Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Μάριος Αθανασίου: Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του!

Μάριος Αθανασίου: Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του!

5645615-8

Σαν σήμερα το 1974, γεννήθηκε ο ταλαντούχος ηθοποιός Μάριος Αθανασίου.

Αγαπημένος ηθοποιός, με πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές και θεατρικές δουλειές. Κάθε φορά μας εκπλήξει με το υποκριτικό του ταλέντο και με τους εκάστοτε ρόλους που υποδύεται.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ενώ είναι και από τους ηθοποιούς που κρατά σταθερές συνεργασίες και τολμά να υποδυθεί διαφορετικούς ρόλους κάθε φορά.

45967

Ο Μάριος Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Αυγούστου 1974. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και πολύ γρήγορα έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό. Το 2005 η ηθοποιός Μαρία Σολωμού του χαρίζει ένα γιο. Με την τωρινή σύντροφο του Μάρθα Αμαξοπούλου έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

Ρόλος που τον σημάδεψε στις καρδιές του κοινού ήταν αυτός στη σειρά του ΑΝΤ1 “Θα βρεις το δάσκαλο σου”. Δεν είναι λίγες οι φορές επίσης που τον έχουμε δει να πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στις σειρές του Mega “Απαγορευμένη αγάπη, Αέρινες σιωπές και Απόσταση Αναπνοής. Τελευταία φορά τον βλέπουμε στο Mega την τηλεοπτική σεζόν 2013-14 να υποδύεται τον Άγγελο στη σειρά “Με τα παντελόνια κάτω”.

Το 2005-06 πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha “Μου λείπεις” ως Διονύσης Λαμπρόπουλος. Επίσης, πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει και στις σειρές του ΑΝΤ1 “Coupling” και Λίτσα.com το 2007-2008 και 2008-2009 αντίστοιχα. Από το 2014 ήταν στην πετυχημένη σειρά “Συμμαθητές” ενώ στη φετινή σεζόν (2017-2018) υποδύθηκε τον “καταπιεσμένο σαραντάρη” Πέτρο Βιτάλη στα “Κάτι χωρισμένα παλικάρια” μαζί με τους Κώστα Κόκλα, Νίκο Μουτσινά, Σπύρο Πούλη και Σταύρο Σβήγκο. Σαραντατεσσάρων ετών σήμερα, ο Μάριος Αθανασίου έχει δηλώσει πως στη φετινή σεζόν πέρασε πολύ καλά στη σειρά αυτή και θα ζήλευε αν δεν συμμετείχε.

1210839226_11

Guest εμφανίσεις έχει κάνει στο “Ταμάμ” (2016) και στις “Σαββατογεννημένες” του Γιώργου Καπουτζίδη το 2004, όπου υποδύθηκε ένα λοχαγό. Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το έκανε το 1997 στη σειρά “Ντόλτσε Βίτα”.

Την επόμενη σεζόν πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τον δούμε στο Epsilon tv και στο πλευρό της Δήμητρας Ματσούκα σε μία κωμωδία.

Το 1999 πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο στην “Παθιασμένη Γυναίκα” ενώ ακολουθούν οι παραστάσεις “Ο πρωτομάστορας Σόλνες” (2001), “Τα καμένα βούρλα” (2003), “Ένα καπέλο γεμάτο βροχή” (2005), “Art” (2006) και “Δεν μπορώ να μείνω μόνη” (2007).

Κάνει μία παύση από το θέατρο για αρκετά χρόνια, μέχρι το 2016, όταν εμφανίζεται στις παραστάσεις “Ένα εξοχικό παρακαλώ” και “Αναμείνατε στο ακουστικό”. Το 2017 παίζει στην κωμωδία “Όταν σβήνουν τα φώτα”, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών. Το φετινό καλοκαίρι πρωταγωνιστεί με ένα πλήθος ταλαντούχων και επιτυχημένων ηθοποιών, στην κωμωδία «Πανικός στο Υπουργείο» που υπογράφει ο αεικίνητος Βασίλης Θωμόπουλος.  Στην παράσταση υποδύεται τον Άκη, υπουργό εθνικής παιδείας, ονειροπαρμένο και εκτός πραγματικότητος  παρόλο (ή λόγω) του αξιώματός του.

main2

Μία πορεία γεμάτη πολλή δουλειά, άξιες συνεργασίες και πάνω απ’όλα μεράκι κι αγάπη για την υποκριτική. Κάθε επιτυχία από καρδιάς Μάριε Αθανασίου!

Πληροφορίες βιογραφικού: happytv.gr

 

 

Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΝΤ1: Κίνηση ματ από το κανάλι! – Επιστρέφει ο «Όμορφος κόσμος»!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑΝΤ1: Κίνηση ματ από το κανάλι! – Επιστρέφει ο «Όμορφος κόσμος»!
Επόμενο άρθροΗλικιωμένοι το έσκασαν από γεροκομείο για να πάνε σε heavy metal φεστιβάλ