Με σύνταξη χηρείας μόλις 430 έως 460 ευρώ θα συνδράμει η μητέρα πατρίδα τη σύζυγο και τα παιδιά του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε στο βωμό του καθήκοντος. 

Ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανθρωπιάς και αναγνώρισης της θυσίας του αεροπόρου , που είχε μόλις 12 χρόνια ασφάλισης και μισθό 1180 ευρώ.

Βεβαίως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τις χήρες των μη ένστολων , που παίρνουν πολύ μικρότερες συντάξεις και μόνο για μία τριετία μετά το θάνατο του συζύγου τους. Η σύνταξη τους με βάση προυπηρεσία κάτω των 20 ετών κινείται γύρω στα 380 ευρώ. Δραματικές είναι οι περικοπές και στις συντάξεις των χηρών που οι ένστολοι σύζυγοι τους δεν πέθαναν σε ώρα υπηρεσίας όπως ο σμηναγός…

Δύο παραδείγματα:

Σε σύνταξη θανόντος 1.337 ευρώ μικτά από το Δημόσιο, η σύνταξη χηρείας βγήκε στα 426 ευρώ μικτά, δηλαδή σε ποσό που αντιστοιχεί στο 31% επί παλιού μικτού ποσού που είχε ο θανών! Ο λόγος είναι διότι η σύνταξη των 1.337 ευρώ επανυπολογίστηκε στα 853 ευρώ! Και από αυτό το ποσό η χήρα πήρε το 50%, δηλαδή τα 426 ευρώ. Σε σύνταξη θανόντος 1.758 ευρώ μικτά, η σύνταξη χηρείας βγήκε στα 592 ευρώ και πληρώθηκε στις 31/1/2018. Η χήρα πήρε στην πραγματικότητα το 33% του παλιού μικτού ποσού που είχε ο θανών!

Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι επειδή η σύνταξη του θανόντος επανυπολογίστηκε με το νόμο Κατρούγκαλου και από τα 1.758 ευρώ βγήκε στα 1.184 ευρώ! Και η χήρα πήρε το 50% του νέου ποσού, δηλαδή 592 ευρώ! H σύνταξη της συζύγου του άτυχου σμηναγού ξανανοίγει το ασφαλιστικό.

Οι Έλληνες ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση περισσότερο σεβασμό στις χήρες των φρουρών της πατρίδος και μαζί με αυτές και σε όλες τις άλλες χήρες που μένουν απροστάτευτες μετά το θάνατο του συζύγου τους.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Παραμυθένια βάφτιση που τίμησε όλες τις κρητικές παραδόσεις

Ηράκλειο: Μετατρέπει σε έργα τέχνης ερειπωμένα κτίρια και γυμνούς τοίχους σε χωριά του Ηρακλείου