Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Φωτεινή Ντεμίρη: «Θέλω να βλέπω φως στην άκρη του τούνελ»

Φωτεινή Ντεμίρη: «Θέλω να βλέπω φως στην άκρη του τούνελ»

ντε

Η επιτυχημένη ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη σε μία εποικοδομητική συνέντευξη στο Koita-magazine!

Μία ηθοποιός με σπουδαία πορεία στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ιδιαίτερα αγαπητή για το χιούμορ, το αστείρευτο ταλέντο της, το ήθος και την αυθεντικότητά της, ως άνθρωπος κι επαγγελματίας.

Η Φωτεινή Ντεμίρη είναι από τις ηθοποιούς που προκαλούν ενδιαφέρον, κερδίζουν το σεβασμό και την εκτίμηση του κοινού και δεν κρύβουν την αλήθεια τους.

Μετά από μία επιτυχημένη θεατρική δουλειά το χειμώνα και μία καλοδουλεμένη σειρά στην τηλεόραση, ετοιμάζεται  το φετινό καλοκαίρι για περιοδεία με την αεικίνητη και άκρως χιουμοριστική παράσταση  «Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα.

Μεταξύ του δημιουργικού τρεξίματος και των προβών και πάντα γεμάτη χαμόγελο και φρέσκια διάθεση, μου μίλησε για την παράσταση, τις θεατρικές και τηλεοπτικές δουλειές της αλλά και την μεγάλη της αγάπη στο επάγγελμά της, για το οποίο δεν μετάνιωσε ποτέ!

Απολαύστε την!

MG_0742-stavros-2

«Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…», για 11η σεζόν σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. Τι σας ώθησε για να πείτε το ”ναι” σε αυτή την δουλειά για το φετινό καλοκαίρι;

Σίγουρα οι καλοί ηθοποιοί, ο Αλέξανδρος Ρήγας με τον οποίο έχουμε ξανασυνεργαστεί και είναι ένας σταθερός συνεργάτης, που μπορείς να τον εμπιστευθείς και να σε βοηθήσει με τον τρόπο του. Επίσης το έργο είναι πολύ καλογραμμένο και χιουμοριστικό. Είχα γελάσει τόσο πολύ όταν το παρακολούθησα ως θεατής, αλλά και τώρα στις πρόβες ρίχνουμε απίστευτο γέλιο. Τέλος, η χημεία των ηθοποιών έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος το ανανεώνει κάθε φορά με πολλά κι επίκαιρα στοιχεία αυτό το έργο.

34014539_943839239120849_2987673847752294400_n

Ποιος είναι ο ρόλος που υποδύεστε και πώς θα τον χαρακτηρίζατε;

Υποδύομαι την Ματούλα, την σύντροφο του μπαμπά. Συνομίλησα αμέσως με αυτό τον ρόλο, γιατί είναι ωραία γραμμένος, όπως και οι υπόλοιποι ρόλοι της παράστασης. Η Ματούλα είναι μια γυναίκα δυναμική, ζει στην επαρχία και είναι επίσης έξυπνη και συναισθηματική. Έχω πολλά στοιχεία κι εγώ μέσα από αυτόν τον ρόλο.

Η παράσταση χαρακτηρίζεται από έξυπνο χιούμορ, πολύ γέλιο με το οποίο ο θεατής ξεχνάει τα προβλήματά του αλλά περνάει και σημαντικά μηνύματα για την πραγματικότητά και τη ζωή μας σήμερα.

Τηλεοπτικά σας απολαμβάνουμε στην καθημερινή και πολύ επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1, ”Παρθένα Ζωή”. Σε μια δύσκολη εποχή για τα τηλεοπτικά δεδομένα, η σειρά αγαπήθηκε από το κοινό. Που εναποθέτετε αυτήν την επιτυχία; 

Την αγάπησα πολύ αυτή την δουλειά, γιατί είχα να κάνω με ανθρώπους που ήταν ταλαντούχοι και αγαπούσαν αυτό που έκαναν, μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες. Η αγάπη, η ηρεμία, η γλύκα αυτής της δουλειάς αλλά και η χημεία και η καλή επικοινωνία μεταξύ μας, έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στενοχωρήθηκα που τέλειωσε και εύχομαι σύντομα να ξαναζήσω κάτι ανάλογο σε επόμενη δουλειά μου.

21463330_1790613084312468_3563785964790792795_n

Ποιο ήταν το έναυσμα που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Το ήθελα πάντα και το είχα  μέσα μου αυτό το μεράκι. Τελείωσα πρώτα τη Νομική κι έπειτα ασχολήθηκα με το θέατρο γιατί αυτό αγαπούσα πραγματικά. Στην αρχή, είχα την σχετική αντίδραση από τους γονείς μου, αλλά στην πορεία το πήραν απόφαση και μου είπαν μπράβο και ότι έκανα πολύ καλά που επέλεξα αυτή την δουλειά. Δεν το έχω μετανιώσει ποτέ, παρ’ότι έχω ζήσει και άσχημες στιγμές μέσα στη δουλειά μου.

Αν όμως αγαπάς πραγματικά αυτό που θες, καμία δυσκολία δεν μπορεί να σε εμποδίσει! Αυτό πρεπει να έχουν στο νου τουσ και τα νεα παιδιά.

Κρίση αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πολλά επαγγέλματα. Αν όμως δεν κάνεις αυτό που αγαπάς, η κρίση είναι ακόμη πιο δυσβάσταχτη. Τουλάχιστον περνάμε δυσκολίες, αλλά μέσα από κάτι που το αγαπάμε πραγματικά!

Σας απολαμβάνουμε όλα αυτά τα χρόνια σε σπουδαίες κι επιτυχημένες δουλειές, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο. Πού αισθάνεστε εσείς πιο ασφαλής;

Αν με ρωτούσες πριν από μερικά χρόνια, θα σου έλεγα στο θέατρο. Τα τελευταία χρόνια όμως που κάνω ωραίες δουλειές και στην τηλεόραση, πηγαίνω με χαρά στο γύρισμα. Την ίδια χαρά νιώθω και στις πρόβες για μία παράσταση. Συνεπώς δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Θα σου πω και στα δύο, γιατί είναι η ίδια δουλειά, με διαφορετική έκφραση!

12743688_1115180261855757_6819178611778636286_n

Θεωρείτε τον εαυτό σας μία κωμική ή δραματική ηθοποιό περισσότερο;

Στην αρχή της πορείας μου και ιδιαίτερα μετά την σχολή, υποδυόμουν περισσότερο δραματικούς ρόλους. Έπειτα ήρθαν και οι κωμικοί ρόλοι, που τους ήθελα κι εγώ. Ήθελα από μικρή να κάνω τον κόσμο να γελάει. Μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να γελούν, να αγαπούν, να ερωτεύονται, γιατί ξέρω πόσο βαριά είναι και η στενοχώρια. Στους δραματικούς ρόλους μπορώ να πω ότι εκτονώνομαι περισσότερο, αν και πιστεύω πως όλοι οι ηθοποιοί μας αρέσει να καταπιανόμαστε κατά καιρούς, με όλα τα είδη.

Η κωμωδία είναι πιο δύσκολη, παρ’ότι ευχάριστη, καθώς είναι δύσκολο να κάνεις τους ανθρώπους να γελάσουν!

23244572_1865553250151784_7112866884013527858_n

«Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω μόνο μία δουλειά μου. Και το ”Καφέ της Χαράς” ήταν μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή για εμένα και η ”Παρθένα Ζωή” φέτος και η θεατρική παράσταση ”Δουλειές με φούντες” τον χειμώνα και πολλές, πολλές άλλες. Έχω περάσει καλά μέσα από τη δουλειά, έχω γελάσει σε περιοδείες στο θέατρο με συναδέλφους. Αγαπώ πάρα πολύ αυτό που κάνω και δουλεύω πολύ πάνω σε αυτό. Υπήρχαν προφανώς και οι άσχημες στιγμές, αλλά είναι μετρημένες».

Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν έναν καλό ηθοποιό;

Ένας καλός ηθοποιός οφείλει να αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, να έχει ταλέντο και μέσα από πολλή δουλειά να το εξελίσσει!

728723

Τις σκέψεις κάνετε στην Ελλάδα του 2018 και ποια η δική σας άμυνα σε αυτήν;

Αν φέρω στο μυαλό μου την Ελλάδα του 2018, βλέπω μία μαυρίλα. Παρ’όλα αυτά είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος και θέλω να βλέπω φως στην άκρη του τούνελ. Προσπαθώ να βρίσκω πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή μου, δοξάζω το Θεό που έχω υγεία και τις δύσκολες στιγμές στη ζωή μου κάνω μία προσπάθεια να τις αντιμετωπίζω από μία απόσταση. Σα να ζω σ’έναν άλλο πλανήτη.  Μετά από τις δύσκολες στιγμές, έρχονται οι όμορφες. Η ζωή άλλωστε πάντα κάνει κύκλους.

11178359_954154684624983_8161087882395879545_n

Μία σπουδαία κι αυθεντική ηθοποιός με αγάπη για την τέχνη της και πάντα βλέποντας την πιο αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων! Ευχαριστώ από καρδιάς για την όμορφη κουβέντα μας!

Διαβάστε ακόμα:

«Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…»: Με οδηγό την επιτυχία φεύγουν για περιοδεία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠάμε Πακέτο: Η Shaya στέλνει πακέτο και «λυγίζει» μόλις βλέπει τον παραλήπτη
Επόμενο άρθροSpinning Man / Βασικός Ύποπτος – Κριτική Ταινίας