Αρχική ΓΕΥΣΗ Μπουγάτσα με ανθότυρο και αχλάδια ποσέ με μυρωδικά!

Μπουγάτσα με ανθότυρο και αχλάδια ποσέ με μυρωδικά!

fda67c_

Μπουγάτσα με ανθότυρο και αχλάδια ποσέ με μυρωδικά! Μια διαφορετική εκδοχή!
Γλυκιά ή αλμυρή, η μπουγάτσα είναι από τις επιλογές που αγαπάμε πολύ. Εδώ τη φτιάχνουμε σε μια συνταγή που στέκεται πολύ ωραία και στο γιορτινό τραπέζι, η ακόμα για ένα γευστικό γεύμα.

Θα χρειαστούμε

Για την μπουγάτσα

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 250γρ. ανθότυρο ή φέτα, σε τρίμματα

Για τα αχλάδια

  • 4 ώριμα αχλάδια
  • 3½ φλιτζάνια νερό
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 καρφάκια γαρίφαλο

Εκτέλεση

  • Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, το βούτυρο, τη βανίλια και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει το μίγμα.
  • Αφήνετε την κρέμα για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά, το τυρί και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC.
  • Αλείφετε ένα φύλλο κρούστας με βούτυρο και το καλύπτετε με ένα άλλο φύλλο.
  • Κόβετε τα δύο φύλλα στα τέσσερα και βάζετε στην άκρη του καθενός από μια δυο κουταλιές γέμιση.
  • Τυλίγετε σε τρίγωνα και τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Κάνετε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα, βουτυρώνετε από πάνω τα τρίγωνα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
  • Για τα αχλάδια: Καθαρίζετε και κόβετε τα αχλάδια στη μέση, βγάζετε τα κουκούτσια με ένα κουτάλι και τα κρατάτε στην άκρη, ραντισμένα με λίγο χυμό λεμόνι.
  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτετε τα αχλάδια και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν.
  • Αφήνετε τα αχλάδια να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους.
  • Σερβίρετε σε πιάτο την μπουγάτσα, με ένα αχλάδι από πάνω και περιχυμένη με λίγο από το σιρόπι

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμη

Tυροπιτάκια μπαλίτσες !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗyouweekly.gr
Προηγούμενο άρθροΤί λένε τα άστρα για τις 23 Ιουλίου;
Επόμενο άρθροΡοζ λεμονάδα με φράουλα και βασιλικό!