Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Τζάσμιν: Αν ο Γούντυ Άλλεν έβλεπε αυτή την παράσταση σίγουρα θα...

Τζάσμιν: Αν ο Γούντυ Άλλεν έβλεπε αυτή την παράσταση σίγουρα θα την χειροκροτούσε!

MAXIMOS-MOYMOYRHS,-ELENH-RANTOY

Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου έκανε πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη ”Τζάσμιν” σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, στο Θέατρο Διάνα.

Η παράσταση ανεβαίνει σε παγκόσμια πρώτη, με την Ελένη  Ράντου να συναντά την ηρωίδα  του Γούντυ Άλλεν,  εξασφαλίζοντας τα αποκλειστικά δικαιώματα της θεατρικής διασκευής του οσκαρικού αυτού αριστουργήματος.

Η Ελένη Ράντου, ήθελε χρόνια να μεταφέρει στη σκηνή αυτό το τόσο σημαντικό σύγχρονο έργο και όπως δήλωσε: ”Πριν από πέντε χρόνια, καθισμένη στο καλοκαιρινό Σινέ Παρί στην Πλάκα, έβλεπα το Blue Jasmine. Θυμάμαι να γυρνάω στη φίλη μου και να της λέω… αυτό εγώ θα το κάνω θεατρικό”.  Και τα κατάφερε.

Εμπιστευόμενη για ακόμη μία φορά τον φίλο και συνάδελφο της Βαγγέλη Χατζηνικολάου, απέδωσαν θεατρικά αυτή την ταινία, με απόλυτο σεβασμό και συνέπεια στην γραφή και τη  ματιά του Γούντυ Άλλεν.

Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, για ακόμη μία φορά ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Σταμάτης Φασουλής, που με την εμπειρία και την ευφυϊα που έχει, κατάφερε να δώσει νόημα και φωνή σε κάθε ρόλο μέσα στο έργο, χωρίς να καταστεί βαρετό ή πολύ κωμικό ή πολύ δραματικό.

DHMHTRHS-KAPETANAKOS,-KWNSTANTINOS-GIANNAKOPOYLOS,-ELENH-RANTOY

Στην σκηνή του θεάτρου Διάνα, βλέπουμε από την αρχή έως το τέλος μια πολύ ζωντανή ιστορία, με ροή, έντονη δραματικότητα όπου χρειάζεται και κωμικά στοιχεία που κάνουν τους ήρωες πιο οικείους στο φιλοθεάμον κοινό.

Η υπόθεση αφορά σε μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, τη Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ (Γαλήνη Χατζηπασχάλη) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στο κλίμα του έργου, μας έβαλαν από την αρχή και τα προσεγμένα σκηνικά που επιμελήθηκε η Μαγιού Τρικεριώτη, τα εξαιρετικά κοστούμια της Κικής Γραμματικοπούλου αλλά και οι φωτισμοί από τον Σάκη Μπιρμπίλη, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας.

ELENH-RANTOY,-KWSTAS-KORWNAIOS

Η Ελένη Ράντου, φαίνεται πως πέτυχε το στοίχημα με την ηρωίδα της, ψυχογραφώντας και μελετώντας κάθε κίνηση και σκέψη της, με έντονη κωμικότητα και δραματικότητα στα σημεία που απαιτούνταν. Χωρίς μελοδραματισμούς, μας συγκίνησε και μας ταξίδεψε με την ερμηνεία της.

Στον ρόλο του Αλ, απολαύσαμε τον Μάξιμο Μουμούρη, που με την μαεστρία στον λόγο, την κίνηση και έκφραση του, στέκεται αγέρωχος επί σκηνής και μας υπενθυμίζει πόσο καλός ηθοποιός είναι.

Οι εκπλήξεις της βραδιάς ήταν οι ηθοποιοί Γαλήνη Χατζηπασχάλη, ως αδερφή της Τζάσμιν, που ελίσσεται με απίστευτα αριστοτεχνικό τρόπο επί σκηνής ενθουσιάζοντας με τον πληθωρικό της ρόλο και ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ως ο άντρας που ερωτεύεται στην πορεία την Τζάσμιν, που με την ενδιαφέρουσα ερμηνεία του και το εκλεπτυσμένο παρουσιαστικό του, κερδίζει τις εντυπώσεις.

ELENH-RANTOY,-KWNSTANTINOS-GIANNAKOPOYLOS_2

Εξαιρετικές ερμηνείες με απόλυτη αρτιότητα και από τους Παντελή Δεντάκη, Κώστα Κορωναίο, Ορέστη Καρύδα και Δημήτρη Καπετανάκο.

Φεύγοντας από το θέατρο, σκέφτηκα πόσο χαρούμενος θα ήταν ο Γούντυ Άλλεν αν ερχόταν να δει αυτή την παράσταση. Σίγουρα θα σηκωνόταν όρθιος και θα χειροκροτούσε!  Μη χάσετε αυτή την καλοδουλεμένη παράσταση!

GALHNH-XATZHPASXALH,-PANTELHS-DENTAKHS,-ELENH-RANTOY

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σενάριο  Γούντυ Αλλεν

Θεατρική απόδοση: Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη

Βοηθός σκηνογράφου  Δήμητρα Χίου

Κοστούμια:  Κική  Γραμματικοπούλου

Βοηθός ενδυματολόγου:  Κρυσταλία Λιονάκη

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη: 19:30

Πέμπτη: 20:00

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Από 12 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 135 λεπτά

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροSurvivor: Ποια πρώην παίκτρια κατακτά τις πασαρέλες;
Επόμενο άρθροΔιαλέξτε μια πόρτα και δείτε τι σας επιφυλάσσει το μέλλον