Αρχική ΤΕΧΝΕΣ Επικαιρότητα Salvator Mundi: 450 εκατομμύρια στοιχίζει ο πιο ακριβός πίνακας του...

Salvator Mundi: 450 εκατομμύρια στοιχίζει ο πιο ακριβός πίνακας του κόσμου

1024×1024

Salvator Mundi: 450 εκατομμύρια στοιχίζει ο πιο ακριβός πίνακας του κόσμου! Tο τελευταίο γνωστό έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι πλέον ο πιο ακριβός πίνακας που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία έναντι 450.300.000 δολαρίων.

Από χθες το τελευταίο γνωστό έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι “Salvator Mundi”είναι ο πιο ακριβός πίνακας που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Αφού σε μια βραδιά με μεγάλη αγωνία στον Οίκο Κρίστις πωλήθηκε έναντι 450.300.000 δολαρίων.

Αυτό συνέβη μετά από εβδομάδες αναμονής με τον κόσμο των συλλεκτών παγκοσμίως να βρίσκονται κυριολεκτικά «στο κόκκινο».

Η τιμή στην οποία πωλήθηκε είναι διπλάσια από το προηγούμενο ακριβότερο έργο που είχε πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Και ήταν το Les femmes d’Alger του Picasso (Έκδοση «Ο»). Το οποίο έφθασε τα 179,4 εκατομμύρια δολάρια το 2015.Το έργο πήγε στα χέρια ενός ανώνυμου αγοραστή, ενώ οι προσφορές ξεκίνησαν στα 70 εκατομμύρια δολάρια. Η κούρσα των προσφορών κράτησε μόνο 20 λεπτά.

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι πέθανε το 1519 και σήμερα υπάρχουν λιγότεροι από 20 πίνακές του. Ο «Salvator Mundi» θεωρείται πως φτιάχτηκε κάποια στιγμή μετά το 1505 και θεωρείται ότι είναι το μόνο έργο του που βρίσκεται σε χέρια ιδιώτη.Στον πίνακα απεικονίζεται ο Χριστός με το ένα χέρι υψωμένο και μια γυάλινησφαίρα στο άλλο.

Το 1958 είχε πουληθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο για μόλις 45 λίρες, καθώς πιστευόταν ότι είναι έργο ενός εκ των ακολούθων του μεγάλου καλλιτέχνη και όχι του ίδιου. Κάποια στιγμή ο πίνακας ανήκε στον βασιλιά Κάρολο τον 1ο της Αγγλίας τον 17ο αιώνα και μετά «ανακαλύφθηκε» ξανά το 2005.

Πριν τη δημοπρασία, ανήκε στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος όπως έχει αναφερθεί, τον είχε αγοράσει τον Μάιο του 2013 αντί 127,5 εκατ. δολαρίων. Στον πίνακα έχουν γίνει εκτενείς εργασίες συντήρησηςαποκατάστασης, καθώς είχε υποστεί φθορές. Ο οίκος Κρίστις επιμένει πως είναι αυθεντικός και τον χαρακτηρίζει τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επανανακάλυψητου 21ου αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο  και  Βοσκόπουλος: Σπαρακτικές εικόνες, Κηδεία με το τραγούδι «Ανεπανάληπτος»

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗelculture.gr
Προηγούμενο άρθροΟ κριτικός θεάτρου και μεταφραστής Νεκτάριος – Γεώργιος Κωνσταντινίδης μιλάει για το μαγικό ταξίδι της ανάλυσης των κειμένων
Επόμενο άρθροΤι σημαίνει «Άκατα Μάκατα Σούκουτου Μπε»;