Σε 20′ σκαρώνουμε ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα νόστιμο μεζέ.

Θα χρειαστούμε

4 μανιτάρια πορτομπέλο
30 ml ελαιόλαδο (και λίγο έξτρα, για τα μανιτάρια)
2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
150 γρ. σπανάκι (έτοιμο καθαρισμένο, συσκευασμένο στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ)
100 γρ. κατσικίσιο τυρί (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα τυράκι καλυμμένο με πιπέρια), κομμένο σε λεπτά φετάκια
φυλλαράκια άνηθου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το γκριλ. Αλείφουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και ναμαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο,μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, μοιράζουμε το μείγμα σταμανιτάρια, τα καλύπτουμε με το κατσικίσιο τυρί και ξαναβάζουμε ταμανιτάρια στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με φυλλαράκια άνηθου και σερβίρουμε συνοδεία φρέσκου ψωμιού.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

Σαλάτα με καλαμπόκι και αυγά βραστά

b_manitaria_gemista