Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΩΑ Σαντορίνη: Μέτρα και αποφάσεις για να προστατευτούν τα γαϊδουράκια

Σαντορίνη: Μέτρα και αποφάσεις για να προστατευτούν τα γαϊδουράκια

santorini_gaidourakia-730×330

Μέτρα και αποφάσεις για να προστατευτούν τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη λήφθηκαν το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη μεταξύ του Δημάρχου Θήρας, του σωματείου ημιονηγών και φιλοζωικών οργανώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα της συνάντησης ήταν η προστασία των γαϊδουριών που μεταφέρουν τουρίστες στο νησί, αλλά και η επισήμανση των συμπεριφορών και των περιστατικών που προσβάλλουν τη ζωή τους.

Ο δήμαρχος Νίκος Ζώρζος, συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου ημιονηγών, εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) και σε συνεργασία με μέλη του ΕΣΠΙ (Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών) αλλά και την ακτιβιστική οργάνωση Dream Dancers.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η άμεση συνεργασία και οι συνεχείς συναντήσεις προκειμένου να υπάρξουν άμεσες αλλαγές και βελτίωση των συνθηκών προοδευτικά και σταθερά για την καλύτερη ζωή αυτών των ζώων.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν

Στα μέτρα που λήφθηκαν συμπεριλαμβάνεται η επέκταση και βελτίωση ειδικών σκιάστρων με σκοπό τα ζώα να προστατεύονται από τη ζέστη αλλά και η παροχή νερού στα σημεία που παραμένουν.

Παράλληλα, ο Δήμος Θήρας αναμένεται να προχωρήσει σε επικαιροποίηση της κανονιστικής που αφορά στα γαϊδουράκια ενώ θα πραγματοποιηθεί και πλήρης καταγραφή και τσιπάρισμα των ζώων αυτών, στην περίπτωση που θα υπάρξει χρηματοδότηση για τη συγκεκριμένη δράση.

Αποφασίστηκε ακόμη περιορισμένη χρονικά εργασία των ζώων αλλά και βάρος φορτίου ανάλογο με το βάρος του ζώου, με σκοπό αυτά να μην καταπονούνται.

Βασικό αίτημα ήταν ακόμη και η ενισχυμένη ιατρική υποστήριξη για τα γαϊδουράκια με την παροχή εξειδικευμένου μηχάνηματος υπερήχου, κάτι που υποστήριξαν και οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών.

Την ίδια στιγμή, το σωματείο υποσχέθηκε να συνετίζει εκείνους που παραβαίνουν τους κανόνες, με τους παραβάτες να αποβάλλονται όπως προβλέπεται από την κανονιστική του Δήμου Θήρας.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων έδειξαν την ικανοποίησή τους, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν τα μέτρα με την πρόοδο και τη συνεργασία για το καλό των ζώων.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗipop
Προηγούμενο άρθροΓίνε και Συ Μέλος στην Ομάδα Στόχος-Πρόληψη που αφορά τον Καρκίνο
Επόμενο άρθροΠαγωτό με μπισκότο για λιχούδες τεμπέλες