Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Γιώργος Λιβάνης : ”Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να...

Γιώργος Λιβάνης : ”Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να παίζω μουσική και να τραγουδάω. Αν δεν το έκανα θα ένιωθα μισός”

Ο Γιώργος Λιβάνης μετρώντας πολλά χρόνια στη μουσική σκηνή από τον ρόλο του μουσικού, τα τελευταία χρόνια μεταπήδησε με επιτυχία και στο τραγούδι.

Με μεγάλες σπουδές στη μουσική, και δη στη βυζαντινή, παίζοντας αρκετά όργανα, ο Γιώργος Λιβάνης έχει το πακέτο που θα ήθελε κάθε καλλιτέχνης. Μουσικές γνώσεις και ερμηνευτική ικανότητα.

Ο Stan ήταν από τους πρώτους που τον πίστεψε, δίνοντας του το τραγούδι «Αχ καρδιά μου», το οποίο αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Εκείνο όμως που εκτόξευσε τις μετοχές του στο μουσικό «χρηματιστήριο» ήταν το «Βγαίνω Πίνω Ξενυχτάω» που από τον Ιούλιο που κυκλοφόρησε μέχρι και σήμερα, έχει ξεπεράσει τα 2.000.000 αληθινές προβολές στο youtube. Τα όνειρά του πραγματοποιούνται το ένα μετά το άλλο, αφού αυτή την περίοδο εμφανίζεται σε έναν ολοκαίνουριο χώρο, το Tokyo Theater στο Γκάζι, που από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του, γέμισε ασφυκτικά, με περισσότερους από 1.500 ανθρώπους να διασκεδάζουν με τον Γιώργο Λιβάνη!

Πρόσφατα είχα την χαρά να τον γνωρίσω και διαπίστωσα, ότι πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο και εξαιρετικό άνθρωπο, που ήρθε για να μείνει. Είναι απλός, ταπεινός και μου άνοιξε στην κυριολεξία την καρδιά του για τους αναγνώστες/τριες του KoitaMagazine.

Απολαύστε παρακάτω μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη…

 

  • Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την συνέντευξη μας για τα νέα επαγγελματικά σου βήματα…

«Αυτή την περίοδο εμφανίζομαι στο Tokyo club Theater στο Γκάζι και πραγματικά από το πρώτο κιόλας διήμερό μας αυτό που συνέβη ήταν συναρπαστικό. Αυτό που παρουσιάζουμε είναι κάτι διαφορετικό στη νυχτερινή διασκέδαση, αφού το κλαμπ μεταμορφώνεται σε μπουζούκια, και γινόμαστε όλοι μία τεράστια παρέα. Θα είμαστε εκεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και είμαι πολύ χαρούμενος για όλο αυτό που βιώνω και την αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο. Είμαι χαρούμενος επίσης γιατί μετά την επιτυχία του «Βγαίνω Πίνω Ξενυχτάω» σε λίγο καιρό, κάπου στα τέλη Νοέμβρη θα κυκλοφορήσω και το νέο μου τραγούδι από τη δισκογραφική μου εταιρία Epic Music. Δόξα το θεό όλα πάνε τέλεια.»

  • Τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το τραγούδι και την μουσική;

«Ανέκαθεν, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε η μουσική. Υπήρχε σε έντονο βαθμό και στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Σε ηλικία 8 χρονών ξεκίνησα να σπουδάζω παραδοσιακά κρουστά αλλά και άλλα όργανα. Το τραγούδι μου προέκυψε πολλά χρόνια αργότερα, κάνοντας μαθήματα φωνητικής μέχρι και σήμερα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να παίζω μουσική και να τραγουδάω. Αν δεν το έκανα θα ένιωθα μισός»

  • Όταν ακούς τις λέξεις τραγούδι, μουσική, πεντάγραμμο τι εικόνες σου έρχονται στο μυαλό;

«Μου έρχονται εικόνες όμορφες από το παρελθόν, από τις σπουδές μου, από τα παιδικά μου χρόνια. Όταν ακούω τη λέξη μουσική, ονειρεύομαι πάντα να πραγματοποιούνται τα όνειρά μου».

  • Ποια στιγμή της μέχρι τώρα πορείας σου σε έχει σημαδέψει;

«Με έχει σημαδέψει το πρώτο μου τραγούδι, το «Στρατόπεδο Καβύλη» το οποίο είχε γράψει ο κολλητός μου ο Κώστας, που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Είναι ένας άνθρωπος που μπορώ να πώ ότι τον είχα και σαν πρότυπο κα νιώθω ευλογημένος που είπα ένα δικό του τραγούδι…»

  • Ποιες συνεργασίες θέλεις να κάνεις και δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα;

«Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Η ελληνική μουσική σκηνή έχει τόσους αξιόλογους καλλιτέχνες που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον. Θαυμάζω πολύ την σκηνική παρουσία του Σάκη Ρουβά και θα σου εξομολογηθώ ότι θα ήθελα να ήμουν μαζί του κάποια στιγμή».

  • Περιέγραψέ μου μια στιγμή ακραίου θαυμασμού…

«Τον απόλυτο θαυμασμό ένιωσα όταν πρωτό άκουσα τον δάσκαλό μου Αριστείδη Μόσχο. Ήμουν μόλις 9 χρονών στο Ωδείο του, που όταν ξεκίνησε να παίζει με την ορχήστρα, είχα μείνει άφωνος να τον θαυμάζω. Αυτή η ανάμνηση δεν πρόκειται ποτέ να σβήσει από το μυαλό μου».

  • Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα;

«Το βασικό να έχουμε την υγεία μας. Από εκεί και πέρα με φαντάζομαι με μία όμορφη οικογένεια, γιατί δεν σου κρύβω ότι είμαι της οικογένειας, και με ατελείωτα όμορφα τραγούδια».

  • Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετώπισες στα πρώτα σου βήματα;

«Δυσκολίες υπήρχαν και υπάρχουν, και ευτυχώς που συμβαίνει αυτό, γιατί είναι ο λόγος για τις να ξεπερνάμε και να γινόμαστε καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα. Δεν θυμάμαι όμως να υπήρξε κάτι που να με πόνεσε πολύ ή να μη μπόρεσα να το ξεπεράσω».

  • Ποιες λέξεις ή φράσεις σε χαρακτηρίζουν;

«Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για εμένα, προτιμώ να το κάνουν οι άλλοι , θα σου μεταφέρω τους δικούς τους χαρακτηρισμούς (γέλια). Εγωιστής ,φιλάνθρωπος, ρομαντικός, ονειροπόλος»

  • Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας;

«Ότι σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε και θα είμαι πάντα δίπλα σας για ότι με χρειαστείτε. Έτσι είμαι και για όλους τους συνανθρώπους μου».

Το φωτογραφικό υλικό της συνέντευξης είναι από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Λιβάνη


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΓιώτα Χουλιάρα:« Όταν γράφεις ένα βιβλίο, δεν γίνεσαι αυτόματα συγγραφέας»
Επόμενο άρθροΌταν ο πόνος…. γίνετε λέξεις