Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Χρήστος Κωνσταντόπουλος: ” Γεμίσαμε δήθεν πατριώτες, ξερόλες, δήθεν δημοκράτες, δήθεν μοντέρνους ”

Χρήστος Κωνσταντόπουλος: ” Γεμίσαμε δήθεν πατριώτες, ξερόλες, δήθεν δημοκράτες, δήθεν μοντέρνους ”

45549848_10215778250481488_6574446554705297408_n

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Πρωτοεμφανίστηκε στην δισκογραφία το 2011 με το άλμπουμ «Στου χρόνου τις καταπακτές» του συνθέτη Νότη Μαυρουδή και μαζί πραγματοποίησαν περισσότερες από 50 συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ «Προορισμός» σε δική του μουσική καθώς και του συνθέτη Γιώργου Δίπλα. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι: Γιάννης Σπανός, Angélique Ionatos, Ελένη Βιτάλη, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης κ.α.

Καλλιτέχνης με ευαισθησίες ο Χρήστος, απάντησε για λογαριασμό του Kοita, σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με ζητήματα που ενώ ζούμε στο 2018 πολλοί δεν μπορούν να τα διαχειριστούν.

Πως αντιλαμβάνεσαι την έννοια του bulling ?

Ως μία έννοια όπου και το θύμα αλλά και ο θύτης ενίοτε, γίνονται υποχείρια μιας σάπιας κοινωνίας γεμάτη κακόγουστα στερεότυπα.
Το θύμα δεν αντιδράει για να μην στοχοποιηθεί περισσότερο και ο θύτης ασκεί βία για να μην θεωρηθεί φλώρος. Νομίζω ήρθε η εποχή που πρέπει όλοι να μιλάμε ανοιχτά. Κυρίως οι γονείς και οι δάσκαλοι στα παιδιά. Πιστεύω πως το bulling πρέπει να διδάσκεται ως μάθημα στα σχολεία.

Νιώθεις ότι ο ρατσισμός, αντί να εκλείψει στις μέρες μας ”φουντώνει” ανεξέλεγκτα ;

Πιστεύω ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον έχουν γίνει κάποια μικρά βήματα εξέλιξης. Θεωρώ σημαντικό ότι υπάρχει το σύμφωνο για τα ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου για τα διεμφυλικά άτομα. Θρηνώ μέσα μου βέβαια για τον κάθε Βαγγέλη και τον κάθε Ζακ αλλά μαζί μου θρηνούν πολλοί και έχουν μαζευτεί αρκετές δυνατές φωνές πια. Και οι άλλοι που φωνάζουν κακόηχα ήδη μέσα τους αισθάνονται γραφικοί. Ήρθε η ώρα να το χωνέψουν και να πάψουν. Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για όλους κάποια στιγμή.

Ποια θεωρείς εσύ ότι είναι η μάστιγα της εποχής μας?

Ο νεοσυντηρητισμός. Ο κόσμος αρνείται να δει τη σύγχρονη πραγματικότητα και γυρίζει σε παλιακές συνήθειες από φόβο. Νιώθει ανασφαλής με το διαφορετικό, το καινούργιο, το νέο. Ο Έλληνας δύσκολα δέχεται την ήττα του, και χωρίς λεφτά αισθάνεται ανίκανος. Προτιμάει να λούζεται με χρυσόσκονη κι ας είναι μέσα του σκουριασμένος. Γεμίσαμε δήθεν πατριώτες, ξερόλες, δήθεν δημοκράτες, δήθεν μοντέρνους. Θα αλλάξει όμως και αυτό. Πάντα μετά από κάθε βαθιά πτώση έρχεται η άνοδος.

45520499_10215775841141256_6668700634218233856_n

foto phOtOlifez

Ερμηνεύει ο Christos Konstantopoulos
Anna Laki: ακορντεόν, ενορχηστρώσεις
Pantelis Ntzialas: κιθάρα
Sofia Kakoulidou: κρουστά

 

*Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος αυτή την περίοδο παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Τα αντίθετα μαζί». Μια παράσταση με τραγούδια αγαπημένα μεγάλων συνθετών για μια χώρα που ό, τι την ενώνει, τελικά την χωρίζει και τα αντίθετα μαζί όπως είναι και ο τίτλος του νέου του τραγουδιού σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και μουσική Χρίστου Θεοδώρου που κυκλοφορεί από την Celestial Keys Records.
Μετά από τις δύο επιτυχημένες εμφανίσεις του στο θέατρο Χυτήριο, η παράσταση θα επαναληφθεί την περίοδο των γιορτών.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο1η Ατομική Έκθεση Μελίνας – Αντριάννας Κωνσταντίνου
Επόμενο άρθροΈλεος… Θα εμφανιστεί έτσι στο «My Style rocks» και θα γελάσουμε….