Αρχική ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Δημήτρης Μητροπάνος και Νίκος Παπάζογλου: Σαν σήμερα σίγησαν για πάντα δύο...

Δημήτρης Μητροπάνος και Νίκος Παπάζογλου: Σαν σήμερα σίγησαν για πάντα δύο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής

dilpo-mitropanos-kai-papazoglou

Δημήτρης Μητροπάνος και Νίκος Παπάζογλου: Σαν σήμερα σίγησαν για πάντα δύο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής. Στις 17 Απριλίου 2011 έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδιστής Νίκος Παπάζογλου. Πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, λίγο καιρό μετά τον θάνατο του συνεργάτη του, Μανώλη Ρασούλη. Έναν χρόνο αργότερα, στις 17 Απριλίου 2012 έφυγε από τη ζωή και ο Δημήτρης Μητροπάνος και το ελληνικό πεντάγραμμο έγινε φτωχότερο.

Ποιός ήταν ο Νίκος Παπάζογλου Ο Νίκος Παπάζογλου ήταν ο “ροκ σταρ” της Θεσσαλονίκης που τραγουδούσε πάντα φορώντας τζιν πουκάμισο και κόκκινο μαντήλι. Ερμήνευσε τα τραγούδια “Αύγουστος”, “Αχ Ελλάδα”, “Ραγίζει απόψε η καρδιά”, “Υδροχόος”. Γεννήθηκε το 1948 και ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική τη δεκαετία του ’60. Συμμετείχε στους Olympians και τους Zealot και συνεργάστηκε με τους Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Ξυδάκη. O δίσκος που τον έκανε διάσημο ήταν «Η εκδίκηση της γυφτιάς» του Μανώλη Ρασούλη .

NIKOS-PAPAZOGLOU

Δημιούργησε το δικό του στούντιο, το Αγροτικόν, στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε πολλούς δίσκους ως παραγωγός, ηχολήπτης, ενορχηστρωτής και μουσικός. Οι φίλοι του τον αποκαλούσαν «push-pull», λόγω των τεχνικών του γνώσεων.

Ο συνομήλικός του Δημήτρης Μητροπάνος

mhtropanos

Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν συνομήλικος του Παπάζογλου, καθώς γεννήθηκε το 1948 στα Τρίκαλα. Μεγάλωσε μόνο με τη μητέρα του, πιστεύοντας ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει στον εμφύλιο. Ωστόσο σε ηλικία 16 ετών ήρθε ένα γράμμα που τον πληροφορούσε ότι ζούσε στη Ρουμανία. Τελικά τον γνώρισε για πρώτη φορά στα 29 του χρόνια. Τότε, ήδη εργαζόταν ως τραγουδιστής. Είχε γνωριστεί με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και είχε τραγουδήσει στο κέντρο που εμφανιζόταν ο Ζαμπέτας. Όπως είχε πει: «Ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα».

Συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη, Δήμο Μούτση, Απόστολο Καλδάρα, Λάκη Παπαδόπουλο, Μάριο Τόκα, Σπύρο Παπαβασιλείου. Ερμήνευσε τα τραγούδια “Για να σ’ εκδικηθώ” , “Κλείνω κι έρχομαι”, “Θάλασσες”, Για σένα μόνο”, “Τα Λαδάδικα”, “Ρόζα”, και καθιερώθηκε στο ελληνικό τραγούδι. Απέκτησε τεράστιο κοινό και μέχρι το τέλος της ζωής του εμφανιζόταν σε νυχτερινά κέντρα, τα οποία ήταν κατάμεστα από κόσμο, καθώς ήταν από τους δημοφιλέστερους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής.

Πραγματοποίησε πολυάριθμες περιοδείες στις ΗΠΑ, σε χώρες της Ασίας, στη Νότιο Αφρική, τη Σουηδία, την Γερμανία, τη Ρωσία και σε πολλές ακόμα χώρες. “Της μοναξιάς οι σκλάβοι”, “Γράψε μου κάτι”, “Υπάρχουν κάτι μελωδίες” είναι τα τελευταία τραγούδια που ηχογράφησε. Πέθανε στις 17 Απριλίου 2012 στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί με οξύ διαρροϊκό σύνδρομο και εμετούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο  και  Βοσκόπουλος: Σπαρακτικές εικόνες, Κηδεία με το τραγούδι «Ανεπανάληπτος»

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗthecaller.gr
Προηγούμενο άρθροΈντονος ρομαντισμός τις επόμενες ημέρες! Ποια ζώδια θα το… ζήσουν; Η Λίτσα Πατέρα προειδοποιεί!
Επόμενο άρθροΚεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη με 4 τραυματίες!