Αρχική ΓΕΥΣΗ Γιαουρτλού κεμπάπ (αυθεντική συνταγή)

Γιαουρτλού κεμπάπ (αυθεντική συνταγή)

db4fdc4bedd090781a43dec0eebbfed9

Γιαουρτλού κεμπάπ (αυθεντική συνταγή)! Η συνταγή είναι αυθεντική όπως φτιάχνετε στην πόλη και είμαι σίγουρος πως θα την λατρέψετε.

Θα χρειαστούμε

Για τα κεμπάπ

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
  • 500 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
  • 2 αυγά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο ή bull bibber
  • 4 γρ. κύμμινο τριμμένο
  • 10 γρ. μπαχάρι τριμμένο ή Yeni bahar και kiofte baharat
  • 5 γρ μπούκοβο καυτερό
  • 5 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 γρ. τσιμένι
  • 3 γρ. ρίγανη
  • 3 γρ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 4-5 φέτες ψωμί μουσκεμένο στο γάλα

Για τη σάλτσα

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι κατά βούληση

Συνοδευτικά

  • κομμάτια πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες σε
  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, πλάθουμε και ψήνουμε στη σχάρα.
  • Βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψει σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον πελτέ.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να γλυκάνει ο πελτές και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και αλάτι.
  • Σερβίρουμε με ψημένες πίτες γιαούρτι, σάλτσα και γαρνίρουμε με ξερό δυόσμο.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

Δροσερή ντοματόσουπα με κριθαράκι


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗcookpad.com
Προηγούμενο άρθροΜακαρονοσαλάτα Τόνου
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια γεμιστά με κολοκυθάκια