Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Που θα απολαύσω την καλύτερη ζεστή σοκολάτα στην Αθήνα;

Που θα απολαύσω την καλύτερη ζεστή σοκολάτα στην Αθήνα;

RFO-Hot-chocolate-1400×919-47674209-797a-417d-b4d2-51595f1d875d-0-1400×919

Φθινόπωρο, τσάρκες και μια ζεστή σοκολάτα για συντροφιά!

Μόλις μπαίνει το φθινόπωρο και μας επισκέπτονται οι πρώτες βροχές, μου γεννιέται και η ανάγκη να πιω το αγαπημένο μου ζεστό ρόφημα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από μια ζεστή και πάνω απ’όλα αυθεντική  σοκολάτα.

Σύμφωνα με τους Αζτέκους, ο θεός Ουρανός έκλεψε το πρώτο κακαόδεντρο από τον παράδεισο, για να τους το χαρίσει. Εκείνοι, με τη σειρά τους, τον τίμησαν δημιουργώντας ένα πικρό, πηκτό ρόφημα σοκολάτας, προσθέτοντας βανίλια και πιπέρι. Πού να φαντάζονταν ότι αιώνες μετά, αυτό το ρόφημα θα αποκτούσε τρομερή φήμη, αλλά και χιλιάδες θαυμαστές. Το γάλα (που αντικατέστησε το νερό στην αρχική συνταγή των Αζτέκων και των Μάγιας) και η σοκολάτα αποτελούν τα βασικά υλικά του ροφήματος και όχι το κακάο ή οι έτοιμες σκόνες.

Εμείς ξεχωρίσαμε τις 5 καλύτερες διευθύνσεις για νόστιμη κι αχνιστή σοκολάτα σε άφθονες ποικιλίες.

 

  The dark side of chocolate (Σόλωνος, 49) 

Ταξιδεύουμε ως το Κολωνάκι και ερχόμαστε σ’ επαφή με ένα άκρως στυλάτο και ζεστό χώρο με ιδιαίτερη διακόσμηση. Υπέροχα σοκολατένια ροφήματα, τα οποία σερβίρονται με τα νόστιμα σοκολατάκια που φτιάχνονται δια χειρός του προσωπικού. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ζεστές σοκολάτες με μπαχαρικά. Θα σας απογειώσουν!

 

L’ arrêt du temps (Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου 7)

O χρόνος σταματάει, όπως μεταφράζεται και το όνομα του μαγαζιού στα ελληνικά.  Δεν πρόκειται για  κάποιο cafe του εξωτερικού, αν και μοιάζει με βιεννέζικο (η σύζυγος του ιδιοκτήτη είναι από την Αυστρία άλλωστε), αλλά για ένα καφέ στην καρδιά της Αθήνας που ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του είναι και η ζεστή σοκολάτα. Κορυφαία τα γκοφρετάκια Manner που τη συνοδεύουν. Μία επίσκεψη εκεί θα σας πείσει.

 

Beverley (Πλατεία Ελευθερωτών 10, Χαλάνδρι)

Μπαίνοντας στο  Beverley Café Bistrot νιώθεις ότι επισκέπτεσαι ένα γαλλικό σπίτι στο Παρίσι ή τη Μονμάρτη. Από τις καρέκλες και τα τραπεζάκια μέχρι τη διακόσμηση στους τοίχους, ο χώρος σφύζει από καλαισθησία και πρωτοτυπία. Είναι ένας χώρος που δεν θέλεις να αποχωριστείς με τίποτα, ενώ από την πρώτη φορά που θα τον επισκεφτείς θα γίνει κατευθείαν στέκι σου! Γλυκές απολαύσεις και ζεστά ροφήματα θα σας μαγέψουν. Τα προϊόντα  παρασκευάζονται μπροστά στα μάτια σας στην ανοιχτή κουζίνα – από τον έμπειρο ζαχαροπλάστη που ανήκει στην ομάδα του café Beverley.

 

«Σοκολάτα» ( Βουλής 7, Στοά Μπολάνη)

Θεωρείται από τις πρώτες σοκολατερί της πόλης και δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό να ονομαστεί και «ναός της σοκολάτας».  Εδώ απολαμβάνουμε μια μεγάλη ποικιλία από ροφήματα σοκολάτας από 30 ποικιλίες της εξαιρετικής Valhrona. Λευκές, γάλακτος και μαύρες, μονοποικιλιακές ή blends, που κυμαίνονται από τις πιο γλυκές και αρωματικές έως τις πιο πικρές και αυστηρές. Ιδιαίτερη σημασία έχει η σοκολάτα  γάλακτος με νότες καραμέλας, αλλά και τα γλυκά που ετοιμάζουν οι ίδιοι.

 

Clemente ( Βουκουρεστίου 3) 

Σε αυτό το λιλιπούτειο café λοιπόν που φέρνει κάτι από την γειτονική Ιταλία, στο εμπορικό κέντρο City Link,  δεν θα απολαύσεις μόνο εξαιρετικό καφέ, αλλά και πραγματική, ζεστή πηχτή σοκολάτα με πλούσιο άρωμα και γεύση.

 

Μη χάνετε χρόνο κι αρχίστε την εξερεύνηση! 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο΄΄Το δέμα΄΄ του Sebastian Fitzek
Επόμενο άρθροΣάββας Πούμπουρας: Αυτός είναι ο λόγος που είπε δύο φορές όχι στο Survivor και ναι στο Nomads!