Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ «Η Ψιλικατζού» στο Θέατρο Vault είναι μία από τις καλύτερες παραστάσεις της...

«Η Ψιλικατζού» στο Θέατρο Vault είναι μία από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς!

psilikatzou-4-e1540336089781

Το  best seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου «Η Ψιλικατζού» μεταφέρεται στη σκηνή του Πολυχώρου Vault, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο.

Ένα αστείο, αιχμηρό και βαθιά συγκινητικό έργο!

Μια ιστορία γεμάτη γέλιο, αλήθειες του σήμερα και του πάντα και ερμηνείες καθηλωτικές!

Μια κοπέλα που γράφει μέσα από ένα ψιλικατζίδικο για την καθημερινότητά της. Ιστορίες από τη Νίκαια, παράξενοι πελάτες, μια Αθήνα που δεν τη βλέπουμε στις ειδήσεις, μια Ελλάδα που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή συνήθως προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει. Έτσι, με μπόλικες δόσεις χιούμορ μαθαίνουμε για τους τύπους των πελατών, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό στην γειτονιά της, τα καμώματα των μικρών μαθητών, για την περίοδο που έβαφε νύφες, τα παιδικά της χρόνια.

Παράλληλα μια προσπάθεια δέκα χρόνων να κάνει παιδί. Τα κέντρα γονιμότητας, οι εμβρυολόγοι, οι γυναικολόγοι, οι αίθουσες αναμονής, οι εξωσωματικές και οι ιατρικές εξετάσεις, το ταξίδι από μήνα σε μήνα από τη μια υπόσχεση στην άλλη, τα άγχη, οι αγωνίες, οι ελπίδες, οι απογοητεύεις.

psilikatzou-6

Η ιστορία της Ψιλικατζούς ξεκίνησε στις 18 Μαίου του 2005 όταν η Κωνσταντίνα Δελημήτρου άρχισε να καταγράφει από το ψιλικατζίδικο της στη Νίκαια το χρονικό της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων της γειτονιάς της. Ένα e-ημερολόγιο που ξάφνιασε με τη δροσιά και την πρωτοτυπία του. Αμέσως ξεχώρισε για τη ματιά με την οποία η blogger έβλεπε τον κόσμο, έκλεβε πλήθος χαμόγελα και αποτελούσε πραγματική όαση στο τότε διαδίκτυο. Οι ιστορίες της γινόντουσαν ανάρπαστες. Η επιτυχία και η απήχηση της Ψιλικατζούς ήταν πρωτοφανής. Είχε προκαλέσει έναν μικρό σεισμό στο χώρο του διαδικτύου. Μαζί με την αναγνώριση στο internet και την μεγάλη επισκεψιμότητα ήρθε και η πρόταση για την έκδοση ενός βιβλίου. Το αποτέλεσμα ήταν η Κωνσταντίνα να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο. Το εξαιρετικό «Η Ψιλικατζού».

Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω για την παράσταση που παρακολούθησα χθες βράδυ στο πολυχώρο Vault. Αρχικά θα ξεκινήσω με την καλοδουλεμένη και εύστοχη  διασκευή και σκηνοθεσία που έκανε ο Δημήτρης Καρατζιάς, κάνοντας την ιστορία και τους ήρωες της, ακόμη πιο ενδιαφέροντες στα μάτια των θεατών!

Όσον αφορά την Ελένη Ουζουνίδου, υποκλίνομαι στο υποκριτικό της ταλέντο και την αυθεντικότητα της επί σκηνής. Υποδυόμενη τον ομώνυμο ρόλο γοητεύει με την ερμηνεία της και δίχως υπερβολές μας μεταφέρει σε ένα ανθρώπινο και συγκινησιακό κλίμα.

Στο πλευρό της, η ηθοποιός Άννα Ψαρά, που υποδύεται την αδελφή της και βρίσκεται μαζί της επί σκηνής  με τρόπο αριστοτεχνικά δοσμένο.

Psilikatzou-5

Αυτό το αληθινό και γεμάτο συγκινητικές στιγμές κλίμα, έρχεται να συμπληρώσει η ταξιδιάρικη και πρωτότυπη μουσική του Μάνου Αντωνιάδη, ο οποίος έγραψε και τους στίχους του τραγουδιού.

Η φράση που ακούστηκε μέσα στο έργο και μου έκανε ιδιαίτερα εντύπωση είναι μια εύστοχη παράφραση που κάνει η συγγραφέας, από το απόφθεγμα του Κοέλιο: «Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, πρέπει να συνωμοτήσεις εναντίον όλου του Σύμπαντος για να το καταφέρεις».

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Δελημήτρου 

Δραματουργική επεξεργασία – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς 

Πρωτότυπη μουσική – Τραγούδι παράστασης:Μάνος Αντωνιάδης 

Κοστούμια – Installation “Ψιλικά -Τσιγάρα”*: Μάριος Βουτσινάς

Βοηθός:Αναστασία Δάλμα

Κατασκευή Κοστουμιών:Γεωργία Σάντυ 

Σκηνικά: Καρατζιάς Δημήτρης – Μάνος Αντωνιάδης 

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας 

Βοηθός φωτιστή:Θοδωρής Μαργαρίτης

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου 

Παραγωγή: VAULT 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠώς είναι σήμερα η Γκαμπριέλα και ο Ιόλαος των θρυλικών σειρών των 90’s
Επόμενο άρθροΔείτε την πρώτη φωτογραφία από τον γάμο του Υπάτιου Πατμάνογλου