Αρχική ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Σαν σήμερα: Τα χρυσά μετάλλια Μελισσανίδη και Καχιασβίλι στην Ατλάντα (pics &...

Σαν σήμερα: Τα χρυσά μετάλλια Μελισσανίδη και Καχιασβίλι στην Ατλάντα (pics & vids)

befunky-collage_1_26

Συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τις μεγάλες επιτυχίες των Ιωάννη Μελισσανίδη στην ενόργανη και Κάχι Καχιασβίλι στην άρση βαρών, που θριάμβευσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και φόρεσαν τα χρυσά μετάλλια στα στήθη τους!

Μετά από μακρόχρονη απουσία, που τερματίστηκε στη Βαρκελώνη τέσσερα χρόνια νωρίτερα, η Ελλάδα εμφανιζόταν ξανά στο βάθρο σε πολλαπλά αθλήματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το καλοκαίρι του 1996 στα «γαλανόλευκα» ντύθηκαν δυο χρυσά μετάλλια, με τον Ιωάννη Μελισσανίδη πρώτα και τον Κάχι Καχιασβίλι στη συνέχεια να πανηγυρίζουν δυο ιστορικές επιτυχίες!

Ο αθλητής της ενόργανης, σε ηλικία 19 ετών πήρε την πρώτη θέση στις ασκήσεις εδάφους, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτές με την ακρίβεια των κινήσεών του και συγκεντρώνοντας συνολικά 9.850 βαθμούς. Αυτή η νίκη μάλιστα ήταν η πρώτη για την Ελλάδα στη γυμναστική από το μακρινό 1906!

Από την πλευρά του, ο γεννημένος στη Γεωργία -επί καθεστώτος Σοβιετικής Ένωσης- από Γεωργιανό πατέρα κι Ελληνίδα μητέρα Καχιασβίλι ανέβαινε για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφού μετά την επιτυχία του 1992, σήκωσε 99 κιλά και πανηγύρισε το… νταμπλ!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗgazzetta
Προηγούμενο άρθροΆστρα: Προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 28 – 29/7 [ Η σιωπή είναι δύναμη ]
Επόμενο άρθροΑθηνά Μελή: «Για μένα ποίηση σημαίνει αποκάλυψη και αποκρυστάλλωση ψυχής»