Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΕ ΕΦΗ... ΜΑΡΙΑΜ Άντε σπάσε…ρε μαλάκα…

Άντε σπάσε…ρε μαλάκα…

kantyli_malakas_odos
Είναι στιγμές που το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι. Που νομίζεις ότι θα εκραγείς, θες να φωνάξεις και να ουρλιάξεις και δεν μπορείς.

Υπάρχουν στιγμές που θες να τα σπάσεις όλα, να βγεις στους δρόμους και να τρέχεις χωρίς να ξέρεις που πας….

Νιώθεις πως πάτησαν τα όρια σου και τα ξεπέρασαν πολλές φορές, και κει είναι που θες να  βρίσεις, θες να δώσεις πόνο για το άδικο που σου συμβαίνει. Γιατί είναι η αδικία μέγιστο πράγμα και πολλές φορές μη αντιμετωπίσιμο από εμάς τους ευάλωτους κοινούς θνητούς.
    Χαρακτηριστικό των Ελλήνων, άπαντες μαλάκες πλην του εαυτού μας.  Όλοι αδικημένοι  μέσα σ ένα φαύλο κύκλο ασυμφωνίας χαρακτήρων. Όλοι παντογνώστες και διάνυες, αρχιμάστορες και διευθυντές, όλοι είναι πολυδιαβασμένοι με πτυχία και μεταπτυχιακά, όλοι με πείρα και εμπειρία, με γνώση και διαύγεια, όλοι είναι αλάνθαστοι και υπεράνω. Και κάπου εδώ εγώ χειροκροτώ θριαμβευτικά.
     Μπροστά σ  ένα τρακάρισμα αποκαλεί ο ένας τον άλλον μαλάκα και χτυπιούνται για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος μαλάκας. Μην πεις τον απέναντι σου μαλάκα είναι ζήτημα τιμής μην τον θίξεις, μόνο αυτός δεν είναι μαλάκας, εσύ είσαι φίλε μου, πως τολμάς και με αποκαλείς μαλάκα όταν εσύ έχεις την πρωτιά της μαλακίας; Γέμισε ο ντουνιάς με μαλάκες και μεις αναζητούμε ένα γαμημένο υποτιθέμενο prestige που στην ουσία δεν υπάρχει.
     Έχει ουρά το ταμείο; φταίει η μαλάκο η ταμίας που είναι αργή και καθυστερημένη. Σε έγραψε μπάτσος; είναι ολοφάνερο ότι είναι μαλάκας ο άνθρωπος. Απέβαλλαν το παιδί σας από το σχολείο; ο αρχιμαλάκας ο διευθυντής που δεν ξέρει τι του γίνετε. Χωρίσατε; πάντα το άλλο μισό είναι ο μαλάκας που μας απογοήτευσε. Χάθηκε ο κολλητός; σίγουρα ο μαλάκας θα τρέχει πίσω από τον κώλο καμιάς πιτσιρίκας. Τολμούν να ασκήσουν κριτική επάνω σου; ποιοι μαλάκες ξέρουν να κριτικάρουν εσένα τον αλάνθαστο και πολυμήχανο; Χώνονται τα πεθερικά;  ρε τους μαλάκες αυτοί είναι και σαν τους Χιώτες πάνε πάντα δυο δυο. Σου πειράξανε την γκόμενα; ρε τον μαλάκα τον παλιολιγούρη που τολμάει να κοιτάξει το βρακί της σεμνής κατά τα άλλα σαχλογκόμενας που χορεύει και καλά στην μπάρα μόνο για σένα. Έχεις λεφτά; είσαι ένας παλιομαλάκας φιγουρατζής ρε φίλε, να τα κάψεις για γίνεις άνθρωπος. Δεν έχεις λεφτά; είσαι τότε ένας μαλάκας τεμπέλης που δεν βρίσκει δουλειά. Είσαι γιατρός; είσαι μαλάκας φίλε γιατί υπάρχουν καλύτεροι γιατροί από σένα.Η μάνα στην κόρη… ο μαλάκας ο άντρας σου και ο μαλάκας  ο πατέρας σου. Πήρε προαγωγή ο συνάδελφός σας; μα τι λέτε αυτός είναι μαλάκας και γλυφτης… πιάσε το αβγό και κούρευτο λοιπόν…..
       Θεέ μου και γω… μα όπου πάω πίσω μου, μπροστά και δεξιά μου παρακολουθούμε από μαλάκες. Πόση μαλακία πια σε τούτη την χώρα; Μαλάκες υπουργοί και πρωθυπουργοί, μαλακισμένες τράπεζες ρε φίλε που ερχόταν με το ζόρυ και σε δανείζανε για να κάνεις εσύ διακοπές χλιδάτες και να παντρευτείς στα καλύτερα ξενοδοχεία. Ο μαλάκας ο μαντράς που σου παίρνει το αυτοκίνητο πίσω γιατί δεν είχες να πληρώσεις τις δόσεις. Ο μαλάκας ο περιπτεράς που δεν σου δίνει πλέον βερεσέ…..
      Α ρε γονέα ελληναρά αλάθητε που όσους κάνει παρέα το παιδί σου τους αποκαλείς αλήτες και μαλάκες και τους γονείς τους ακόμα χειρότερα. Μόνο εσύ έχεις την σωστή οικογένεια, εσύ που κάποια βράδια ξεγλυστράς και διασκεδάζεις σε μπαράκια με την μάνα ενός άλλου παιδιού και σ έχω δει… και ας έκανες ότι δεν με γνώρισες…εσύ που δεν αφήνεις το παιδί σου να μου μιλήσει γιατί δουλεύω νύχτα.
     Εσύ γείτονα που με αποκάλεσες μαλάκα γιατί έχω μηχανή και κόβω βόλτες γυναίκα πράμα και δεν κοιτάω να βάλω καμιά ποδιά και φακιόλι και να νοικοκυρευτώ… εσύ που αποκαλείς την γυναίκα σου ζώο αν αργήσει έστω δέκα λεπτά από την δουλειά της.
     Σε σένα μιλάω εργοδότη που με αποκάλεσες μαλακισμένη γιατί έφυγα εν μία νυκτί από την δουλειά σου και σε άφησα ξεκρέμαστο. Ενώ εσύ με τα μεροκάματα που μου χρωστάς θεωρούσες συνετό να συνεχίσω να δουλεύω στο τσάμπα γιατί έτσι είναι οι φίλοι…
     Αααα και συ παλιά φιλενάδα…δεν ασχολείσαι με μαλάκες σαν εμένα γιατί πλέον έχω αλήτικη εμφάνιση, και δεν ταιριάζω με τα σαλόνια σου και τον κύκλο σου και ντρέπεσαι να με παρουσιάσεις… Εσύ που στις καλές μέρες έτρωγες από τα πιάτα μου και μου λεγες πόσο ιερή είναι η λέξη φιλία….
    Εσύ πρώην σύζυγε…αδικημένε που υπέφερες τόσα χρόνια δίπλα μου από την αρρωστημένη συμπεριφορά μου… που μαλάκω με ανεβοκατεβάζεις…. εσύ ο σωστός, γιατί βρήκες γκόμενα πριν φύγεις με το κεφάλι ψηλά; εσύ που μισούσες τις απιστίες και έδινες όρκους αιώνιας αγάπης….
    Εσύ γκόμενα του πρώην άντρα μου…πως με αποκαλείς μαλάκα και φτηνή όταν ψάχνεις ακόμα και τώρα για την ζωή μου και ξαπλώνεις το κορμί σου στα πράγματά μου που έχουν ακόμα το δικό μου άρωμα;
    Γιατί να αφήσω και σένα κολλητέ στη απέξω; αποκάλεσες τον γκόμενο μου μαλάκα που τα χει με μια μεγαλύτερή του, εσύ που κερατώνεις την κοπέλα σου με ότι σου κάτσει… ας είναι και θηλυκιά κατσίκα….
    Και η ζωή είναι μικρή για να ψάχνεις ποιος είναι μαλάκας και σε ποιον μπορείς να υπερτερήσεις. Είναι πολύ μικρή για να ζεις για μια φιγούρα και ένα ψεύτικο image.  Η ζωή έχει νόημα όταν εσύ ψάχνεις στα βάθη της ψυχής σου τα δικά σου λάθη ρε… Ξύπνα, βραβείο δεν παίρνεις από πουθενά, το βραβείο θα το πάρεις αν κατορθώσεις να φτάσεις σε βαθιά γεράματα και θα χεις αγαπηθεί και αγαπήσει χωρίς μίση και χωρίς κριτική. Η ζωή σου θα ναι ποιο ομαλή αν δεν ψάχνεις στάχτες στις ζωές των άλλων για να αποδείξεις ότι αυτοί είναι οι μαλάκες που σε οδήγησαν στις ενέργειες που διέπραξες.
     Α ρε Ελληναρά σπουδαίε εσύ με την μεγάλη καταγωγή που την παινεύεσαι στους αλλοδαπούς, μάθε ότι οι προγονοί σου δεν είχαν στο λεξιλόγιό τους την λέξη μαλάκα… Ήξεραν να ακούν και να αφουγκράζονται και ψάχνουν λύσεις για τις αδυναμίες τους και όχι εξιλαστήρια θύματα όπου να φορτώσουν τα λάθη τους….
     Είμαι η Μαριάμ και αν και μαλάκας….είμαι καλύτερα από ποτέ…..

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΈνα μπαλκόνι με θέα… τον ρατσισμό
Επόμενο άρθροΠόσα να δώσεις σ ένα έρωτα ;