Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Φαίη Μπαζιώτη: «Η μουσική είναι η ζωή μου κι αυτό ήθελα να...

Φαίη Μπαζιώτη: «Η μουσική είναι η ζωή μου κι αυτό ήθελα να κάνω από παιδί»

fm

Η νεαρή τραγουδίστρια Φαίη Μπαζιώτη στο Koita-magazine!

Είναι νέα, ταλαντούχα και γεμάτη όρεξη για δουλειά, με γνώμονα την αγάπη της για την μουσική. Δίπλα σε άξιους συνεργάτες, δημιουργεί και κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της κομμάτι που φέρει τον τίτλο ” Η σκιά σου” και κυκλοφορεί από την Heaven Music. Τους στίχους και την μουσική του τραγουδιού, υπογράφει η Ιωάννα Μπάλτα.

37316366_10215195306469069_5790997640346861568_n

Καλησπέρα Φαίη! Νέο κομμάτι από την δισκογραφική εταιρεία Heaven Music με τον τίτλο ‘’ Η σκιά σου’’. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτή την νέα συνεργασία;

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με αυτή τη νέα συνεργασία που ξεκίνησα, με την μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, δισκογραφική εταιρία. Ελπίζω όλα vα κυλήσουν αρμονικά και να συνεχίσουμε δυναμικά και με τα επόμενα κομμάτια που ετοιμάζω για το φθινόπωρο.

Τους στίχους και την μουσική του κομματιού υπογράφει η πολύ καλή σου φίλη –Ιωάννα (Jo) Μπάλτα. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Με την Jo δέσαμε απ’ την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε, αν και δεν με συμπάθησε αμέσως, αλλά την κέρδισα με τον φοβερό μου χαρακτήρα (γέλια). Πίστεψε σε μένα και τις δυνατότητες μου. Με στηρίζει με ανιδιοτέλεια αφήνοντας πίσω τον εαυτό της, τις περισσότερες φορές. Γράφει τραγούδια που είναι ”κομμένα και ραμμενα’’ επάνω μου και το σημαντικότερο, μου αφήνει το ελεύθερο να κάνω το κάθε κομμάτι δικό μου, βάζοντας δικές μου πινελιές  δίχως να με υποχρεώνει να μπω σε ”καλουπια’’.  Νιώθω ευγνώμων που βρέθηκε στον δρόμο μου.

Η δική σου ”σκιά’’ ποια είναι στη ζωή και πώς την καταπολεμάς;

Η δική μου ”σκιά’’ είναι η μοναξιά. Έχω έναν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και ενώ έχω πολύ λίγους φίλους από επιλογή πάντα, παρ’όλα αυτά  διατηρώ πάντα μέσα μου την ”σκιά” ότι θα τους διώξω όλους από δίπλα μου. Τα τελευταία χρόνια όμως, έχω προσαρμοστεί στην ιδέα της μοναξιάς ,οπότε λέω πως ότι είναι γραφτό θα γίνει!

Ποιο ήταν το έναυσμα που σε ώθησε να ασχοληθείς με την μουσική;

Τραγουδώ από πολύ μικρή γιατί απλά μου άρεσε και όπως απαντούν τα παιδάκια στο τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις, έτσι κι εγώ, έλεγα τραγουδίστρια! Βασικά εμένα ήταν αυτή η απάντηση μου και μεγαλώνοντας, διότι θεωρώ ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα καλύτερα, από το να τραγουδώ. Δεν έχω ‘κλίση’ σε τίποτε άλλο. Η πρώτη φορά που τραγούδησα σε κοινό ήταν στην Γ’ δημοτικού σε εθνική γιορτή, όπου δεν κατάλαβα πως με άκουσε ο δάσκαλος μέσα σε τόσα παιδιά και αποφάσισε ότι έπρεπε να τραγουδήσω μόνη μου. Η μαμά μου φοβόταν για το τι θα ακούσει και καθόταν κρυμμένη πίσω [βλέπετε δεν συνήθιζα να τραγουδάω στο σπίτι]. Το αποτέλεσμα όμως την αποζημίωσε αφού όλοι οι δάσκαλοι της έλεγαν πόσο καλή ήμουν και ότι δεν έπρεπε να το αφήσω.  Απ’ την άλλη η πρώτη φορά που τραγούδησα επαγγελματικά, ήταν σκέτη τραγωδία. Ήμουν φοιτήτρια και δεν είχα κλείσει ούτε τα 19. Ήταν σε ένα μπαρ έξω απ’ το Μεσολόγγι όπου σπούδαζα. Τα πόδια μου έτρεμαν, είχα ιδρώσει, ξεχνούσα  λόγια σχεδόν απ ‘όλα τα τραγούδια. Παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά (Κώστας Πλακίδας & Παναγιώτης Ζουμας) που δούλεψα μαζί τους εκείνο το βράδυ, αν και επαγγελματίες, συνέχιζαν να με παίρνουν μαζί τους σε δουλειές μέχρι που αποφοίτησα.

37245597_10215195315709300_9072653718813409280_n

Τι σημαίνει για εσένα η μουσική και κατά πόσο επηρεάζει τη ζωή σου;

Για μένα η μουσική είναι η ζωή μου, διότι όπως προανέφερα, το να τραγουδώ είναι το μόνο πράγμα που κάνω καλά. Δυστυχώς δεν γνωρίζω μουσική, γιατί δεν έχω κάνει κάποια ανάλογη σπουδή. Γνωρίζω όμως κάποια πράγματα εμπειρικά, που έμαθα πάνω στην δουλειά και με βοηθούν ασφαλώς και οι συνεργάτες μου.

Ποια τα αγαπημένα σου είδη στη μουσική και ποιοι οι ερμηνευτές ‘’μέντορές’’ σου σε αυτό το ταξίδι;

Ακούω όλα τα είδη ελληνικής μουσικής, αυτό όμως που προτιμώ να ακούω είναι και αυτό που μελετώ δηλαδή το παλιό λαϊκό ρεπερτόριο, όπως είναι γνωστό. Οι άνθρωποι που με ενέπνευσαν είναι η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Ελένη Βιτάλη, ο Στράτος Διονυσίου, ο Μανώλης Αγγελόπουλος και πολλοί άλλοι εκείνης της εποχής, που θεωρώ ότι είναι αναντικατάστατοι και δεν βγαίνουν πλέον τραγουδιστές τέτοιου μεγέθους.

Πέρυσι συμμετείχες και στο talent show του Ε ‘’Star Academy’’. Θεωρείς ότι αυτού του είδους τα talent shows ενδυναμώνουν την εικόνα ενός ανθρώπου και τον βοηθούν στην ανέλιξη του ή το αντίθετο;

Πέρυσι δυστυχώς ή ευτυχώς συμμετείχα στο ”star academy”. Δεν είχε καμία σχέση με αυτό που περίμενα. Εμένα προσωπικά δεν με ανέδειξε καθόλου και δεν με βοήθησε σε καμία περίπτωση. Το μόνο θετικό που βγήκε από όλο αυτό το φιάσκο είναι το ότι γνώρισα την Jo και ξεκινάσαμε μια καταπληκτική φιλία και συνεργασία. Θεωρώ ότι αυτά τα show θησαυρίζουν στις πλάτες παιδιών που κυνηγούν το όνειρο τους και κάνουν προσφιλέστερους τους ήδη προσφιλείς κριτές.  Δίνουν ελπίδες και βήμα, κατά την ταπεινή μου άποψη, σε παιδιά που δεν έχουν καθόλου ταλέντο μόνο και μόνο για να κάνουν νούμερα και αφήνουν στην αφάνεια παιδιά, που έχουν να προσφέρουν ουσιαστικά πράγματα στο χώρο την μουσικής. Δεν θεωρώ ότι κάνουν κακό στους νέους,  απλά δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως!

37340505_10215195314989282_7963001797805604864_n

Σκέφτηκες ποτέ, να κυνηγήσεις τα όνειρα σου εκτός Ελλάδας;

Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να κυνηγήσω το όνειρο μου στο εξωτερικό διότι εκεί δεν υπάρχει χώρος για το είδος που υπηρετώ.  Εξάλλου αγαπώ τόσο την χώρα μου, που δεν θα άλλαζα την Ελλάδα με κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

Ποιοι οι φόβοι σου και ποιες αντίστοιχα οι στιγμές που σε κάνουν να αισιοδοξείς;

Γενικά είμαι ένα απαισιόδοξο άτομο και δεν κάνω συχνά όνειρα για το μέλλον, αφήνω τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους. Ο λόγος είναι ότι φοβάμαι μήπως κάποιο απ’ τα σχέδια μου στραβώσει και στο τέλος απογοητευτώ. Ο φόβος μου, εκτός από την μοναξιά που ανέφερα πιο πάνω, είναι μην πεθάνω και πληγωθούν οι άνθρωποι που με αγαπούν αληθινά, γιατί γενικότερα θεωρώ ότι όταν πεθαίνουμε, πηγαίνουμε σ’ένα καλύτερο μέρος, χωρίς πόνο και έγνοιες.

Αν είχες την δυνατότητα να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, σε ποια εποχή θα ήθελες να ζεις και γιατί;

Οι εποχές που θα ήθελα να έχω ζήσει είναι δυο. Η πρώτη γύρω στην δεκαετία του ’20, διότι και λόγω καταγωγής θα βρισκόμουν στην Μικρά Ασία, αλλά κι επειδή ο κόσμος εκείνης της εποχής ήταν πιο ευγενικός και προσεγμένος, σε αντίθεση με την σημερινή εποχή που δεν υπάρχει καθόλου σεβασμός και καλαισθησία. Η άλλη εποχή που θα θελα να ζω είναι γύρω στο ’60-’70 που ανθούσαν τα καλά μπουζούκια και στη νυχτερινή ζωή υπήρχαν μόνο όσοι άξιζαν να υπάρχουν και όχι όσοι είχαν ‘ψώνιο’ με το τραγούδι, μια καλή εμφάνιση (που δεν μετρούσε έτσι κι αλλιώς) και κυρίως οι καλές γνωριμίες!

Ποιος στίχος τραγουδιού εκφράζει τη ζωή σου;

Μπαίνοντας στο show πέρυσι είχα ερωτηθεί ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ο στίχος που είχα πει τότε ήταν το ”Ράγισα’’, κι ο λόγος, ήταν επειδή είχα ραγίσει πολλές φορές αλλά συνέχιζα. Σήμερα λοιπόν είμαι πανευτυχής που δεν πρόκειται να πω τον ίδιο στίχο. Ο στίχος που με εκφράζει αυτή την περίοδο της ζωής μου, είναι το ”Κοίτα με, με πόθο να ζω”,  απ’ το τραγούδι ”Φίλα με’’ που έχει ερμηνεύσει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια…

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν για να έχουμε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Τους φίλους μουσικούς που έγραψαν στο στούντιο: Μπαλτα Ιωαννα, ΜΑΚΗΣ ΤΣΩΤΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ, ΙΩΆΝΝΑ ΠΑΛΛΑ, ΜΑΝΏΛΗ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΚΟΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΣ. Επίσης, για το κομμάτι μου , την κ. Νάνσυ Κανελλη και την κ. Ξενια Δικαιου και τον John Visma που μας διέθεσαν  το στούντιο ηχογράφησης, τον κ. Αντώνη Γούναρη για την τελική ενορχήστρωση που έκανε μαζί με την  Jo, τον Θανάση Ζωή τον σκηνοθέτη του κλιπ, που έκανε μια υπέροχη δουλειά όπως και τον Χρήστο Ορτεντζιο που έκανε τις αερολήψεις και την κινηματογράφηση, το youhair για το hair styling, τον παραγωγό μου φυσικά Μιχαηλ Κανελο, την οικογένεια μου που με στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί και τον κόσμο που μου δείχνει την αγάπη του με τα συνεχή θετικά του σχόλια και  τέλος το σημαντικότερο άνθρωπο, που με πιστεύει και με στηρίζει απ’ την αρχά μέχρι το τέλος. Την Jo (κατά κόσμο Ιωάννα Μπάλτα), όπου με τα κομμάτια της, μου δίνει το κίνητρο για να δουλεύω σκληρότερα και περισσότερο.
Σ’ ευχαριστω Jo.

37326617_10215195320469419_7387102432087506944_n

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι πολλά και διαφόρων ειδών, οπότε δεν μπορώ ακόμα να ανακοινώσω τίποτα που δεν είναι σίγουρο. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι το φθινόπωρο έρχεται το νέο μου κομμάτι, που είναι θεωρώ αρκετά δυνατό και αυτό φαίνεται απ’ την υποστήριξη του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Περισσότερα, από Σεπτέμβρη! Σας αγαπώ…

Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Το θεατρικό έργο «ΜΑΝΑ» του Σταμάτη Πακάκη απ’τον Οκτώβριο στο Faust!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤον «Έλιωσε» ο Υποθυρεοειδισμός. Η Ανατριχιαστική εικόνα του Jet Li που Σόκαρε τον Πλανήτη
Επόμενο άρθροΤζένη Μπαλατσινού: Ξέσπασε σε κλάματα για την κόρη της Αμαλία!