Αρχική ΓΕΥΣΗ Κορμός παγωτού με maltesers!

Κορμός παγωτού με maltesers!

a450d4_1

Κορμός παγωτού με maltesers! Μια εύκολη συνταγή για το απόλυτο επιδόρπιο μετά από το το καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Θα χρειαστούμε

  • 1 λίτρο παγωτό καραμέλα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. Maltesers + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 150 γρ. μπισκότα ή cookies σοκολάτας
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

Εκτέλεση

  • Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το παγωτό σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, με διάσταση βάσης 10×20 εκ. περίπου και βάθους 6 εκ.
  • Στρώνετε στην επιφάνεια τα maltesers, σε μια στρώση, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μαλακωμένο παγωτό.
  • Το βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά
  • Στη συνέχεια, θρυμματίζετε σε multi τα μπισκότα, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά.
  • Απλώνετε το μείγμα πάνω από το παγωτό και τα maltesers και το πατάτε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια.
  • Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει.
  • Βυθίζετε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό για 2 δευτερόλεπτα και το αναποδογυρίζετε σε μεταλλική πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 30 λ. (Προαιρετικά το καλύπτετε με λεπτή στρώση γλάσου ζάχαρης και μετά το βάζετε στη κατάψυξη για 30 λ.) [*]
  • Πριν το σερβίρετε, τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος τα κομματάκια σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  • Το αφαιρείτε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς περιχύνετε το κορμό, τον διακοσμείτε με επιπλέον maltesers, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
  • [*] Αν προτιμήσετε να το καλύψετε με μια λεπτή στρώση γλάσο ζάχαρης, θα χρειαστείτε 1 ½ ζάχαρη άχνη με 4 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ροδόνερο.
  • Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε μπολ προσθέτετε το χυμό λεμονιού ή ροδόνερο και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Βγάζετε το κορμό παγωτού, τον καλύπτετε με γρήγορες κινήσεις με το γλάσο και τον ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 30 λ.
  • Συνεχίζετε τη διαδικασία.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Μπουγάτσα με ανθότυρο και αχλάδια ποσέ με μυρωδικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗyouweekly.gr
Προηγούμενο άρθροΡοζ λεμονάδα με φράουλα και βασιλικό!
Επόμενο άρθροΜουσακάς με κιμά κοτόπουλο και μπεσαμέλ γιαουρτιού