Αρχική ΥΓΕΙΑ Προσοχή με τις σαγιονάρες! 7 κίνδυνοι υγείας που προκαλούνται από την χρήση...

Προσοχή με τις σαγιονάρες! 7 κίνδυνοι υγείας που προκαλούνται από την χρήση τους

pjimage-79-750×430

Η μόδα τους δεν περνά και μπορούμε να δούμε τις σαγιονάρες από την παραλία μέχρι το ντουλάπι του γυμναστηρίου..

Ωστόσο, παρά το γεγονός οτι οι σαγιονάρες είναι πολύ άνετες , δεν γνωρίζουν πολλοί για τους κινδύνους που προκύπτουν από την χρήση τους .

Το αν αξίζουν ή όχι οι σαγιονάρες τον πόνο στις φτέρνες που μπορεί να προκαλέσουν με την πάροδο του χρόνου, είναι ένα ερώτημα που πρέπει να αναρωτηθείτε τώρα, ειδικά όταν μάθετε την μόνιμη βλάβη που μπορεί να σας προκαλέσουν χωρίς καν αυτό να το γνωρίζατε.

σαγιοναρες1_

 

1. Οι σαγιονάρες σας επιβραδύνουν

Έχετε προσπαθήσει να τρέξετε ενώ φοράτε σαγιονάρες; Δεν το συνιστούμε. Το τρέξιμο ή ακόμη και το περπάτημα με σαγιονάρες, σας επιβραδύνει, επειδή είναι δύσκολο να τις κρατήσετε στα πόδια σας ενώ κινείστε.Μελέτες δείχνουν οτι οι άνθρωποι που φορούν σαγιονάρες πολύ συχνά, δεν μετακινούνται γρήγορα και αυτές μπορεί να αλλάξει και τον βηματισμό τους.

2. Δημιουργούν προβλήματα στα πόδια

Η αλλαγή του βηματισμού σας μπορεί να οδηγήσει σε μερικά αρκετά επώδυνα προβλήματα με την πάροδο του χρόνου, όπως σφυροδακτυλίας, και εξάρθρωσης των αρθρώσεων των δακτύλων σας. Η έλλειψη επαρκούς υποστήριξης στην καμάρα που προσφέρουν οι περισσότερες σαγιονάρες, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πόνους στα πόδια σας.

σαγιοναρες2_

3. Δεν προστατεύουν τα πόδια από τα βακτήρια

Εκτός από την έλλειψη φυσικής υποστήριξης,οι σαγιονάρες μπορούν επίσης να αφήνουν τα δάχτυλα των ποδιών σας εκτεθειμένα στα τοξικά βακτήρια.. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι διαπίστωσε ότι οι σαγιονάρες έχουν σημαντικά περισσότερα βακτήρια από ό, τι τα παραδοσιακά παπούτσια, ειδικά όταν φοριούνται σε δημόσιες τουαλέτες. Μυκητιασικές λοιμώξεις και Σταφυλόκοκκος μπορεί να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε μικροαποξέσεις ή σε σκασμένες φουσκάλες στα πόδια σας, τερματίζοντας γρήγορα τα σχέδιά σας για παραλία.

4) Μεγάλες φουσκάλες

Και μιλώντας για φουσκάλες, οι περισσότεροι ιμάντες στις σαγιονάρες μπορεί να δημιουργήσουν τεράστιες ποσότητες τριβής στην κορυφή του ποδιού σας και των δαχτύλων των ποδιών σας, αφήνοντας σας να νιώθετε περισσότερο πόνο, ειδικά όταν περπατάτε.

5) Πελματιαία απονευρωσίτιδα, δημιουργία άκανθα και κακή στάση σώματος

Η μη σωστή υποστήριξη της καμάρας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε θέματα όπως η πελματιαία απονευρωσίτιδα και η Μεταταρσαλγία, δύο διαταραχές του ποδιού που μπορεί να οδηγήσουν σε έντονο πόνο στην πλάτη και έντονο πόνο μπροστά από το πόδι, αντίστοιχα. Τα θέματα αυτά μερικές φορές απαιτούν δαπανηρές χειρουργικές επεμβάσεις για να διορθωθούν. Οι βλάβες των συνδέσμων και των αρθρώσεων μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε άκανθα, επώδυνες αυξήσεις των οστών στις αρθρώσεις σας.

σαγιοναρες4_

6) Προσοχή στα Δηλητηριώδη Πλαστικά

Οι άνθρωποι μερικές φορές ξεχνάμε να σκεφτούμε την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των παπουτσιών. Καρκινογόνα υλικά, όπως λάτεξ ή BPA, μπορεί να βρεθούν στις σαγιονάρες και μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου, ιδιαίτερα σε εκείνα τα άτομα με αλλεργίες στο λατέξ.

7) Επιδεινώνουν τους κάλους

Όταν περπατάτε με τις σαγιονάρες, χρησιμοποιείτε συχνά τα δάχτυλα των ποδιών σας, ώστε να αισθάνεστε πιο σταθεροί ενώ περπατάτε ή τα χρησιμοποιείτε προκειμένου να μην γλιστρήσετε. Αυτή η επιπλέον τριβή είναι γνωστό ότι επιδεινώνει τους κάλους που ήδη υπάρχουν. Ακόμη, ένας λόγος για να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε σαγιονάρες και προτιμήστε κάτι με περισσότερη στήριξη όπως είναι τα σανδάλια.

Αν και οι σαγιονάρες είναι οικονομικές και άνετες μπορεί να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα απο οτι φαντάζεστε. Προσπαθήστε να μην φοράτε τις σαγιονάρες συνέχεια και επιλέξτε παπούτσια αντί για σαγιονάρες τα οποία σας δίνουν την υποστήριξη που χρειάζονται τα πόδια σας. Φροντίστε τα πόδια σας, καθώς αυτά είναι πολύ σημαντικά!

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

4 ασκήσεις για τους κοιλιακούς για να δυναμώσετε τον κορμό σας και να απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά

Μήπως έχεις αργό μεταβολισμό; – Τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗtrue.gr
Προηγούμενο άρθροPower of Love: Ο Νίκος Σπυριδαντωνάκης δε δείχνει έλεος και πετάει απίστευτη μπηχτή για παίκτη!
Επόμενο άρθροΣχέδια γάμου για Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Νατάσα Καλογρίδη;