Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Σοκ στον Βόλο: 9χρονος έχασε την όρασή του από στιλό λέιζερ

Σοκ στον Βόλο: 9χρονος έχασε την όρασή του από στιλό λέιζερ

leizer-horz

Σοβαρή ζημιά στο αριστερό μάτι υπέστη ένα 9χρονο αγόρι από τον Βόλο μετά από παιχνίδι με στιλό που εκπέμπει πράσινο λέιζερ.

Το παιδί κοιτούσε συνεχώς την πράσινη δέσμη λέιζερ, με συνέπεια να ανοίξει τρύπα στον αμφιβληστροειδή φακό του αριστερού ματιού του και να χάσει το 80% περίπου της όρασής του.

Όπως αναφέρεται στο περιοδικό New England Medical Journal το αγόρι είχε τραυματιστεί πριν από έναν χρόνο με τους γιατρούς να εκτιμούν αρχικά ότι η όρασή του θα επανερχόταν.

Οι νέες εξετάσεις του 9χρονου έδειξαν, όμως, ότι το λέιζερ είχε προκαλέσει μια μεγάλη τρύπα στο τμήμα του αριστερού αμφιβληστροειδούς, που ονομάζεται ωχρά κηλίδα και το οποίο είναι κρίσιμο για τη αναγνώριση προσώπων και λέξεων.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι μια υπόμνηση ότι οι δείκτες λέιζερ είναι πολύ χρήσιμοι για μια παρουσίαση PowerPoint σε ακροατήριο, αλλά και επικίνδυνοι αν χρησιμοποιηθούν με λανθασμένο τρόπο. Η ενέργεια από έναν δείκτη λέιζερ που στοχεύει κατ’ ευθείαν το μάτι, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, «μπορεί να είναι περισσότερο επιβλαβής από ό,τι αν κοιτάζει κανείς απευθείας τον Ήλιο».

Η FDA απαγορεύει τους δείκτες λέιζερ ισχύος άνω των πέντε μιλιβάτ, ενώ σε άλλες χώρες η απαγόρευση αφορά τους δείκτες άνω του ενός μιλιβάτ (mW). Δεν διαθέτουν, ωστόσο, όλα τα προϊόντα την κατάλληλη σήμανση ή μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή ισχύ από την αναγραφόμενη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας.

Στην περίπτωση του εννιάχρονου αγοριού δεν είναι σαφές πόση ακριβώς ήταν η ισχύς της δέσμης λέιζερ. Πάντως, η βλάβη στο αριστερό μάτι του παιδιού ήταν πολύ σοβαρή για να αποκατασταθεί με επέμβαση, με αποτέλεσμα περίπου ενάμισι έτος μετά το συμβάν, η όρασή του να παραμένει μειωμένη.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Ένας τρελός τρόπος για να αποκτήσετε τις τέλειες μπούκλες

Την Πήρε ο Ύπνος στην Καρέκλα και η Κομμώτρια Πήγε να την Ξυπνήσει. Όταν Κοίταξε τα Πόδια της… Πάγωσε


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗinfokids
Προηγούμενο άρθροΠώς θα ήταν ο Michael Jackson χωρίς τις πλαστικές εγχειρήσεις! (photos)
Επόμενο άρθροΖωή Μουράτογλου : ” Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας, καλλιτέχνες και μη”