Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ Χωριό γίνεται ξενοδοχείο για να γλιτώσει την εξαφάνιση!

Χωριό γίνεται ξενοδοχείο για να γλιτώσει την εξαφάνιση!

xoriopalio4-634×400

Το μικρό ελβετικό χωριό Corippo στο καντόνι του Ticino έχει πληθυσμό μόλις 13 κατοίκους και οι Αρχές της πόλης σκέφτηκαν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο για να μην ερημώσει.

Πρόκειται για το μικρότερο πληθυσμιακά ορεινό χωριό της Ελβετίας που έχει καταλήξει σε ένα ασυνήθιστο σχέδιο για να σωθεί από την εξαφάνιση. Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων και κάποτε ήταν μια ακμάζουσα κοινότητα με πληθυσμό 300 άτομα.

Ο 54χρονος δήμαρχος Claudio Scettrini, που είναι ο μόνος στο χωριό που δεν έχει συνταξιοδοτηθεί, παραιτήθηκε μαζί με τις δύο γυναίκες που εργάζονταν στη διοίκηση του χωριού, ηλικίας 67 και 82 ετών, αναφέροντας ότι δεν είχαν κίνητρα εργασίας. Με μια οικογένεια τριών ατόμων να εγκαταλείπει σύντομα το χωριό, μόνο 10 άτομα θα παραμείνουν.

 

Ωστόσο, η γραφική ομορφιά του χωριού και ο παραδοσιακός του χαρακτήρας έκαναν τις Αρχές να σκεφτούν μια παράδοξη λύση για να το σώσουν. Να το κάνουν ξενοδοχείο, με τα σπίτια να γίνονται καταλύματα και το καφενείο του χωριού ρεσεψιόν.

 

Το ορεινό ξενοδοχείο θα ονομαστεί «Αlbergo Corippo» και θα προσφέρει στους επισκέπτες του όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου καταλύματος. Επιπλέον, η φυσική ομορφιά του τόπου θα προσελκύσει επισκέπτες από παντού και αναμένεται να δοθεί νέα ζωή στην τοποθεσία. Η έμνευση προήλθε από παρόμοιες ενέργειες χωριών στην Ιταλία που είχαν καλό αποτέλεσμα, ενώ οι πρώτοι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν εδώ την άνοιξη του 2018.

 

πηγή


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΚρητικές λέξεις που κανείς στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν καταλαβαίνει!
Επόμενο άρθροΚυκλοφόρησε το επίσημο trailer της ταινίας «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή