Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Το Koita Magazine στο “Sweeney Todd” στο Ηρώδειο

Το Koita Magazine στο “Sweeney Todd” στο Ηρώδειο

sweeney_todd_photo

Sweeney Todd: ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ. Αν σας αρέσει το γοτθικής αισθητικής, μακάβριο κι εμποτισμένο με αρκετό σκοτεινό χιούμορ σύμπαν του σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον, τότε μην χάσετε το ομώνυμο μιούζικαλ στο Ηρώδειο. 

Το Koitamagazine βρέθηκε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στη γενική πρόβα της παράστασης που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών από την Καμεράτα – Ορχήστρα των φίλων της Μουσικής.

Στο Λονδίνο του 1846, ο φιλήσυχος κουρέας Μπέντζαμιν Μπάρκερ επιστρέφει ύστερα από 16 χρόνια εξορίας σε έναν τόπο που η ανθρώπινη βρωμιά περισσεύει και οι αξίες ψυχορραγούν. Με καινούριο όνομα, καινούρια «ηθική» και καινούριους στόχους στη ζωή του, ο Σουήνυ Τοντ πλέον, μας διηγείται τη θλιβερή του ιστορία: αιτία της άδικης τιμωρίας του είναι ο διεφθαρμένος δικαστής Τέρπιν που τον απομάκρυνε με ψέματα θέλοντας να πάρει τη γυναίκα του. Η Λούσι, μην αντέχοντας το βάρος των γεγονότων έχει – κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον – τραγικό τέλος, ενώ τη μικρή του κόρη αναλαμβάνει να μεγαλώσει ως δικό του παιδί ο δικαστής.

Φορτωμένος με εμμονικό μίσος, ο Τοντ ζητά εκδίκηση. Πολύτιμος σύμμαχος που γνωρίζει το μυστικό του θα γίνει η κύρια Λάβεττ, η γυναίκα με το κατάστημα που πουλά τις χειρότερες κρεατόπιτες της πόλης και είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Όταν το πάθος του για αυτοδικία γίνει ανεξέλεγκτο και η κατάσταση φτάσει στα άκρα, ο αιώνιος νόμος της εξιλέωσης θα απαιτήσει από όλους τους θύτες να πληρώσουν το κακό που προκάλεσαν με το ίδιο νόμισμα.

Πρόκειται για μια ιστορία που έχει κεντρικό άξονα τη διαβρωτική ενέργεια του μίσους που όμως δεν οφείλεται σε έμφυτη κακία αλλά στο άδικο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σχόλιο πάνω στην αυθαιρεσία και τη διπροσωπία της εξουσίας που αντί να ανακουφίζει απονέμοντας δικαιοσύνη, καταπιέζει και στραγγαλίζει. Η παράσταση του Γιώργου Πέτρου που έχει αναλάβει τη μουσική διεύθυνση, την απόδοση και τη σκηνοθεσία είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το κοινό με την πετυχημένη σκοτεινή ατμόσφαιρα βικτοριανής εποχής, τις γοητευτικές λυρικές μελωδίες του Στίβεν Σοντχάιμ, τις καλοδουλεμένες και απαιτητικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, το διαχρονικό θέμα της ηθικής και το διάσπαρτο μαύρο της χιούμορ.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕίδαμε: “Όλα όσα αγαπήσαμε” με μια ακραία ρομαντική Μαριόν Κοτιγιάρ
Επόμενο άρθροΔελφίνι εμφανίστηκε στον Καράβολα (Φωτο)
Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικών-Ψυχολογίας) και συνέχισε τις σπουδές της στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών «γλωσσολογία». Συνεργάστηκε με ιστοσελίδες Εναλλακτικής Δράσης και Ψυχολογίας στον τομέα της μετάφρασης και με τις καλλιτεχνικές ιστοσελίδες Mindradio, Culturenow και Fermou-Art στον τομέα κριτικής θεάτρου, κινηματογράφου και βιβλίου. Πλέον αρθρογραφεί στο περιοδικό Koita Magazine.