Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Ρεπορτάζ ”Μουσώνες τα δένδρα δυσκολεύονται να ανασάνουν” του Χ.Π.Σοφία – εκδόσεις ...

”Μουσώνες τα δένδρα δυσκολεύονται να ανασάνουν” του Χ.Π.Σοφία – εκδόσεις Κουκκίδα

DjgrZNzXgAAdELd

”Το αγρίμι μέσα σου να το φυλάς
Γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί”


Η αληθινή ποίηση είναι δύσκολη τέχνη. Ο ποιητής μπορεί, βάζοντας μερικές λέξεις στη σειρά,να περιγράψει τον κόσμο. Και,βέβαια, απευθύνεται σ’έναν κόσμο που δεν έχει σχέση με την ποίηση. Το όνειρο κόντρα στην πραγματικότητα.

Διαβάζοντας την ποιητική συλλογή του Χ.Π.Σοφία καταλαβαίνεις εύκολα ότι έχει δουλέψει πολύ τα εκφραστικά του μέσα και έχει έναν ιδιαίτερο κόσμο να περιγράψει. Έναν κόσμο δικό του, που, όμως καταφέρνει να επικοινωνήσει με τους άλλους.

”Τη γλώσσα μου τη δίδαξαν.
Τη σιωπή την έμαθα μόνος μου”.

Είναι δύσκολο να περιγράψεις την ποίηση. Η τη νιώθεις ή δεν τη νιώθεις. Ο ποιητής ή καταφέρνει να επικοινωνήσει με τους άλλους ή κλείνεται στον εαυτό του.

Ο Χ.Π.Σοφίας,κατά την άποψή μου καταφέρνει και επικοινωνεί μέσα από τους στίχους του με τον υπόλοιπο κόσμο. Καταφέρνει και στέλνει σήματα που ο αναγνώστης του αποκρυπτογραφεί εύκολα.

”Έλα να παίξουμε
Μια λέξη εσύ
Μια λέξη εγώ
Και το ποίημα
Ας μη το γράψουμε
Ας το ζήσουμε
Έλα να παίξουμε”.

Η συλλογή ”Μουσώνες τα δένδρα δυσκολεύονται να ανασάνουν” του Χ.Π.Σοφία κυκλοφόρησε το 2018 και για όσους αναζητούν την αληθινή ποίηση είναι σίγουρο ότι θα βυθιστούν στις σελίδες της.

Δυο λόγια για τον ποιητή,όπως τα βρήκα στο διαδίκτυο:

Γεννήθηκε στις επτά Ιανουαρίου του χίλια εννιακόσια εξήντα πέντε στους πρόποδες του Ελικώνα δίπλα στην αρχαία Θίσβη, στη Δομβραίνα. Λίγους μήνες μετά τη γέννηση του ξέσπασε πολιτική κρίση, τα Ιουλιανά. Εκεί στο γενέθλιο τόπο γνώρισε για πρώτη φορά την Μούσα και αμέσως την ερωτεύτηκε. Στη δεκαετία του ενενήντα στην πόλη των Αθηνών ( στην οποία από τις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα ζει εργάζεται και με δυσκολία αναπνέει ) ανακάλυψε μονάχος του τα σχέδια, τα ακρυλικά fluo ( καθώς την Γεωμετρία την έφερε μέσα του από την εποχή των μαθητικών του χρόνων ) κι ασχολήθηκε ενταντικά με τη ζωγραφική. Στην τέχνη του διακρίνουμε στοιχεία επηρεασμού από την ποιήτρια Σαπφώ, το ζωγράφο Βασίλι Καντίνσκυ καθώς και από τον πεζογράφο Γιώργο Χειμωνά. Ποιήματα του πρωτοδημοσιεύθηκαν το 1988 στο περιοδικό ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ. Το 1991 με ποιήματα του συμμετάσχει στην ποιητική ανθολογία του περιοδικού ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ με τον τίτλο ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ, η οποία έχει εξαντληθεί. Το 1999 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του από τις εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ η οποία έχει εξαντληθεί και επίκειται επανέκδοσή της. Έχει έτοιμη την δεύτερη ποιητική συλλογή του με τον τίτλο ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΝΤΙΝΟΣ. Στις αρχές του 2015 θα συμμετάσχει με άλλους ομότεχνούς του σε ομαδική έκθεση σε εικαστικό χώρο της πόλης των Αθηνών


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗλικιωμένος βίαζε 10χρονη!
Επόμενο άρθροΔύσκολες ώρες για παίκτη του MasterChef