Αρχική TRAVEL Φλωρεντία: tour στην πιο γοητευτική πόλη της Ιταλίας!

Φλωρεντία: tour στην πιο γοητευτική πόλη της Ιταλίας!

itflornt1

Η αλήθεια είναι ότι η Φλωρεντία ακούγεται -και είναι- παραμυθένια, με τους καλλιτεχνικούς της θησαυρούς, το πράσινο, τα πλακόστρωτα και το ιστορικό της κέντρο.

Μιας και δείχνει να ταιριάζει ιδανικά στην άνοιξη ως προορισμός, ας τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, κάνοντας διαδικτυακό tour στα αξιοθέατά της.

Και μόνο στο άκουσμα της ονομασίας της, η Αναγέννηση, η Τέχνη και ο Πολιτισμός κατακλύζουν το μυαλό μας ως έννοιες που τη χαρακτηρίζουν. Σίγουρα όχι τυχαία, αφού η Φλωρεντία είναι μια πόλη με αναρίθμητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς και πολιτιστική κληρονομιά, μια πόλη με ασύγκριτη αρχιτεκτονική και παραμυθένια ατμόσφαιρα, από την οποία πρέπει οπωσδήποτε να περάσει ένας λάτρης του ταξιδιού και της τέχνης μια φορά στη ζωή του. Το γιατί θα το μάθετε παρακάτω.

duomo-florentia

Duomo

Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Ευρώπης. Εκεί θα βρείτε τον Καθεδρικό Ναό, το Βαπτιστήριο, που είναι ναός τύπου βασιλικής και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης και το Καμπαναριό Giotto, το οποίο φτάνει τα 84 μέτρα ύψος και η θέα από εκεί ψηλά σε όλη την πόλη είναι εξαιρετική. Για να ανεβείτε στο επιβλητικό Duomo, προτιμήστε μετά τις 16:00, ώστε να έχει αραιώσει λίγο ο κόσμος.

Galleria dell’Accademia

Οι λάτρεις της Τέχνης πρέπει να περάσουν οπωσδήποτε από αυτό το Μουσείο Τέχνης της Φλωρεντίας και να δουν το γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου, Δαβίδ, όπως και άλλα γλυπτά του ιδίου, πίνακες της Αναγέννησης κ.ά. στην πρώτη ακαδημία ζωγραφικής στην Ευρώπη.

uffizi-florentia

Galleria dell’Accademia

Οι λάτρεις της Τέχνης πρέπει να περάσουν οπωσδήποτε από αυτό το Μουσείο Τέχνης της Φλωρεντίας και να δουν το γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου, Δαβίδ, όπως και άλλα γλυπτά του ιδίου, πίνακες της Αναγέννησης κ.ά. στην πρώτη ακαδημία ζωγραφικής στην Ευρώπη.

Uffizi Gallery

Άλλο ένα σημαντικό μουσείο τέχνης στη Φλωρεντία που δεν πρέπει να χάσετε, αν θέλετε να δείτε από κοντά έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Μιχαήλ Άγγελου, του Τιτσιάνο, του Μποτιτσέλι κ.ά. Βρίσκεται στην Piazza della Signora στο κέντρο της Φλωρεντίας και η συλλογή ανήκει στην οικογένεια των Μεδίκων.

Palazzo Pitti

Στην αριστερή όχθη του ποταμού Άρνο δεσπόζει το ανάκτορο της Φλωρεντίας, ένα από τα πιο αξιόλογα μνημεία της Αναγέννησης. Μέσα εκεί θα βρείτε πολλά μουσεία με συλλογές πινάκων, στολών κ.ο.κ. Από τα πιο διάσημα είναι η Παλατινή Πινακοθήκη, με πίνακες από την ιδιωτική συλλογή της οικογένεια των Μεδίκων και το μουσείο Ντέλι Αρτζέντι, στο οποίο φιλοξενούνται αντικείμενα της οικογένειας των Μεδίκων.

kipoi-boboli

Κήποι Boboli

Ακριβώς πίσω από το παλάτι εκτείνονται οι περίφημοι κήποι Boboli (Giardini di Boboli), αποτελώντας ένα από τα καλύτερα δείγματα ιταλικών κήπων του 16ου αιώνα. Μην παραλείψετε να τους θαυμάσετε από κοντά και να βάλετε λίγο πράσινο στο ταξίδι σας.

Palazzo Vecchio

Το Παλαιό Ανάκτορο είναι γνωστό και ως Palazzo della Signoria και βρίσκεται στην άκρη της ομώνυμης πλατείας, που αποτελεί το κέντρο της πολιτικής δραστηριότητας της πόλης. Χτίστηκε το 1298 και ο πύργος του 95 μέτρωναποτελεί σήμα κατατεθέν της Φλωρεντίας. Δίπλα στο παλάτι θα βρείτε και το σιντριβάνι του Ποσειδώνα, το οποίο αποτελεί, μαζί με τα περισσότερα στη Φλωρεντία όπως θα διαπιστώσετε, έργο τέχνης.

Ponte Vecchio

Η Ponte Vecchio είναι η Παλαιά Γέφυρα της πόλης, μεσαιωνικού τύπου, βρίσκεται λίγο δυτικότερα του Uffizi, στον ποταμό Άρνο και πάνω σε αυτή θα βρείτε καταστήματα με κοσμήματα, σουβενίρ και έργα τέχνης. Η γέφυρα οδηγεί στο νότιο τμήμα της πόλης, το Oltrarno, ενώ μέσω αυτής μπορείτε να βρεθείτε στην πλατεία Michelangelo και να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά.

Πού να φάτε

Για γνήσια ιταλική κουζίνα και ζουμερά φιλέτα περάστε από την Le Osterie di Poneta στη Via Di Novoli 73, ενώ για νόστιμη πίτσα σας περιμένει το Mangia Pizza Firenze στη Via Lambertesca με λίγα, αλλά καλά είδη πίτσας. Δεν γίνεται να βρεθείτε στη Φλωρεντία και να μην απολαύσετε λίγο αυθεντικό ιταλικό καφέ. Κατευθυνθείτε στο Scudieri στην Piazza di San Giovanni που αποτελεί ένα από τα πιο παλιά και καλύτερα σημεία για καφέ και αρτοποιήματα στο κέντρο της πόλης. Για την καλύτερη σοκολάτα και γλυκά, προτιμήστε το Rivoire στη Via Vacchereccia.

florentia (1)

Πού να μείνετε

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, μείνετε στο ιστορικό κέντρο, έτσι ώστε να βρίσκεστε σε walking distance από αξιοθέατα και εστιατόρια. Το Antica Torre di Via Tornabuoni θα σας βολέψει, αφού με 10 λεπτά περπάτημα θα είστε στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κέντρου. Στην καρδιά της πόλης, 6 λεπτά από την Ponte Vecchio θα βρείτε και το Golden Tower Hotel & Spa, ενώ για πιο οικονομικά προτιμήστε το Hotel Romagna στη Via Panzani 4 και το Hotel David.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη:

Paradise Garden Kolympia Rhodes

Ξενοδοχείο Elisso, σε ένα μοναδικό σημείο, στην Παλιά πόλη της Ξάνθης

Επισκεφθείτε το πετρόκτιστο Nerida Boutique Hotel, στη μαγευτική πόλη της Δημητσάνας


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΈλλη Κοκκίνου: «Πώς έχασα 22 κιλά»! Η τραγουδίστρια αποκαλύπτει πώς απέκτησε αυτό το κορμί!
Επόμενο άρθροΦανταστική πίτα με ρύζι και λουκάνικο μόνο μέσα σε δέκα λεπτά