Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ Πανέμορφες λίμνες και ποτάμια που είναι τοξικά.

Πανέμορφες λίμνες και ποτάμια που είναι τοξικά.

toxiko4

Η θέα σε μια ήρεμη, παρθένα λίμνη, ποτάμι ή παραλία είναι δελεαστική για πολλούς.

Είτε πρόκειται για ψάρεμα, κολύμβηση, βαρκάδα ή απλώς για χαλάρωση, το νερό τραβά πάντα τους ανθρώπους. Μερικές φορές, όμως, ούτε καν η βύθιση ενός δαχτύλου δεν συνιστάται σε κάποια νερά. Έτσι υπάρχουν λίμνες, ποτάμια και λιμνοθάλασσες που μπορούν να αποτελέσουν απειλή τόσο για τους πληθυσμούς των ζώων όσο και για τους ανθρώπους.

Οι αιτίες αφορούν στη βιομηχανική ρύπανση, στα ανθρώπινα απόβλητα, στην ανάπτυξη βακτηριδίων και ακόμη στην ιδιοσυγκρασία της φύσης. Δείτε λοιπόν 10 σώματα νερού που είναι τοξικά.

10. Blue Lagoon, Αγγλία

Οι άνθρωποι έλκονται από το λαμπερό γαλάζιο νερό που μοιάζει που θυμίζει όαση της Καραϊβικής στη μέση του Derbyshire. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά τοξικό, αφού περιέχει πολλές χημικές ουσίες που «ξεπλένονται» εκεί από τους ασβεστολιθικούς βράχους. Το οξείδιο του ασβεστίου, που χρησιμοποιείται ως μέρος της διαδικασίας των τριγύρω λατομείων, δίνει στη λιμνοθάλασσα ένα επίπεδο pH περίπου συγκρίσιμο με την αμμωνία.

9. Λίμνη Titicaca, Περού-Βολιβία

Η μεγαλύτερη λίμνη της Νότιας Αμερικής έχει μολυνθεί από ανθρώπινα και βιομηχανικά απόβλητα. Πολλές από τις βιομηχανικές τοξίνες προέρχονται από την κοντινή πόλη El Alto, όπου το 70% των εργοστασίων λειτουργούν παράνομα και δεν παρακολουθούνται για τη ρύπανση που δημιουργούν.

8. Λίμνη Pinto, Καλιφόρνια

Μια ιδιαίτερα τοξική λίμνη εξαιτίας της αφθονίας των μπλε-πράσινων φυκών που περιέχει. Τα άλγη αυτά, γνωστά και ως κυανοβακτήρια, τρέφονται με άζωτο και φωσφόρο, που υπάρχουν στα ιζήματα στον βυθό της λίμνης. Τα ψάρια που ζουν στο βυθό, μεταξύ αυτών και οι κυπρίνοι, τα ανακατεύουν, τα οποία με τη σειρά τους απελευθερώνονται στο νερό, τροφοδοτώντας τα φύκη που ανθίζουν. Αυτά τα άνθη με τη σειρά τους παράγουν μια τοξίνη που ονομάζεται μικροκυστίνη, ιδιαίτερα τοξική για τον άνθρωπο.

7. Ποταμός Buriganga, Μπαγκλαντές

Ο ποταμός Buriganga στο Μπαγκλαντές ρέει μέσω της πρωτεύουσας της Ντάκα και αποτελεί την κύρια πηγή νερού. Είναι επίσης ο βασικός χώρος για την απόρριψη σκουπιδιών από τα βυρσοδεψεία στη Hazaribagh, μια γειτονιά στη Ντάκα, που φιλοξενεί το 95% των βυρσοδεψείων του Μπαγκλαντές. Αυτά ρίχνουν περίπου 22.000 λίτρα τοξικών αποβλήτων στον Buriganga κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα τοξικός.

6. Λίμνη Karymsky, Ρωσία

Η χερσόνησος της Kamchatka βρίσκεται στην ανατολική Ρωσία. Περιέχει μια σειρά από ενεργά ηφαίστεια, καθώς και ζεστές πηγές. Ένα από τα πιο ενεργά ονομάζεται Karymsky, το οποίο βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα βόρεια της ομώνυμης λίμνης. Μια έκρηξή του, λοιπόν, έριξε στη λίμνη νάτριο, ασβέστιο και μαγνήσιο με αποτέλεσμα το νερό να γίνει τοξικό, με pH 3,2.

5. Ποταμός, Matanza-Riachuelo, Αργεντινή

Ο Matanza-Riachuelo διατρέχει το Μπουένος Άιρες, πρωτεύουσα της Αργεντινής. Έχοντας χρησιμοποιηθεί ως χώρος εναπόθεσης αποβλήτων και λυμάτων, ο ποταμός έχει καταστεί ένα από τα πιο μολυσμένα ύδατα στον κόσμο.

4. Berkeley Pit Mass, Μοντάνα

Το νερό είναι γεμάτο αρσενικό, κάδμιο, κοβάλτιο, χαλκό, σίδηρο και άλλες ενώσεις, με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτική η χρήση του.

3. Ποταμός Yamuna

Ο ποταμός Yamuna στις πηγές του έχει κρυστάλλινο νερό που προέρχεται από έναν παγετώνα στα Ιμαλάια. Βόρεια του Δελχί, φιλοξενεί χελώνες, ψάρια και πολλά υδρόβια φυτά. Αλλά κατά την είσοδό του στην πόλη δεν είναι ο ίδιος ποταμός. Το νερό του εκτρέπεται βόρεια του Δελχί προμηθεύοντας το 1/3 του πόσιμου νερού της πόλης και επίσης απορροφάται για την άρδευση των ορυζώνων. Έτσι απομένουν κάποιες ξηρές κοίτες που αναπληρώνονται με ρύπανση και λυματολάσπη με αποτέλεσμα να είναι πολύ τοξικός.

2. Λίμνη Natron, Τανζανία

Η λίμνη Natron είναι μια αλμυρή λίμνη που βρίσκεται στη βόρεια Τανζανία κοντά στα σύνορα με την Κένυα και έχει ονομαστεί έτσι από μια χημική ουσία που περιέχει, το natron, το οποίο είναι ένα φυσικό μείγμα ανθρακικού νατρίου και διττανθρακικού νατρίου. Αυτό δίνει στο νερό ένα επίπεδο pH που κυμαίνεται μεταξύ 9 και 10,5, ενώ οι θερμοκρασίες στη λίμνη μπορούν να φτάσουν στους 60 βαθμούς Κελσίου κατά τους θερμότερους μήνες. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι πως ό,τι ακουμπήσει στην επιφάνειά της… πεθαίνει!

1. Hot Tub of Despair, Μεξικό

Είναι μια υποβρύχια λίμνη που βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού, 1.000 μέτρα κάτω από το νερό, ενώ ένας κρατήρας φαίνεται στην επιφάνεια. Μύδια ευδοκιμούν κατά μήκος της ακτογραμμής, αλλά οι ακραίες ποσότητες αλατιού και μεθανίου στη λίμνη είναι τοξικές για τα περισσότερα πλάσματα της θάλασσας.

πηγή:perierga.gr


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤεχνητή παραλία 300 χλμ. μακριά από τη θάλασσα..!!
Επόμενο άρθροΜάθε ποιο μαγαζί κάνει το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας