Αρχική ΓΕΥΣΗ Εσύ μπορείς να μαντέψεις τι έχει κάτω από τη στρώση του πουρέ...

Εσύ μπορείς να μαντέψεις τι έχει κάτω από τη στρώση του πουρέ πατάτας; Δεν θα το βρεις!

wow_0

Εσύ μπορείς να μαντέψεις τι έχει κάτω από τη στρώση του πουρέ πατάτας; Δεν θα το βρεις! Για σήμερα σας  παρουσιάζω έναν  πρωτότυπο τρόπο να φτιάξουμε τις φακές, που σίγουρα απέχει πολύ από τον κλασικό.

Θα χρειαστούμε

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για να λαδώσουμε τις φόρμες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεσαία καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 4 σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 2 κ.γλ. θυμάρι
  • 250 γρ. φακές
  • 100 ml. κόκκινο κρασί (προαιρετικό)
  • 900 ml. ζωμό
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Για τον πουρέ πατάτας

  • 850 γρ. πατάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια)
  • 75 γρ. μαργαρίνη
  • 100 ml. γάλα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι και το σκόρδο και αφήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αυξάνουμε την ένταση της εστίας, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε τις φακές και το θυμάρι και καλύπτουμε με τον ζωμό και το κρασί (αν χρησιμοποιήσουμε).
  • Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά, χωρίς να τις σκεπάσουμε.
  • Tip: Αν δοκιμάσετε προς το τέλος και θεωρήσετε ότι μπορεί να θέλουν λίγο ακόμα, προσθέστε ελάχιστο ζωμό.
  • Αποσύρουμε από το μάτι, βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
  • Αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα.

Για τον πουρέ

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες.
  • Καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μόλις τις βγάλουμε από το νερό, τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο κουζίνας και ανακατεύουμε μαζί με το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε τις ατομικές φόρμες.
  • Τις γεμίζουμε με φακές, καλύπτουμε με πουρέ και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια τους.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Ιαπωνικό cheesecake με λευκή σοκολάτα και μόνο τρία υλικά

Πανεύκολη γρανίτα πεπόνι χωρίς παγωτομηχανή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗlimeandlife.com
Προηγούμενο άρθροΙαπωνικό cheesecake με λευκή σοκολάτα και μόνο τρία υλικά
Επόμενο άρθροΡολάκια κολοκυθιού με μους φέτας