Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΜΟΣ Το χωριό με 150.000 βιβλία και μόνο 280 κατοίκους!

Το χωριό με 150.000 βιβλία και μόνο 280 κατοίκους!

mundal-norvigiko-xwrio-exei-perissotera-vivlia-apo-katoikous3-612×408

Το Mundal στη Νορβηγία δεν είναι και η πολυπληθέστερη περιοχή της χώρας, αλλά αν είστε βιβλιόφιλοι, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε ποτέ εκεί.

Σύμφωνα με το Travel+ Leisure, το Mundal αποτελεί σπίτι για περισσότερα βιβλία παρά ανθρώπους, ένα χαρακτηριστικό που την ξεχωρίζει από όλες τις άλλες περιοχές της χώρας (και όχι μόνο). Μάλιστα, έχει επάξια κερδίσει τον τίτλο «Το νορβηγικό βιβλιοχωριό».

Το Mundal είναι μικρό, έχει μόνο 280 κατοίκους, αλλά διαθέτει μια εντυπωσιακά μεγάλη συλλογή μεταχειρισμένων βιβλίων, με σχεδόν 150.000 τίτλους διασκορπισμένους μέσα στους δρόμους και στα καταστήματα του χωριού. Δηλαδή τα βιβλία δεν περιορίζονται μόνο στα πολλά βιβλιοπωλεία: μπορεί κανείς να τα βρει σε εγκαταλελειμμένες στάσεις, σε μανάβικο, στο ταχυδρομείο, ακόμα και στην προβλήτα, όπου περιμένουν το πλοίο.

mundal-norvigiko-xwrio-exei-perissotera-vivlia-apo-katoikous5-459×459

Το Mundal ξεκίνησε να γεμίζει τα ράφια με βιβλία το 1995. Αν μπορούσαμε να βάλουμε στη σειρά όλες τις βιβλιοθήκες που διαθέτει συνολικά η περιοχή, θα κάλυπταν πάνω από 2.5 μίλια απόσταση.

Μόνο προσβάσιμο από θάλασσα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, το Mundal είναι ένα από τα πιο απομονωμένα βιβλιοφιλικά σημεία στη Γη. Αν και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρει κανείς ένα αναμνηστικό από την περιοχή, καθώς τέτοια μαγαζιά είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες μόνο κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβρη.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗwww.stroumfaki.gr
Προηγούμενο άρθροΈκτακτο! Αγνοείται μητέρα με το μωρό της!
Επόμενο άρθροΗ Σοφία Βογιατζάκη γίνεται Νέτα στην εκπομπή του Μουτσινά και ”ρίχνει” το διαδίκτυο