Μια λαχταριστή σαλάτα που μπορεί εύκολα να γίνει το κυρίως γεύμα σας.

Θα χρειαστούμε

αυγά: 4 βραστά, σφιχτά
ντοματίνια: 6 Κρήτης ή Σαντορίνης
ραπανάκια: 3 κομμένα σε ροδέλες
σαλατικά: 200 γρ. ανάμεικτα (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, λόλα, φριζέ), πλυμένα και στραγγισμένα
καλαμπόκι κονσέρβας: 250 γρ., πλυμένο και στραγγισμένο
πιπεριά Φλωρίνης: 1 κομμένη σε ροδέλες
τσάιβ: μερικά φύλλα
Για το ντρέσινγκ
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
ξίδι: 3 κουταλιές της σούπας
μουστάρδα: 1 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
tabasco πράσινο: 2 σταγόνες

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τα αυγά και τα κόβετε σε φετάκια. Κόβετε στη μέση τα ντοματίνια. Ξεπλένετε με άφθονο νερό και στραγγίζετε το καλαμπόκι κονσέρβας σε σουρωτήρι.

Ρίχνετε σε σαλατιέρα τα σαλατικά και προσθέτετε τα αυγά, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τα ραπανάκια και φυλλαράκια τσάιβ. Στο κέντρο της σαλατιέρας βάζετε με ένα κουτάλι το καλαμπόκι. Ανακατεύετε καλά.

Χτυπάτε στο σέικερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το πράσινο ταμπάσκο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ αμέσως πριν τη σερβίρετε.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

Burger τυλιγμένο με μπέικον

Σπιτικός γύρος κοτόπουλο

Υπέροχος εύκολος κορμός λευκής σοκολάτας

salatakalmpokiayga_36b323f66872391f6664724ece7ce75c

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
19 + 2 =