Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Αναστασία Έδεν – Άρης Βλάχος: «Έχουμε μεγάλη πορεία μπροστά μας και πολλά...

Αναστασία Έδεν – Άρης Βλάχος: «Έχουμε μεγάλη πορεία μπροστά μας και πολλά να δώσουμε στη μουσική και στον κόσμο»

anastasia – aris_web (77)

Το ανατρεπτικό μουσικό δίδυμο Αναστασία Έδεν και Άρης Βλάχος σε μια εποικοδομητική συνέντευξη στο περιοδικό μας!

Η Αναστασία Έδεν είναι ξεκάθαρα μία από τις πιο ερωτικές φωνές που καθηλώνει το κοινό με τις ερμηνείες της και σε συνδυασμό με τον ταλαντούχο κι ευρηματικό συνθέτη Άρη Βλάχο, συναρπάζουν ως καλλιτεχνικό δίδυμο με μια ανοδική πορεία στο χώρο της μουσικής.

 

Το ανατρεπτικό δίδυμο, συνεχίζει την πορεία του, μετά από τις σημαντικές συνεργασίες που είχε τόσο με τον Μάνο Ελευθερίου στον τελευταίο δίσκο τους «Αυτά Τα Χείλη», όσο και με το πρόσφατο ντουέτο της Αναστασίας Έδεν με τον Σταμάτη Κραουνάκη «Ό, τι αγαπήσαμε», σε μουσική σύνθεση του Άρη Βλάχου.

Μαζί με κορυφαίους μουσικούς επί σκηνής, σε πρωτοποριακές ενορχηστρώσεις του Άρη Βλάχου, η μοναδική φωνή της Αναστασίας Έδεν θα μας ταξιδεύει από την ανατολή ως τη δύση, προσφέροντας μας μια μοναδική μουσική εμπειρία. Όλα αυτά σε μια μοναδική μουσική παράσταση στις 15 Δεκέμβρη στο HolyWood Stage.

Απ’ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσετε μια μοναδική μουσική παράσταση στο HolyWood Stage. Τι υπόσχεται η μουσική αυτή παράσταση στο κοινό;

Είναι η νέα μας μουσική πρόταση που ελπίζουμε να αγγίξει την ψυχή του κόσμο όσο αγγίζει κι εμάς. Η παράσταση μας είναι μια κατάθεση συναισθημάτων και πράξεων που μεταφράζονται σε μουσική και τραγούδι. Περνάμε απ’ όλους τους χώρους και τα ύφη της μουσικής δίνοντας εξέχουσα σημασία στην ελληνικότητα του προγράμματος χωρίς όμως αυτό να μας δεσμεύει αλλά απεναντίας να μας απελευθερώνει στο να «μπλέκουμε» όμορφα όλα τα συστατικά που διαθέτουμε. Θα ακούσετε για παράδειγμα από τζαζ διασκευές μέχρι καλό ελληνικό τραγούδι σε μια δικιά μας εκδοχή. Αν και τελικά αυτό που έχει σημασία πάνω στο «πατάρι» είναι να πεις την αλήθεια και να κάνεις ωραίο το ταξίδι.

Πως αισθάνεστε για την έως τώρα συνεργασία σας;

Ήταν μια ευτυχής συγκυρία το ότι συναντηθήκαμε, έχουμε μια υγιή και ισορροπημένη συνεργασία μεταξύ μας και αυτό οφείλεται τόσο στην ανθρώπινη όσο και στην καλλιτεχνική επικοινωνία που είναι άριστη. Είναι αρκετά σπάνιο στον χώρο μας αυτό, δεδομένου ότι η φύση του επαγγέλματος τροφοδοτεί πιο εγωκεντρικές στάσεις από τους καλλιτέχνες. Εμείς επιλέγουμε να μοιραζόμαστε γιατί πιστεύουμε πως είναι και ο μοναδικός τρόπος αλλά και ο λόγος για έναν καλλιτέχνη να εμπνευστεί, να δημιουργήσει και το πιο σημαντικό, να υλοποιήσει την τέχνη του. Έχουμε μεγάλη πορεία μπροστά μας και πολλά να δώσουμε στην μουσική και στον κόσμο.

Τι σημαίνει η μουσική για εσάς και τι σας έχει διδάξει σε προσωπικό αλλά κι επαγγελματικό επίπεδο;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: Η ζωή μου όλη είναι η μουσική, μέσα στη μουσική μεγάλωσα και έμαθα να καταλαβαίνω τον κόσμο γύρω μου και τον εαυτό μου, είναι το παν.

ΑΡΗΣ: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μπροστά σε πλήκτρα πιάνου, περιτριγυρισμένος από νότες ακούσματα και ερεθίσματα. Μεγάλωσα μέσα σε μια μουσική οικογένεια πάππου προς πάππου και ήταν κάτι φυσικό και ίσως αναπόφευκτο το να συνεχίσω στην ίδια πορεία. για εμένα δεν είναι ακριβώς επάγγελμα, είναι αυτό που είμαι και αντιπροσωπεύω σαν άνθρωπος, κάνω την πιο ωραία δουλειά του κόσμου, προσφέρω μουσική και η μουσική είναι βάλσαμο για την ψυχή του ανθρώπου.

Ποια συνεργασία σας ξεχωρίζετε περισσότερο από αυτές που έχετε κάνει και γιατί;

Σίγουρα η συνεργασία μας με τον Μάνο Ελευθερίου στην πρόσφατη δισκογραφική μας δουλειά με τίτλο «Αυτά τα χείλη». Αυτό το άλμπουμ ξεκινήσαμε να το δουλεύουμε με τον Μάνο δύο χρόνια πριν και πραγματικά τα τραγούδια και οι στίχοι μας οδήγησαν σε μια μοναδική δουλειά για την μέχρι τώρα πορεία μας. Υπάρχουν τραγούδια μέσα όπως «Το τρίτο ουίσκι» που ήταν ένα ξεδίπλωμα συναισθημάτων, ένα άνοιγμα και μια ευκαιρία συνάμα να απελευθερώσουμε τις καλλιτεχνικές μας επιθυμίες και να αναδείξουμε την ταυτότητα  μας.

Ο Μάνος είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός άνθρωπος για εμάς και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο όλο εγχείρημα όχι μόνο εξαιτίας των στίχων του αλλά και λόγο της επαφής και της φιλίας που έχουμε.

Που εναποθέτετε την επιτυχία αυτής σας της μουσική σύμπραξης;

Αγαπάμε και οι δυο πάρα πολύ την δουλειά μας, την κάνουμε με χαρά και παλεύουμε σε καθημερινή βάση για την εξέλιξη μας σ’ αυτό που κάνουμε. Αυτά είναι που μας ενώνουν όχι μόνο στην επιτυχία αλλά και στα δύσκολα.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει αυτή η συνεργασία;

Η κοινή καλλιτεχνική ματιά και η αλληλοεκτίμηση που έχουμε μας έφεραν κοντά, καταλαβαίνει ένας καλλιτέχνης με τι ταιριάζει και με τι όχι από την πρώτη στιγμή, δεν θέλει πολύ… εμείς μιλάμε την ίδια γλώσσα, οπότε βρεθήκαμε πολύ εύκολα και φυσικά στο καλλιτεχνικό κομμάτι.

Ήταν απ’ την αρχή σαν ένας διάλογος μεταξύ παλιών γνώριμων φίλων που τα λέγανε, έτσι απλά και αβίαστα, τα τραγούδια ήρθανε μετά, μαζί με έναν χείμαρρο ιδεών, καλλιτεχνικών συζητήσεων και μελέτης που ακόμη συνεχίζεται και εξελίσσεται.

 

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος που κατέχει η τέχνη στην εποχή μας και ποια τα περιθώρια εξέλιξης της;

Είναι ο ρόλος που είχε πάντα στην ιστορία και θα συνεχίσει να έχει, είναι η υψηλότερη μορφή επικοινωνίας που έχει εφεύρει ο άνθρωπος. Επίσης η τέχνη είναι κάτι το αναπόφευκτο, μ’ αυτή την λογική η θέση της είναι μέσα στην καθημερινότητα μας, είναι κάτι που μας ακολουθεί αλλά μας δείχνει και τον δρόμο για το παρακάτω, θα πρέπει να την αφήσουμε να είναι συνοδοιπόρος μας στον μέλλον γιατί αν πεθάνει η τέχνη και ο πολιτισμός τότε θα μιλάμε για έναν κόσμο βάρβαρο, όσο τεχνολογικά εξελιγμένος κι αν είναι.

Τι περιμένουμε από εσάς στο εγγύς μέλλον; Νέα δισκογραφική δουλειά, νέες συνεργασίες;

Αν και είναι πολύ πρόσφατος ο δίσκος μας έχουμε αρχίσει ήδη και κάνουμε όνειρα και πλάνα για τον επόμενο. Άλλωστε δεν εφησυχάζουμε ποτέ, ερχόμαστε από έναν χρόνο γεμάτο παραστάσεις και τώρα πάμε για έναν καινούργιο με μια νέα, πολύ πιο δυνατή κατά την γνώμη μας, μουσική παράσταση. Έχουμε μια τέτοια λαχτάρα να παρουσιάσουμε το νέο μας υλικό που σχεδόν αγγίζει την παιδικότητα! Συνεργασίες διαφαίνονται στον ορίζοντα και θα τις κάνουμε εν καιρό, η πιο πρόσφατη πάντως είναι ένα ντουέτο που είπε η Αναστασία με τον Σταμάτη Κραουνάκη σε μουσική του Άρη και στίχους του Σταύρου Σταύρου, έχει τον τίτλο «Ότι αγαπήσαμε».


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠοιοι είναι οι πλανήτες που μπορούν να κατοικηθούν;
Επόμενο άρθροΕπιστρέφει η αγαπημένη μας σειρά «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση