Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Σεμινάριο υποκριτικής Αρχαίου Δράματος από το εργαστήρι θεάτρου “Καταπactή”

Σεμινάριο υποκριτικής Αρχαίου Δράματος από το εργαστήρι θεάτρου “Καταπactή”

Το εργαστήρι θεάτρου “Καταπactή” διοργανώνει σεμινάριο υποκριτικής αρχαίου δράματος, με τον καταξιωμένο δάσκαλο, ηθοποιό και σκηνοθέτη Παντελή Παπαδόπουλο, για τους μήνες του Καλοκαιριού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς ή τελειόφοιτους σπουδαστές δραματικών σχολών

Περιγραφή εργαστηρίου

Ο Παντελής Παπαδόπουλος λέει: «Στην ερμηνεία ενός ρόλου, ένας ηθοποιός χρειάζεται  να φέρνει όλα τα στοιχεία σε μια οργανική ισορροπία. Το  σώμα, τον λόγο, και τα αισθήματα. Κανένα δεν πρέπει να λειτουργεί σε βάρος του άλλου. Από ότι φαίνεται, τα τελευταία  χρόνια  το  θύμα  είναι  ο λόγος, ειδικά στο αρχαίο δράμα. Μέσα από μια, σωστή κατ’ αρχήν, αντίσταση στην απαγγελία, την πόζα, και την επιτήδευση, έφτασε να κακοποιείται  ο λόγος καταλήγοντας σε μια άλλη επιτήδευση, σε μια δήθεν καθημερινή αμεσότητα. Ο λόγος υποβαθμίζεται και πολλές φορές κακοποιείται. Δεν κατέχει  τη θέση που έχει στο θέατρο και ειδικά στο αρχαίο δράμα.»

34843989_10216859324414541_914294968477024256_n

Στο εργαστήρι υποκριτικής αρχαίου δράματος, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από τραγωδίες, θα δούμε:

  1. Τη σχέση του λόγου και του σώματος.
  2. Το σώμα του λόγου και τον λόγο του σώματος
  3. Τη σύνδεση όλων των παραπάνω με το εσωτερικό  τοπίο  του ρόλουκαι του ηθοποιού.

Διοργάνωση: ‘Καταπactή’ – Εργαστήρι θεάτρου

Τόπος διεξαγωγής: Καταπactή, Λάμπρου Κορομηλά 19 – Ν. Κόσμος

Διάρκεια: 24 ώρες (26/6/2018 – 5/7/2018, 6 τετράωρες συναντήσεις)

Κόστος: 180 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής: 2168096448 –info@katapacti.gr

* Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης με το τέλος του εργαστηρίου.

Βιογραφικό Εισηγητή

Ο Παντελής Παπαδόπουλος ξεκίνησε την θεατρική του πορεία την δεκαετία του 1970. Υπήρξε βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν για 24 συνεχή έτη (1977-2001). Από το 1989 άρχισε να διδάσκει Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης μέχρι το 2001 που έγινε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Ιωαννίνων μέχρι το 2004. Από το 2004 μέχρι και σήμερα διδάσκει  υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη.   Έπαιξε σε πολλές παραστάσεις  κλασικο και σύγχρονου ρεπερτορίου καθώς και σε πολλές παράγωγες  Αρχαίου Δράματος  σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, Γιώργου Λαζάνη, Μίμη Κουγιουμτζή, Γιώργου Αρμένη  και ΑνατόλιΒασίλιεφ. Συμμετείχε  για 24 χρόνια με 26 παραγωγές στο Αρχαίο Θέατρο τη Επιδαύρου και με το Θέατρο Τέχνης  πήρε μέρος  σε πολλά  φεστιβάλ  ευρωπαϊκών  πόλεων , με παραστάσεις αρχαίου  δράματος.   Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 15 παραστάσεις  μεταξύ των οποίων  ο ” Φιλοκτήτης”  του Σοφοκλή και η ” Άλκηστις” του Ευριπίδη.

Αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε πρόβες για την παράσταση «Ο Ιατροδικαστής» που σκηνοθετεί και η οποία θα ανέβει την ερχόμενη σαιζόν στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣυγκλονίζει με την εξομολόγησή του ο Λούκας Γιώρκας: «Ήπια αλκοόλ και αντικαταθλιπτικά! Ήθελα να κάνω κακό»…
Επόμενο άρθροΗ Shaya διαλέγει νυφικό και βαπτιστικά