Τα πιο νόστιμα γεμιστά κολοκυθάκια που έχουμε ποτέ δοκιμάσει. Τα γεμιστά είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό που όταν φτιάχνουμε δεν θέλουμε να τελειώσει.
Υλικά:
- 7 κολοκύθια
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 φυλ. ρύζι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
- ½ φλ. του καφέ ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
- 3 κρόκους αυγού
- 1 λεμόνι στυμμένο
- 3 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε από πάνω (κρατάμε το πάνω μέρος) και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον άνιθο μαζί με το λάδι και λίγο πιπέρι και αλάτι. Στη συνέχεια μοιράζουμε το μίγμα στα κολοκύθια και τα κλείνουμε με το πάνω μέρος του κολοκυθιού. Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτά. Ύστερα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα αλλά αφήνουμε μέσα το ζουμί για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας ρίχνοντας ταυτόχρονα και το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλο το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και το ζεσταίνετε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Τέλος το περιχύνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
Διαβάστε ακόμα:
Γρήγορο Γλυκάκι: ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΚΑΚΑΟ!!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !