Ενθουσιάστηκαν μικροί και μεγάλοι,
με τον Άνθιμο Άνανιάδη και την γιαγιά Παραμυθού
στο Φεστιβάλ “Ενα παραμύθι ενώνει τον κόσμο” !
Στο Φεστιβάλ παραμυθιού που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό στάδιο μπάσκετ του Γαλατσίου, κόσμος από όλες τις γωνιές του πλανήτη, συναντήθηκε σε μια γιορτή για τα παιδιά.
FB_IMG_1528056090425
Ο Άνθιμος Άνανιάδης, άνοιξε το Φεστιβάλ διαβάζοντας το παραμύθι «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς» πάνω στο οποίο βασίστηκε το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Γύρω του ήταν παιδιά από τις δομές των προσφύγων του Ελαιώνα.
Με τα δώρα από το χορηγό απλωμένα στο τερέν του γηπέδου, έπαιξαν, άκουσαν το παραμύθι και διασκέδασαν, ξεφεύγοντας λίγες ώρες από τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν. Πολύχρωμες φορεσιές και έθνικ μουσικές κυριάρχησαν στο κέντρο του σταδίου, ενώ στα επάνω διαζώματα είχαν στηθεί περίπτερα δώδεκα χωρών, με
φαγητά, γλυκά και διάφορα σουβενίρ από τις πατρίδες τους.
Festival 00 FB_IMG_1528056116367
Τα δικά τους περίπτερα είχαν, το Ελληνικό φόρουμ μεταναστών, οι Γιατροί του κόσμου, – οι οποίοι διέθεσαν και γιατρούς για τυχόν ανάγκες της εκδήλωσης – και το Υπουργείο Άνάπτυξης και Τουρισμού.
Τα Ελληνικά περίπτερα στελέχωσαν, η Καλλιόπη Γιαννάκου
με τη γιαγιά Παραμυθού και στις γεύσεις ήταν
η Ομάδα του Greek Taste Beyond Borders, που έχει δημιουργήσει ο κ. Φίλιππος Κούτρας και αποτελείται από τους πιο διάσημους σεφ.
FB_IMG_1528198173837 FB_IMG_1528198179669
Το Catering της Ελλάδας είχαν επιμεληθεί οι Αφοί Κομπατσιάρη και ο σεφ Κωνσταντίνος Τάσης, με έκτακτο συνεργάτη για το Φεστιβάλ , τον σεφ Γιώργο
Τσελεμεντέ.
Στο τέλος της εκδήλωσης κεράστηκαν από την Ελληνική κουζίνα, όλοι οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ και φυσικά όλα τα παιδιά των προσφυγικών δομών.
Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ακόμα πιο εμπλουτισμένο, τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Μαρούσι.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

«Πάλι Ερωτεύτηκα» από τον Κώστα Γκλάβα- Κυκλοφορεί από την Heaven Music