Αρχική ΓΕΥΣΗ Χταποδομακαρονάδα φούρνου

Χταποδομακαρονάδα φούρνου

spaggeti-fournou-me-xtapodi-thumb-large

Χταποδομακαρονάδα φούρνου. Η χταποδομακαρονάδα όμως, είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά, που μπορεί κανείς να απολαύσει και αρέσει σε όλους,

Θα χρειαστούμε

  • 1 κιλό χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, πλυμένο και καθαρισμένο
  • 500 γρ. μακαρόνια Νο 10 ή και λεπτότερα αν μας αρέσουν
  • 3 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 400 γρ. τοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, με το χυμό τους, πολτοποιημένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 250 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με 150 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  • Το βγάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορούμε να το πιάσουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, διαστάσεων περίπου 2 – 3 εκ.
  • Καθαρίζουμε την κατσαρόλα όπου βράσαμε το χταπόδι, βάζουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν λίγο.
  • Ρίχνουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και 100 ml νερό.
  • Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να «δέσει» η σάλτσα.
  • Αφαιρούμε και πετάμε την κανέλα και τη δάφνη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν λίγο.
  • Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί.
  • Aδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα με το χταπόδι και ανακατεύουμε απαλά για να σκορπιστεί ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μακαρόνια και να μελώσει η σάλτσα.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

Παγωτό μόκα χωρίς παγωτομηχανή με λίγα υλικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗkathimerini.gr
Προηγούμενο άρθροΑπό Άστεγος και Ναρκομανής έγινε Εκατομμυριούχος! Δείτε την Συγκλονιστική του Μεταμόρφωση
Επόμενο άρθροΑναλαμβάνει η Αθηνά Οικονομάκου εκπομπή; Τι έχουμε χάσει; (video)