Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Και ποιος είναι, τελικά, αυτός που γερνάει μαζί μου;

Και ποιος είναι, τελικά, αυτός που γερνάει μαζί μου;

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΡΝΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ1

Δεν κατάλαβα, αλλά δεν με ένοιαξε. Γιατί μόλις είδα την παράσταση «Δεν Είμαι Αυτός που γερνάει μαζί μου» στο Θέατρο Αλκμήνη την περασμένη Πέμπτη με αισθάνθηκα γεμάτη αισιοδοξία και κέφι, κάτι σαν άγρια χαρά.

Άφησα μήνυμα πάνω στο σκραμπλ που έπαιζαν ,όπως όριζε το κείμενο, οι τρεις γιαγιάδες στη διάρκεια της παράστασης. Πήρα γράμματα και έφτιαξα τη φράση ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ πάνω στο χαρτόνι του επιτραπέζιου. Και ξέχασα παντελώς να μετρήσω τους βαθμούς που κέρδισα.

Ναι, πρόκειται για μια διαφορετική κωμωδία, ακριβώς όπως διαφημίζεται. Την έγραψε και τη σκηνοθέτησε ο νεότατος Αλέξανδρος Χούντας και η παράσταση ανέβηκε με επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές (2012-2014), επιστρέφοντας για 3ο χρόνο φέτος και για λίγες μόνο παραστάσεις στο θέατρο Αλκμήνη.

Τρεις ηλικιωμένες κυρίες. Η πρώτη έχει άνοια,  την υποδύεται ο ανεπανάληπτος Διονύσης Στραβοράβδης, κρατώντας τα μπόσικα της κωμωδίας και βγάζοντας το 70% του γέλιου της παράστασης.

Η δεύτερη είναι τρανσέξουαλ και την ενσαρκώνει η όμορφη Μαρία Νάκου, όχι με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, αν και είναι δεδομένη η δυσκολία του εγχειρήματος να υποδυθείς μια τρανς ηλικιωμένη. Βρήκα τη συμπαθή ηθοποιό σχετικά άχρωμη και άνευρη, σίγουρα υποσκιασμένη από τους ρόλους που ενσαρκώνουν οι ταλαντούχοι Στραβοράβδης και Χούντας πλάι της. Το κείμενο του ρόλου της, όμως, είναι βαρύνουσας σημασίας και από μόνο του μετράει.

Α, ναι, ο Αλέξανδρος Χούντας παίζει κιόλας. Ε, γι’ αυτό είναι ταλαντούχος! Κάνει την τρίτη κυρία,  μία γεροντοκόρη που στάζει φαρμάκι και έχει για όλα άποψη.

 

Στο πλευρό των τριών ιδιαίτερων αυτών προσωπικοτήτων, βρίσκεται στωική κι αμίλητη η γυναίκα που τις προσέχει, η οποία και έχει τη δύναμη να αντέχει τις ανεπανάληπτες ”περιπέτειες” τους! Πρόκειται για την Κατερίνα Λουτσοπούλου, απαστράπτουσα και καταλυτική ως παρουσία, με την ανέμελη ξυπολησιά της και το φαντεζί ντύσιμο.

Τέσσερις κωμικοτραγικοί χαρακτήρες της ζωής, λοιπόν, κάνουν ενώπιον ενός ενθουσιώδους κοινού την επανάσταση τους, πάνε κόντρα στα στερεότυπα που τους “φόρεσε” η κοινωνία και τολμούν να πουν όσα ποτέ δεν είπαν, συνθέτοντας ένα έργο που αξίζει να το δεις και να το απολαύσεις.

Κύριε Χούντα, εκτός από τα σέβη μου για το επιτυχημένο τόλμημά σας σε καιρούς που άλλοι νέοι καλλιτέχνες μόνο μεμψιμοιρούν, θα ήθελα να σας υποβάλω ένα αίτημα που γνωρίζετε πως δεν είναι μόνο δικό μου: στο επόμενο ανέβασμα της παράστασης-γιατί σίγουρα δεν τελειώνει απλά στην τρίτη χρονιά- σκεφτείτε σοβαρά να παρατείνετε κάπως τη διάρκεια.

Δε χορτάσαμε γήρας λαμπρόν, γέλιο, συγκίνηση και ταύτιση! Κι ας είναι τα γηρατειά μακριά από κάποιους από εμάς, αισθανθήκαμε ότι, αν γεράσουμε κάποτε παρέα με αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπούν, θα είμαστε ευλογημένοι και τυχεροί. Σας ευχαριστούμε που μας το υπενθυμίσατε, αν όχι διδάξατε.

………………………………………………………………….

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΡΝΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Χούντας

Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρθα Χαραλαμπίδου

Μουσική: Σπύρος Χούντας

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Λουτσοπούλου

Φωτογραφία: Ηλίας Αργυρακόπουλος

Χορογραφία: Χριστίνα Χαλκιά

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παίζουν:

Μαρία Νάκου, Διονύσης Στραβοράβδης, Αλέξανδρος Χούντας

Φιλική συμμετοχή: Κατερίνα Λουτσοπούλου

Πρεμιέρα: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη στις 21.30

Διάρκεια: 70′ χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (κανονικό) & 10€ (ανέργων,συνταξιούων,φοιτητών)

Θέατρο Αλκμήνη |Αλκμήνης 8,Γκάζι | 2103428650| www.theatro.gr


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤο σπίτι όπου έζησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό
Επόμενο άρθροΚάτοικος σώζει γατάκι και σκυλάκι για να μην πνιγούν απ’τις πλημμύρες στη Δ. Αττική και συναρπάζει