Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Τζένη Διαγούπη: «Όλα στη ζωή είναι δρόμος»

Τζένη Διαγούπη: «Όλα στη ζωή είναι δρόμος»

34829411_2010486605882060_1551597222473236480_n

Η ταλαντούχα ηθοποιός Τζένη Διαγούπη σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο Koita-magazine.

Αυθεντική, ευδιάθετη, γεμάτη ταλέντο, πληθωρική, χαμογελαστή κι ακομπλεξάριστη. Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις με τις οποίες θα χαρακτήριζα την Τζένη Διαγούπη.

Είναι από τις ηθοποιούς που με ό,τι καταπιαστεί κερδίζει την αγάπη, τον σεβασμό και το χειροκρότημα του κοινού.

Σ’ένα μαγαζί που αναβλύζει καλό γούστο το  Chartreuse Caféteria-Bar, με δύο παγωμένες σπιτικές λεμονάδες ανά χείρας, συζητήσαμε με την Τζένη για θέατρο, ρόλους, συναισθήματα, ανθρώπους και όνειρα για το μέλλον.

Απολαύστε την!

 

”Ο φίλος μου ο Λευτεράκης’’ στο Θέατρο Χυτήριο, σε σκηνοθεσία Ρέππα-Παπαθανασίου. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και τι σε έκανε να πεις το πολυπόθητο ναι;

Προέκυψε εντελώς τυχαία, όπως τα περισσότερα πράγματα στο θέατρο. Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Μιχάλη Ρέππα, ο οποίος μου πε πως θα ήθελε να είμαι σε αυτή την καλοκαιρινή παράσταση. Μου έστειλε το κείμενο να το διαβάσω, αλλά ουσιαστικά θα του έλεγα ναι έτσι κι αλλιώς. Τους περισσότερους από τους συναδέλφους μου τους γνωρίζω γιατί έχουμε ξανασυνεργαστεί, συνεπώς όλο το κλίμα ήταν πολύ θετικό.

O-ΦΙΛΟΣ-ΜΟΥ-Ο-ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ-1-1021×580

Ποιος είναι ο ρόλος που υποδύεσαι στην παράσταση και πώς θα τον χαρακτήριζες;

Υποδύομαι την Ελένη Καδρή που είναι ένα σέξυ κορίτσι της δεκαετίας του ’60. Είναι παντρεμένη με τον Θανάση Καδρή αλλά παράλληλα ζει και την ζωή της. ’’Εκβιάζει’’ έναν ωραίο νεαρό που θα τον διορίσει στη ΔΕΗ ο σύζυγός της. Ο νεαρός ‘’αναγκάζεται’’ να κάνει σχέση μαζί της για να πάρει την θέση αυτή. Μαζί με την φίλη της Φωφώ, τον βάζουν να κάνει τον ψεύτικο Λευτεράκη για να τρελάνουν τον Θόδωρο. Γενικώς, κυριαρχεί ένα μπέρδεμα επί σκηνής.

Έχει κάτι από την Τζένη ο ρόλος αυτός;

Αυτός ο ρόλος δεν έχει κάτι από εμένα γιατί δεν εκμεταλλεύομαι κάποιον άνθρωπο τόσο πολύ, ειδικά στον ερωτικό τομέα (γέλια). Μπαίνω απλά στον ρόλο, παρ ’ότι οι συνεργάτες μου, μου λένε ότι μου πάει!

34726553_2010485529215501_7568462455567810560_n

 

Πόσο δύσκολο είναι μια κινηματογραφική ταινία να αποδοθεί πάνω στη θεατρική  σκηνή;

Όχι δεν θεωρώ πως είναι δύσκολο. Τους ηθοποιούς που έχουν παίξει σε αυτές τις ταινίες, τους έχουμε ως πρότυπο, αλλά ο καθένας μας που του ζητείται να παίξει σ’ένα remake μια παλιάς ταινίας σε κινηματογράφο ή θέατρο, σίγουρα θα βάλει και την δική του πινελιά. Σαφώς και ταυτίζονται κάποιοι ρόλοι με κάποιους ανθρώπους, αλλά καλό είναι να ανανεώνονται τα πράγματα.

Για μένα δεν τίθεται κάποιο θέμα σύγκρισης. Δεν θα συγκριθώ με κανέναν ηθοποιό, γιατί ο καθένας έχει την δική του προσωπικότητα και το δικό του ταλέντο.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα, που καθιστούν το έργο επίκαιρο στο σήμερα;

Επίκαιρο είναι ακόμη και το μέσο, τι κάνουμε δηλαδή για να βρούμε μία δουλειά, όπως ο νεαρός Μπάμπης στην παράσταση. Επίσης, ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να βγει έξω, να γελάσει με τέτοιες αγαπημένες κωμωδίες του ελληνικού σινεμά, που και στην τηλεόραση ακόμη όταν προβάλλονται, κάνουν νούμερα. Η ξεγνοιασιά και το χαμόγελο επίσης είναι μερικές από τις στιγμές που μπορεί να σου χαρίσει αυτή η παράσταση, ενώ και η απιστία βλέπουμε πόσο διαχρονικό χαρακτηριστικό είναι.

35043541_2010486299215424_6721056465945100288_n

Γιατί η Τζένη Διαγούπη έγινε ηθοποιός;

Δεν το ξέρω αυτό (γέλια). Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, γιατί δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός από μικρή. Σκεφτόμουν κάτι σε δασκάλα ή νηπιαγωγός. Αλλά μέσα από ένα εντελώς τυχαίο γεγονός, προέκυψε. Το ’93 καθώς τελειοποιούσα τα αγγλικά μου, συνάντησα μία κοπέλα που πήγαινε σε σχολή θεάτρου. Με παρακίνησε απλά να πάω να δω τα μαθήματα που έκαναν. Πήραμε τον ηλεκτρικό από Πειραιά και φτάσαμε στην πλατεία Αμερικής στη δραματική Σχολή του Νίκου Βασταρδή. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα.

Κατά πόσο η υποκριτική ή ένας ρόλος, επηρεάζουν τη ζωή σου;

Όταν τελειώσει μία παράσταση, απλά θέλω λίγη ώρα να αποφορτιστώ, λόγω υπερέντασης. Δεν με επηρεάζει όμως κάποιος ρόλος στη ζωή μου. Απλά μου είναι πιο εύκολο να μπανοβγαίνω σε αισθήματα ή πράγματα, αλλά επ’ ουδενί στη ζωή μου, δεν έχω υποδυθεί κάτι άλλο από αυτό που είμαι στην πραγματικότητα.

Όσο κωμική είσαι μέσα από τους εκάστοτε ρόλους σου, έτσι είσαι και στη ζωή;

Nομίζω πως ναι. Έχω αρκετό χιούμορ σαν άνθρωπος , γιατί ακόμη και στις δύσκολες στιγμές αυτό είναι που σε σώζει, τόσο εσένα, όσο και τους άλλους που το περιμένουν από εσένα. Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα από την θετική τους πλευρά, παρ’ότι δεν τα καταφέρνω πάντα.

34829411_2010486605882060_1551597222473236480_n

Που αισθάνεσαι καλύτερα; Στους κωμικούς ή στους δραματικούς ρόλους;

Νιώθω καλά, εκεί που με χρειάζεται ο κάθε ρόλος. Ούτε στο κωμικό μόνο, ούτε στο δραματικό. Πιστεύω πως ένας καλός κωμικός ηθοποιός, μπορεί να είναι εξίσου ένα καλός δραματικός ηθοποιός. Το αντίθετο όμως, όχι.

Είσαι άνθρωπος με απωθημένα μέσα από τη δουλειά σου;

Δεν έχω απωθημένα μέσα από την δουλειά μου. Μπορεί να έχω ζηλέψει κάποιες δουλειές στις οποίες δεν ήμουν μέσα, αλλά όχι σαν απωθημένο.

Ποια είναι η άμυνά σου στην Ελλάδα του 2018;

Η άμυνα μου είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Το χιούμορ αλλά και το να  σκέφτομαι τον εαυτό μου δίπλα σε ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν και να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον.

Τι φοβάσαι στη ζωή περισσότερο;

Συνέχεια φοβάμαι. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, φοβάμαι την σκέψη του που θα πάμε όταν πεθάνουμε ή τι θα απογίνουν τα αντικείμενα μας (σπίτι, αυτοκίνητο, κλπ.) όταν φύσουμε από τη ζωή…

Είσαι από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν πολύ τα social media. Θεωρείς ότι μπορεί να ενδυναμώσουν ή να αλλοιώσουν την εικόνα ενός αναγνωρίσιμου ανθρώπου;

Είμαι πολύ ενεργή με τα social media. Γράφω ό,τι μου κατέβει και μπορεί κάποια πράγματα να μην επιτρέπονται κιόλας. Κρατιέμαι βέβαια, για να μην γράψω κι άλλα τόσα, που θα ήθελα. Πάντα όμως αναρτώ ό,τι αισθάνομαι. Σίγουρα μπορούν και να ενδυναμώσουν και να αλλοιώσουν την εικόνα ενός αναγνωρίσιμου ανθρώπου.

Δεν έχουμε όμως πάντα τις καλές μας στιγμές. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι οι άνθρωποι που εκτίθενται, έχουν πολύ πιο σημαντικά προβλήματα κι όχι μόνο όσα αφορούν το θέατρο ή την τηλεόραση, κλπ.

Τι θα συμβούλευες όσα νέα παιδιά ξεκινούν τώρα την πορεία τους στο χώρο;

Θα τους έλεγα να κάνουν αυτό που αγαπούν κι ονειρεύονται και το πιστεύουν. Ο δρόμος σίγουρα είναι δύσκολος αλλά με την  μία χαρά που θα σου δώσει, θα ξεχάσεις τις πενήντα λύπες που έχεις πάρει. Δεν θα έλεγα ποτέ σε κάποιον να μην κάνει αυτό που αγαπάει. Κι επί τη ευκαιρία θα ήθελα να πως, ότι και οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν τι όχι λένε στα παιδιά τους κάποιες φορές.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια από σήμερα;

Όπως είμαι και σήμερα (γέλια). Να έχω τη δουλειά μου, την υγεία μου και τους ανθρώπους που αγαπάω δίπλα μου, για όσο μπορούν.

34963433_2010486285882092_3969230735683878912_n

Σκέτη απόλαυση το να συζητάς με την Τζένη Διαγούπη. Μια εποικοδομητική συζήτηση στο κέντρο της Αθήνας, στις αρχές του καλοκαιριού. Να παραμείνεις πάντα όπως είσαι τώρα Τζένη! Ευχαριστώ για όλα!

 

Φωτογραφίες: Julia X Gilda

Ευχαριστούμε θερμά το υπέροχο Chartreuse Caféteria-Bar για την φιλοξενία!

 

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης»

Παραστάσεις:

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 μ.μ.

ΧΥΤΗΡΙΟ Σημείο Πολιτισμού

Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο«Ένας παράδεισος Ηλιθίων» – «Ο Ηλίθιος», το μυθιστόρημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Επόμενο άρθροΓρήγορη τονοσαλάτα