Αρχική ΓΕΥΣΗ Μακαρονάδα τσουχτή – ένα ξεχωριστό μανιάτικο φαγητό

Μακαρονάδα τσουχτή – ένα ξεχωριστό μανιάτικο φαγητό

003-makaronia-tsouxta-thumb-large

Μακαρονάδα τσουχτή – ένα ξεχωριστό μανιάτικο φαγητό. Ενα φαγάκι-έκπληξη, απαράμιλλης νοστιμιάς, έξοχο παράδειγμα του πόσο ευρηματική είναι η κουζίνα της Μάνης.

Χοντρά μακαρόνια, τότε φτιαγμένα στο χέρι, αναμειγνύονται με ξερή μυζήθρα «τσουρουφλισμένη» σε καυτό ελαιόλαδο και σερβίρονται με τηγανητό αυγό, που, ελλείψει κρέατος, προσθέτει πρωτεΐνη στο φαγητό.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
  • 300 γρ. μυζήθρα ξερή, ψιλοτριμμένη + λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
  • 100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το τηγάνισμα των αυγών
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αυγά (ή περισσότερα, ανάλογα με το πόσα θέλει ο καθένας στη μερίδα του)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθούν καλά.

Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά και σοτάρουμε για περίπου 5 – 8 λεπτά μέχρι να σκουρύνει, αλλά όχι να καεί.

Σουρώνουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και, μόλις το μείγμα του τυριού είναι έτοιμο, το αδειάζουμε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε  ένα- ένα ή δύο-δύο τα αυγά μάτια (κατά προτίμηση μελάτα), σε λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε στο πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά. Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και επιπλέον μυζήθρα και σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια.

Νόστιμη παραλλαγή: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μυζήθρα με παρμεζάνα ή κεφαλίσιο τυρί της αρεσκείας μας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Ιαπωνικό cheesecake με λευκή σοκολάτα και μόνο τρία υλικά

Πανεύκολη γρανίτα πεπόνι χωρίς παγωτομηχανή!

Εσύ μπορείς να μαντέψεις τι έχει κάτω από τη στρώση του πουρέ πατάτας; Δεν θα το βρεις!

003-makaronia-tsouxta-thumb-large


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔύσκολες ώρες για τον Μάθιου Πέρι! Στην εντατική ο Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια»!
Επόμενο άρθροΈσκασε τώρα! Χώρισαν Καλογρίδη – Λυκουρέζος!