Αρχική ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Αυτό το ξέρατε; Ο Κωνσταντάρας ήταν ο πρώτος Δόγκανος και ο Μπέζος...

Αυτό το ξέρατε; Ο Κωνσταντάρας ήταν ο πρώτος Δόγκανος και ο Μπέζος έκανε το ριμέικ της σειράς

konstantaras-750

Εκείνες κι εγώ Part I: Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ως Δόγκανος στη μοναδική τηλεοπτική εμφάνιση του. Στο άκουσμα του ονόματος Ζάχος Δόγκανος το μυαλό όλων των πιο σύγχρονων τουλάχιστον πηγαίνει στον Γιάννη Μπέζο.

Θα μπορούσε όμως να χαρακτηριστεί και ως… παρανόηση κάτι τέτοιο. Διότι ο κεντρικός χαρακτήρας της δημοφιλούς σειράς «Εκείνες κι εγώ» δεν λανσαρίστηκε ως Ζάχος, αλλά ως Λάμπρος. Προς τιμήν φυσικά του Λάμπρου Κωνσταντάρα, ο οποίος ήταν ο πρώτος που απέδωσε το ρόλο στη μικρή οθόνη.

Αυτό το ξέρατε; Ο Κωνσταντάρας ήταν ο πρώτος Δόγκανος και ο Μπέζος έκανε το ριμέικ της σειράς

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 είχε γίνει πλήρως αντιληπτό ότι η τηλεόραση ήταν πλέον ο σχεδόν απόλυτος κυρίαρχος στην ψυχαγωγία του Έλληνα. Έτσι, όλο και περισσότεροι σημαντικοί πρωταγωνιστές άρχιζαν να «φλερτάρουν» με το μέσο, στο οποίο κάποιοι, έως τότε, αντιστέκονταν σθεναρά.

ekeines_ki_ego_konstantaras3

Το 1976, ήλθε η σειρά του Λάμπρου Κωνσταντάρα να «υποκύψει» στη «γοητεία» της τηλεόρασης, για πρώτη και τελευταία φορά στην καριέρα του. Ο αδελφικός φίλος του και σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας Κώστας Πρετεντέρης (πατέρας του γνωστού δημοσιογράφου), έγραψε ειδικά για τον αξέχαστο ηθοποιό έναν ρόλο «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του, δημιουργώντας μια σειρά που αφενός σημείωσε τεράστια επιτυχία στη μία και μοναδική προβολή της, αφετέρου πέρασε και στις νεότερες γενιές, με διαφορετικό πρωταγωνιστή.

Αυτό το ξέρατε; Ο Κωνσταντάρας ήταν ο πρώτος Δόγκανος και ο Μπέζος έκανε το ριμέικ της σειράς

Η πρώτη version του «Εκείνες κι Εγώ» προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1976 (έκανε πρεμιέρα την Τρίτη 18 Μαΐου του ‘76 στις 20:45 από το δίκτυο της ΥΕΝΕΔ) και επρόκειτο για αυτοτελή χιουμοριστικά σκετσάκια διάρκειας 15 λεπτών. Ο χαρακτήρας ήταν ο ίδιος, ένας καρδιοκατακτητής, τσιγκούνης και ορκισμένος εργένης, που τότε λεγόταν Λάμπρος Δόγκανος. Η σειρά ολοκλήρωσε τον κύκλο της ενάμιση χρόνο αργότερα, στις 27 Δεκεμβρίου 1977.

ekeines_ki_ego_konstantaras4

Το αστείο, αλλά ταυτόχρονα και στενάχωρο της υπόθεσης, είναι ότι δεν έχει διασωθεί τίποτε στο αρχείο της ΕΡΤ από την εν λόγω σειρά, παρά μόνο κάποιες σκηνές από ένα επεισόδιο. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν πολλές κασέτες στα κρατικά στούντιο και έτσι μόλις μία σειρά προβαλλόταν στον «αέρα», περνούσε σε άλλα χέρια και γραφόταν κάτι διαφορετικό πάνω της. Λέγεται, μάλιστα, ότι πάνω στις κασέτες της σειράς, γράφτηκαν στιγμιότυπα ποδοσφαιρικών αγώνων για τις ανάγκες της τότε «Αθλητικής Κυριακής».

Υπήρχε η βεβαιότητα ότι αυτό το επεισόδιο, οι σκηνές του οποίου παίχθηκαν για πρώτη φορά πριν λίγα χρόνια στην εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου», θα «ανέβαινε» στο ψηφιακό αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ωστόσο αποδείχτηκε ότι υπάρχουν πολλά τεχνικά προβλήματα (προφανώς στην ποιότητα της εικόνας) κι έτσι, μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Βασικοί συμπρωταγωνιστές του Λάμπρου Κωνσταντάρα ήταν οι Δημήτρης Νικολαΐδης, Έφη Οικονόμου, Ρένα Βουτσινά, Τέτη Σχοινάκη, Γιώργος Κωνσταντής και Τώνης Γιακωβάκης. Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο υπήρχε κάποιος ή κυρίως κάποια guest star, μεταξύ αυτών και η Ραφαέλλα Καρρά. Λέγεται μάλιστα ότι το επεισόδιο, στο οποίο εμφανίστηκε, η διάσημη Ιταλίδα show-woman σώζεται εκτός… ΕΡΤ.

Το remake έγινε το 1996, με 55 επεισόδια διάρκειας 45 λεπτών, που προβλήθηκαν για δύο συνεχόμενες τηλεοπτικές περιόδους.

Δείτε ακόμη:

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο  και  Βοσκόπουλος: Σπαρακτικές εικόνες, Κηδεία με το τραγούδι «Ανεπανάληπτος»

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗkonserva.gr
Προηγούμενο άρθροΗ «Κιβωτός του Κόσμου» αναζητά οικογένειες που επιθυμούν να αναλάβουν την ανατροφή ενός παιδιού
Επόμενο άρθροΤα κατάφερε και έγινε πιο αδύνατη από ποτέ η Ραλλία Χρηστίδου