Αρχική Health Δίαιτα Έπινα νερό με τζίντζερ για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

Έπινα νερό με τζίντζερ για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

maid-milinkic-628112-unsplash

Βιβλία με επαναστατικές δίαιτες  βγαίνουν συνέχεια στην αγορά, καταλαμβάνοντας τις πρώτες λίστες στα πιο διαβασμένα, και περιοδικά παρουσιάζουν διατροφικά προγράμματα που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα.

Όλοι περιμένουν τη μαγική φόρμουλα που θα τους απαλλάξει από τα περιττά κιλά. Πίνουν ροφήματα και ακολουθούν διάφορες δίαιτες με σκοπό να μεταμορφωθεί το σώμα τους μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Έτσι λοιπόν διαβάζοντας τους διάφορους χυμούς που βγαίνουν κατά καιρούς, αποφάσισα να πίνω νερό με τζίντζερ για ένα μήνα για να διαπιστώσω αν θα συμβεί κάτι στο σώμα μου. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

Αυτό που έκανα κάθε πρωί ήταν να βάζω σε ένα μεγάλο μπουκάλι κομματάκια τζίντζερ μαζί με νερό και να το παίρνω μαζί μου στη δουλειά. Φυσικά όταν τελείωνε το νερό έτρωγα το τζίνζτερ. Πρέπει να ομολογήσω πως ήταν από τα πιο ευχάριστα πειράματα, καθώς μου αρέσει πολύ η γεύση τη συγκεκριμένης ρίζας. Το μόνο λοιπόν που μένει να απαντηθεί είναι εάν διαπίστωσα κάποια διαφορά στην υγεία μου και στα κιλά μου.

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι από τότε που ξεκίνησα να πίνω το συγκεκριμένο ρόφημα βελτιώθηκε η λειτουργία της πέψης. Και όχι τυχαία φυσικά το τζίνζτερ συμβάλει στη μείωση των πεπτικών προβλημάτων. Συγκεκριμένα οι φαινολικές ενώσεις που περιέχει βοηθάνε στην ανακούφιση του ερεθισμού του πεπτικού συστήματος ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουν την κίνηση της τροφής και των υγρών διαμέσου του γαστρεντερικού σωλήνα. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι το τζίντζερ επιταχύνει την κένωση του στομάχου που μπορεί να είναι ωφέλιμο σε άτομα που υποφέρουν από δυσπεψία.  Ένα άλλο θετικό που παρατήρησα ήταν πως μειώθηκαν οι πόνοι της περιόδου που με ταλαιπωρούσαν πολύ καιρό. Σύμφωνα με μελέτες το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τον πόνο εξίσου αποτελεσματικά με τα φάρμακα, αρκεί να λαμβάνεται κατά την έναρξη της εμμήνου ρύσεως.

Όσο αφορά τα κιλά πρέπει να ομολογήσω ότι δεν παρατήρησα καμία μα καμία διαφορά. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα μαγικό ρόφημα που θα αυξήσει το μεταβολισμό και θα σας αδυνατίσει. Μπορεί το νερό με το τζίντζερ να συμβάλει στην αύξηση του κορεσμού και στην ενυδάτωση, όπως πολλά ροφήματα, όμως δεν θα σας μειώσει το λίπος ούτε θα σας αδυνατίσει εφόσον δεν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής. Έτσι λοιπόν είτε πίνετε τσάι, σκέτο νερό, βότανα, λεμόνι θα έχετε την ίδια βοήθεια στην προσπάθεια απώλειας κιλών.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Εύκολη χημική δίαιτα: Χάστε 7 κιλά σε 7 μέρες


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗjenny.gr
Προηγούμενο άρθροΗ θαυματουργή δίαιτα της Αννίτας Πάνια: Έτσι έχασε 8 κιλά σε ένα μήνα!
Επόμενο άρθροΗμερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 7/7
error: Content is protected !!