Αρχική ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ H μεγαλύτερη ληστεία στα χρονικά.

H μεγαλύτερη ληστεία στα χρονικά.

720_547221_787cbdcb73-8a532dc4fe1e1e2b-720×400

Υπήρχε σχέδιο, άψογα οργανωμένο και τέθηκε σε εφαρμογή στις 26 Νοεμβρίου του 1983. Ο στόχος, ήταν η αποθήκη Brinks Mat του αεροδρομίου του Χίθροου.

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο ότι εκεί φυλάσσονταν 3 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε μετρητά.

Με τη βοήθεια ενός εκ των ανδρών της ασφάλειας, οι έξι μασκοφόροι ακινητοποίησαν τους φύλακες και άνοιξαν την κεντρική είσοδο της αποθήκης. Τα πράγματα ήταν όμως τελείως διαφορετικά απ’ ότι περίμεναν. Αντί για το ρευστό, αντίκρισαν 10 τόνους χρυσού σε ράβδους, αξίας 26 εκατομμυρίων λιρών, που προοριζόταν για την Άπω Ανατολή.

Αυτό άλλαξε τα αρχικά δεδομένα. Κάποιοι χρειάστηκε να φύγουν για να αναζητήσουν μεγαλύτερο μεταφορικό μέσο και η όλη επιχείρηση διήρκεσε, αντί για πέντε λεπτά, δύο ολόκληρες ώρες.

Ο εντοπισμός των δραστών αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολη υπόθεση απ’ ότι περίμεναν οι αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιαρντ. Με μια σύντομη ματιά ανάμεσα στους υπόπτους, διαπίστωσαν τους συγγενικούς δεσμούς του εγκεφάλου της ληστείας, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, με τον φύλακα – συνεργό. Άλλωστε, η συμπεριφορά του από το πρώτο κι όλας λεπτό των ερευνών, είχε κινήσει ήδη τις υποψίες των αρχών. Η εξάρθρωση της σπείρας ήταν θέμα χρόνου…

Κι όμως… Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, καθώς τρεις από τους δέκα τόνους χρυσού δεν βρέθηκαν ποτέ.

Πηγή

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Υπερρεαλιστική Φωτογραφία του Bagrad Badalian
Επόμενο άρθροΦωτογραφίζοντας κάτω από το νερό!