Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ 10 μυστικά για τέλεια λαδερά!

10 μυστικά για τέλεια λαδερά!

gemista-mystika

Τα κλασικά λαδερά της ελληνικής κουζίνας τα ξέρουμε καλά γιατί όλοι έχουμε μεγαλώσει με αυτά. Το σωστό μαγείρεμά τους, όμως, τα γνωρίζουν λίγοι!

Πόσο λάδι χρειάζονται, πόση ώρα πρέπει να μαγειρευτούν, ποια λαχανικά είναι κατάλληλα, ποιο είναι το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα… όλους αυτούς τους γρίφους της κουζίνας που γνωρίζουν οι παλιές νοικοκυρές θα αναλύσουμε σήμερα!

1. Για τα τέλεια λαδερά, επιλέγουμε πάντα λαχανικά της εποχής. Με μια βόλτα στη λαϊκή αγορά, θα βρούμε εκπληκτικές μπάμιες, φασολάκια, μελιτζάνες, βλίτα και κολοκυθάκια που μπορούν να δώσουν μια τεράστια γκάμα από διαφορετικά λαδερά.

2. Η ντομάτα παίζει μεγάλο ρόλο στο λαδερό, ωστόσο αν το παρακάνουμε, θα επισκιάσει τις υπόλοιπες γεύσεις του φαγητού!

3. Επιλέγουμε πάντα τις πιο ώριμες, φρέσκιες, κατακόκκινες ντομάτες. Μην υποτιμάτε όμως τις μαλακές ντομάτες, με σκασίματα! Συχνά είναι οι καλύτερες για να πετύχουμε την νοστιμότερη σάλτσα.

4. Οι γιαγιάδες μας έφτιαχναν λαδερά όπου το φαγητό “κολύμπαγες” στο ελαιόλαδο. Οι ανάγκες και η γεύση του σύγχρονου ανθρώπου, απαιτούν διαφορετική δοσολογία: 1-3 κ.σ. ανά άτομο ή 1 φλιτζάνι για μια οικιακή κατσαρόλα των 5-6 ατόμων.

5. Επιλέγουμε παρθένο ελαιόλαδο με απαλό άρωμα.

6. Τα λαχανικά μας πρέπει να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα. Γι’αυτό είμαστε «από πάνω» και προσέχουμε: οι διαλυμένες μπάμιες, τα φασολάκια που έχουν χάσει το σχήμα τους, οι μελιτζάνες που έγιναν πουρές χάνουν τόσο σε εμφάνιση όσο σε υφή και γεύση.

7. Για να φτιάξουμε τέλεια λαδερά, πρέπει να είμαστε πάνω από την κατσαρόλα. Ξεκινάμε το μαγείρεμα με λίγο ελαιόλαδο και αν χρειάζεται επιπλέον, προσθέτουμε σιγά σιγά στην πορεία.

8. Όλα τα λαχανικά «βγάζουν» νερό. Αν αφήσουμε υπομονετικά το φαγητό μας να μαγειρευτεί σ’αυτό, θα γίνει νοστιμότερο. Αν δούμε ότι χρειάζεται επιπλέον νερό για να μην κολλήσει το φαγητό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε κάθε φορά 1 φλιτζανάκι του καφέ με φειδώ.

9. Τα λαδερά είναι έτοιμα όταν τα λαχανικά μαλάκωσαν χωρίς να λιώνουν και έχουν απορροφηθεί εντελώς όλα τα υγρά. Στον πάτο της κατσαρόλας πρέπει να υπάρχει μόνο λαδερή σάλτσα.

10. Στο τέλος του μαγειρέματος,  προσθέτουμετον μαϊντανό, τον άνηθο, το βασιλικό ή όποιο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα, για να μην διαλυθούν τα λαχανικά.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Ιαπωνικό cheesecake με λευκή σοκολάτα και μόνο τρία υλικά

Πανεύκολη γρανίτα πεπόνι χωρίς παγωτομηχανή!

Εσύ μπορείς να μαντέψεις τι έχει κάτω από τη στρώση του πουρέ πατάτας; Δεν θα το βρεις!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗmamapeinao
Προηγούμενο άρθροΓκέρντα Τάρο: Η νεαρή 26χρονη που φωτογράφισε τον Ισπανικό Εμφύλιο
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Ο ηθοποιός Άλαν Άλντα αποκάλυψε ότι πάσχει από Πάρκινσον