Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Ρεπορτάζ ΑΟΡΑΤΟ ΝΗΜΑ της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

ΑΟΡΑΤΟ ΝΗΜΑ της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

maxresdefault

Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το “Αόρατο νήμα”, το καινούργιο βιβλίο της Ευαγγελίας Ευσταθίου, αγνοούσα το γεγονός ότι έχει γράψει άλλα δώδεκα πριν και δεν έτυχε να διαβάσω κανένα από αυτά.

Το λάθος, βέβαια, είναι δικό μου και όχι δικό της. Έτσι, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η συγγραφέας είχε πρόθεση να γράψει ένα μυθιστόρημα τύπου best seller, από αυτά τα περιπετειώδη,που δεν σε αφήνουν να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να τελειώσει. Μετά από περίπου 100 σελίδες, κατάλαβα ότι δεν ισχύει αυτό.

Το “Αόρατο νήμα” είναι ένα μυθιστόρημα από αυτά που ,συνήθως λέμε “γυναικεία λογοτεχνία”. Τώρα τι ακριβώς σημαίνει “γυναικεία λογοτεχνία”; Μια απλή απάντηση είναι ότι πρόκειται για “λογοτεχνία” που απευθύνεται σε ένα πλατύ γυναικείο κοινό. Ο έρωτας είναι το κυρίαρχο στοιχείο και η όλη υπόθεση εξυπηρετεί τους δύο “εραστές” μέχρι στο οριστικό τους σμίξιμο, αφού βέβαια, περάσουν ένα σωρό περιπέτειες. Το γεγονός ότι στο τέλος θα σμίξουν, είναι προκαθορισμένο.

Στο “Αόρατο νήμα” έχουμε μιά περιπέτεια που εκτυλίσσεται από το μακρινό Αφγανιστάν, στην Αθήνα, στην Αμερική, στην Ρουμανία. Οι περιπέτειες του “κακού” ήρωα συγκλονιστικές. Μόνο που είναι προβλέψιμες και ο “κακός” δεν είναι ακριβώς κακός. Προσωπικά, τον συμπάθησα από την πρώτη στιγμή.

Εν πάσει περιπτώσει. Η κα Ευαγγελία Ευσταθίου ξέρει να γράφει και μάλιστα πολύ καλά. Μόνο που ξέρει, επίσης, ότι απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο γυναικείο κοινό που αρέσκεται στα κλισέ. Και του δίνει αυτό ακριβώς που θέλει.

Τι εννοώ κλισέ; Αντιγράφω κάποιες γραμμές από το μυθιστόρημα. “Ένοιωσε τα σωθικά της να καίγονται από τον απελπισμένο τρόπο με τον οποίο εκείνος εκτόνωσε τον πόθο του στα βάθη της. Και όταν ηρέμησε και ακούμπησε το ιδρωμένο του μάγουλο στο λακκάκι του λαιμού της, ανασήκωσε το κεφάλι της για να τον φιλήσει στην κορυφή του δικού του, εισπνέοντας την ξεχωριστή, οικεία πια μυρωδιά του. “Γιατί έτσι είναι….”ολοκλήρωσε με τρεμάμενη φωνή. “Ετσι είναι η αγάπη΄”. Έτσι είναι η αγάπη….την κοίταξε ο Στεφάν με βλέμμα θολό. Αφουγκράστηκε τους χτύπους της καρδιάς της, που δεν έλεγαν να κοπάσουν για ώρα πολλή μετά τη γενναία της παραδοχή. Αφουγκράστηκε και τους χτύπους της δικής του καρδιάς, που, σαν να έψαχνε ταίρι στον τρελό παλμό, συντονίστηκε τέλεια με τη δική της”.

download-1-2

Ένα ρομάντζο που περνάει από χίλια μύρια κύματα μέχρι οι δύο ήρωες να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί. Αν ψάχνετε κάτι τέτοιο από τις σελίδες ενός βιβλίου, τότε το “Αόρατο νήμα” σας κάνει. Αποτελείται από 700 σελίδες γεμάτες περιπέτειες και συναισθηματικά αναμενόμενες περιγραφές. Η πάλη του καλού ενάντια στο κακό καλά κρατεί και το καλό επικρατεί. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του. Μόνο που, προσωπικά πάντα, θα περίμενα από την πολυγραφότατη κα Ευαγγελία Ευσταθίου στο επόμενο μυθιστόρημά της, να ξεχάσει ότι απευθύνεται στο γυναικείο κοινό. Είναι σίγουρο ότι αυτό θα την απελευθερώσει από το άγχος των πωλήσεων και θα γράψει κάτι πραγματικά καλό που θα απευθύνεται σε όλο το κοινό. Αντρικό και γυναικείο.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη:

Η σπουδαία Ζωρζ Σαρή έφυγε σαν σήμερα

Μίκης Θεοδωράκης: Πανάξιος εστί


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΟΛΟ ΦΩΣ του Δημήτρη Μανιάτη, εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ
Επόμενο άρθροΜΑΚΒΕΘ του JO NESBO, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ