Αρχική ΓΕΥΣΗ Γιαλαντζί τσι κεφτέ (πλιγουροκεφτές)

Γιαλαντζί τσι κεφτέ (πλιγουροκεφτές)

2013-03-21_bulgur_patties_01

Γιαλαντζί τσι κεφτέ (πλιγουροκεφτές). Κάτι διαφορετικό έχουμε σήμερα για όσους νηστεύουν. “Yalanci Cig Kofte” (Γιαλαντζί τσι κεφτέ) …

Τσι κεφτέ είναι μια τούρκικη συνταγή που αποτελείται απο πλιγούρι και ωμό κιμά. Τα υλικά “ψήνονται” με τα μπαχαρικά που μπαίνουν στο μίγμα. Αν σας αρέσουν τα ωμά/ταρτάρ φαγητά το τσι κεφτέ θα το λατρέψετε.

Θα χρειαστούμε

  • 1 φλ. πλιγούρι (ψιλό)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. πιπεριά κέρατο (ψιλοκομμένη)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι και πιπέρι
  • μαρούλι και λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κάτω απο τρεχούμενο νερό ξεπλένουμε το πλιγούρι.
    Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπωλ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Αρχίζουμε το ζύμωμα.
  • Κάθε φορά που στεγνώνει το μίγμα μας, βρέχουμε τα χέρια μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Επαναλαμβάνουμε το ζύμωμα/βρέξιμο όσο χρειαστεί ώστε να έχουμε ενα μίγμα σφιχτό και να μην θρυμματίζεται.
  • Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για μισή ωρίτσα και να δέσουν τα υλικά και τα αρώματα.
  • Μετά το μισάωρο βρέχουμε πάλι τα χέρια μας και ζυμώνουμε για μια τελευταία φορά.
  • Παίρνουμε δόσεις απο το μίγμα και πλάθουμε “σουτζουκάκια”.
  • Τα σερβίρουμε τυλιγοντάς τα σε λίγο μαρούλι και στάζοντας επάνω τους σταγόνες λεμονιού.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

Σαλάτα με Ψητό Κοτόπουλο και Μανιτάρια

2013-03-21_bulgur_patties_01

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗsabor-cooking.gr
Προηγούμενο άρθρο«Μη Σκοτώνεις τη Μαμά» από 3 Οκτωβρίου στο Θέατρο Olvio
Επόμενο άρθροΗ συγγραφέας του The Devil Wears Prada αποκαλύπτει τι δεν της άρεσε στην ταινία