Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Γιώργος Κατσαρός: ” Θέλω να χαρίζω καλύτερη μουσική στον κόσμο”

Γιώργος Κατσαρός: ” Θέλω να χαρίζω καλύτερη μουσική στον κόσμο”

received_1675146612549561

Ο Γιώργος Κατσαρός μάγεψε το κοινό, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον πολυχώρο τέχνης AELIA. Μέσα από τον ήχο του σαξοφώνου και της ορχήστρας του, χάρισε στον κόσμο όμορφες μουσικές στιγμές με νέα και διαχρονικά τραγούδια στο χρόνο !

Ο κύριος Γιώργος Κατσαρός, υπηρετεί χρόνια το μουσικό πεντάγραμμο, ως στρατιώτης της μουσικής τέχνης! Έχει διδάξει σαξόφωνο, μέσα από τους δίσκους που έχει υπογράψει σε όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του κι έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες που διαθέτουν βαριά ονόματα αλλά και μεγάλη υπόσταση σαν και την δική του…

Τα φώτα της δημοσιότητας ποτέ δεν τον εντυπωσίασαν, είναι αναμφίβολα μουσικός παλιάς κοπής, ο οποίος θέλει να παράγει μόνον έργον.

 

Τον συναντήσαμε με μεγάλη χαρά το βράδυ του Σαββάτου, στον ζεστό χώρο του AELIA , στον Άγιο Στέφανο. Ήταν έτοιμος για πρόβα πριν την εμφάνισή του και μας αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο του για να συζητήσουμε γύρω απο τις… νότες!

Βρισκόμαστε σε ένα πολύ φιλικό και όμορφο χώρο τέχνης, τι μας ετοιμάζεται απόψε;

Απόψε θα παρουσιάσουμε ένα όμορφο πρόγραμμα, ποικίλο, με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Θα παίξω σαξόφωνο με τραγούδια από τους δίσκους μου και θα δώσουμε ένα χρώμα σχεδόν εορταστικό. Κοντά μου θα είναι η τραγουδίστρια Κωνσταντία , η οποία είναι μία εξαιρετική φωνή και οι μουσικοί Κώστας Νικολόπουλος στην κιθάρα και Γιάννης Σαρόγλου στο μπάσο. Οι μουσικοί αυτοί , ανήκουν στο συγκρότημα Charms, συνεργαζόμαστε συνέχεια μαζί κι αυτό το διάστημα θα κάνουμε πολλές εμφανίσεις παρέα.

Έρχεται μια εμφάνιση με τον Μίμη Πλέσσα στο De Kundi , με τίτλο “ Ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιώργος Κατσαρός αυτοσχεδιάζουν”

Θα θέλατε να μας πείτε μιας και το αναφέρετε, γι’ αυτές τις εμφανίσεις που ετοιμάζετε; Πού αλλού θα μπορέσει να σας δει ο κόσμος;

Βεβαίως! Στην 1 Δεκεμβρίου θα εμφανιστούμε στον Πολυχώρο Αλεξάνδρεια, που βρίσκεται στην Πατησίων, είναι το παλιό σπίτι του Καραγάτση. Στις 9 Δεκεμβρίου θα βρεθούμε στον Δήμο Πεύκης, στις 16 Δεκεμβρίου θα δώσουμε μια μεγάλη συναυλία στον Δήμο Βάρη, Βούλας, Βουλιαγμένης και στις 20 Δεκεμβρίου έρχεται μια εμφάνιση με τον Μίμη Πλέσσα στο De Kundi , με τίτλο “ Ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιώργος Κατσαρός αυτοσχεδιάζουν”! Εκτός όλων αυτών των εμφανίσεων, από τις 11 Δεκεμβρίου κάθε Δευτέρα, θα εμφανίζομαι στο μαγαζί Αθηναία στο Κολωνάκι. Σε αυτό το μαγαζί θα πραγματοποιηθούν και οι εορταστικές μου εμφανίσεις στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Όλοι πρέπει ανάλογα με τις καταστάσεις που βιώνουν και την ηλικία τους , να απολαμβάνουν τη μουσική από τον καλλιτέχνη.

Αναφέρατε την συνεργασία σας με τον κύριο Πλέσσα, πως προέκυψε αυτός ο ιδιαίτερος τίτλος;

Ναι , στις 20 Δεκεμβρίου θα αυτοσχεδιάσουμε παρέα επί σκηνής και το λέω κυριολεκτικά! Στην εμφάνισή μας στο De Kundi δεν θα έχει προηγηθεί πρόβα. Θα παίξουμε τραγούδια που θα μας εμπνεύσει η στιγμή κι ο κόσμος. Ο τίτλος ήταν ιδέα του ιδιοκτήτη του χώρου που θα μας φιλοξενήσει, Εδουάρδου Καρέ , για να δώσει μια διαφορετική νότα στη βραδιά. Με τον Μίμη Πλέσσα έχουμε ξανά συνεργαστεί και ήταν κοινή μας επιθυμία να βρεθούμε μουσικά και πάλι.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας σας που υπηρετείτε την μουσική τέχνη, τι όνειρα ή στόχους έχετε ακόμη στην καλλιτεχνική σας θητεία ;

Αυτό που θέλω είναι να παρουσιάζω διαφορετικές βραδιές στον κόσμο, από την αρχή που ξεκίνησα είχα πάντα στο μυαλό μου να παρουσιάζομαι καλύτερος! Θέλω να χαρίζω καλύτερη μουσική στον κόσμο, σύγχρονη αλλά και με σεβασμό στα παλιά τραγούδια που γράψαμε, ο κόσμος έρχεται για να ικανοποιηθεί από αυτό που θα ακούσει. Πάντα παρατηρώ επί σκηνής τις ανθρώπινες αντιδράσεις, αν δεν αρέσουν στο κοινό κάποια τραγούδια, τα αλλάζω εκείνη την ώρα και παίζω αλλά. Ενημερώνω την ορχήστρα μου κι ακολουθούμε το ρεύμα των επιθυμιών του κόσμου!

Πώς βλέπετε τα πράγματα σε αυτήν τη δύσκολη εποχή; Οι σημερινές κοινωνίες αντιμετωπίζουν πολλά δεινά… Υπάρχει κάτι που να σας στεναχωρεί σε αυτήν την κατάσταση;

Ο κόσμος δυσκολεύεται, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα καθημερινά και δεν διαθέτει πια χρήματα για να ξοδέψει. Γι’ αυτο κι εμείς οι καλλιτέχνες χαμηλώνουμε το εισιτήριο για να παρακινήσουμε τον κόσμο να βγει. Η μουσική είναι η ψυχοθεραπεία του, το αποκούμπι του καθένα. Πάντα στα δύσκολα η μουσική ήταν και είναι το καλύτερο φάρμακο. Υπάρχουν πολλά πράγματα να μας στεναχωρούν και λίγα να μας ευχαριστούν, εμένα με ευχαριστεί η μουσική μου ! Όλοι πρέπει ανάλογα με τις καταστάσεις που βιώνουν και την ηλικία τους , να απολαμβάνουν τη μουσική από τον καλλιτέχνη.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βλασερός 

Ευχαριστούμε από καρδιάς πάρα πολύ τον κύριο Κατσαρό για τον χρόνο του, ήταν χαρά και τιμή η κουβέντα μας ! Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις επόμενες εμφανίσεις που αναμένονται!

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε Ένα Μικροσκοπικό Σπίτι με Άπειρο Χώρο και Πάρτε Ιδέες (VIDEO)
Επόμενο άρθροΟ “Φρανκενστάιν” και η καταραμένη δημιουργία του