Αρχική ΖΩΔΙΑ Η σκοτεινή πλευρά του άνδρα Σκορπιού

Η σκοτεινή πλευρά του άνδρα Σκορπιού

46636-love-passionate-kiss-of-a-hot-couple

Στοιχείο
Νερό: Το νερό του Σκορπιού είναι απύθμενο, θολό και ταραγμένο. Όποιος βουτά σ΄αυτό χωρίς ειδική προστασία, βγαίνει ξεκοκαλισμένος.

Ποιότητα
Σταθερό. Ο Σκορπιός ποτέ δεν ξεχνά, ποτέ δεν συγχωρεί και ποτέ δεν τα παρατά.

Σύμβολο
Ο σκορπιός. Ακριβώς όπως ο κακότροπος συνονόματός του, η ανθρώπινη εκδοχή του σκορπιού θα αυτοκαταστραφεί προσπαθώντας να πάρει εκδίκηση.

Κυβερνήτες
Πλούτωνας και Άρης. Καχύποπτος, θερμοκέφαλος και ψυχαναγκαστικά εμμονικός.

Αγαπημένο χόμπι
Σχεδιάζει μονίμως την επόμενη κίνησή του.

Αγαπημένος ρόλος
Ο εκδικητής

Δουλειές των ονείρων του
Δικαστής, ένορκος και επαγγελματίας εκτελεστής

Φράση-κλειδί
Θα σου δείξω εγώ! 

Όσοι γεννήθηκαν κάτω από τον αστερισμό του Σκορπιού συχνά υποφέρουν από την απληστία, τον εγωισμό και τη ζήλια. Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά τους. Τα εν λόγω συναισθήματα όλα μαζί ή καθένα χωριστά μπορούν καταστρέψουν οποιαδήποτε σχέση, να βγάλουν τον χειρότερο εαυτό των ανθρώπων, και να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη, την αγάπη και το σεβασμό. Αν και πολλοί άνθρωποι μπορούν να νιώσουν τέτοια συναισθήματα, εντούτοις στο Σκορπιό αποκτούν μια σκοτεινή μοναδικότητα.

Άπληστος

Η απληστία είναι μια μορφή εγωισμού, κι ένας Σκορπιός είναι άπληστος, επειδή βάζει τον εαυτό του πρώτα και πάνω από οποιονδήποτε. Αυτό συμβαίνει, είτε επειδή δεν εκτιμά τους άλλους, είτε επειδή δεν τους εμπιστεύεται και αποφεύγει να επενδύσει πάνω τους, από φόβο μην πληγωθεί.

Όταν κάποιος προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει έναν άντρα Σκορπιό, του γεννιέται το εξής ερώτημα: άραγε, του αρέσουν στον έρωτα οι διεκδικητικές γυναίκες; Ναι, σε κάποιους Σκορπιούς αρέσουν, όπως και σε κάποιους άντρες άλλων ζωδίων, γυναίκες δυναμικές, ικανές και με αυτοπεποίθηση, που στον έρωτα διεκδικούν τον άντρα που τις ενδιαφέρει.

Ζηλιάρης

Δεν είναι όλοι οι Σκορπιοί από τη φύση τους ζηλιάρηδες, ωστόσο μερικοί εκδηλώνουν έντονη ζήλια από καιρό σε καιρό. Όταν ένας Σκορπιός ζηλεύει, αυτό που προσπαθεί να επικοινωνήσει είναι μια γενική έλλειψη εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα στις σχέσεις. Η εμπιστοσύνη μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με το πέρασμα του χρόνου, και με αυτό τον τρόπο τα συναισθήματα της ζήλιας σιγά-σιγά ξεθωριάζουν. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε ο Σκορπιός είτε είναι παρανοϊκός, είτε η σχέση έχει κι άλλα προβλήματα, όπως το γεγονός ότι μερικές φορές, το πρόσωπο που φέρεται καχύποπτα έχει όντως ένα δίκιο (και δεν είναι του στραβού)!

Παθιασμένος

Μέσα σε τόση απληστία και ζήλια, ο έρωτας για το Σκορπιό φαίνεται δύσκολο να βρεθεί. Ωστόσο, και τα δύο αυτά συναισθήματα είναι εκφράσεις του ίδιου πράγματος, της έλλειψης εμπιστοσύνης στους άλλους. Αυτό που θέλει ο Σκορπιός, όπως και πολλοί άνθρωποι άλλων ζωδίων, είναι να νιώθει πως έχει αξία, πως τον εκτιμούν και τον αγαπούν. Για τον Σκορπιό, η εμπιστοσύνη είναι θεμέλιο της μακροχρόνιας αγάπης και δημιουργείται σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου.

Μερικοί Σκορπιοί, δεν χαρίζουν απόλυτα την καρδιά τους στους άλλους, και ως εκ τούτου είναι καχύποπτοι απέναντί τους ή τους βάζουν σε δεύτερη μοίρα. Αυτή η ζηλιάρικη και εγωιστική συμπεριφορά είναι συνήθως προσωρινή και εξαφανίζεται με το χρόνο, καθώς οικοδομείται σιγά-σιγά η εμπιστοσύνη.

 

 

Είτε είναι ψηλός, μελαχρινός και όμορφος, είτε είναι μικρόσωμος, ξανθός και παχουλός, ένας άντρας Σκορπιός είναι ιδεαλιστής, παθιασμένος και πιστός. Θα σας υπνωτίσει με το ειλικρινές, αποφασιστικό του βλέμμα και θα «συλλάβει» την καρδιά σας με τη μαγνητική γοητεία του. Μπορεί να είναι μαζεμένος ή σέξι, να ντύνεται κλασάτα ή όχι, αλλά είναι ο άνθρωπος στον οποίο θα σταθεί αδύνατο να αντισταθείτε. Νομίζετε ότι έχετε κερδίσει το τζάκποτ; Για ξανασκεφτείτε το καλύτερα!

Αγαπώντας έναν αρσενικό Σκορπιό, είναι σαν να πλέετε με κανό στον Ατλαντικό. Είναι σέξι, και κάτω από την φαινομενική του υπεροψία, εκπληκτικά ευαίσθητος. Φυσικά, αυτά δεν σας βοηθάνε όταν υπογράφετε τα χαρτιά διαζυγίου, επειδή κατηγορήσατε τον καλύτερό του φίλο «στολίζοντάς» τον πατόκορφα. Κάποιοι άλλοι θα συζητούσαν τα συναισθήματά τους, όμως ο Σκορπιός θα προτιμήσει να κάνει κομμάτια τα δικά σας.

Είναι εγωιστής. Δεν τον νοιάζει αν είστε παντρεμένοι ή έχετε σοβαρή σχέση. Αν τον απογοητεύσετε, μπορεί να πατήσει οφ στα συναισθήματά του, να κατεβάσει τη συγκίνησή του σε βαθμούς Αλάσκας, και να μη διστάσει να απιστήσει μέχρι θανάτου. Ωστόσο, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση που τον θέλει τρελαμένο με το σεξ, δεν είναι. Αυτό το χαρακτηριστικό ανήκει στον «ξάδελφό» του, τον Κριό. Ο Σκορπιός τρομοκρατείται όταν ανακαλύπτει, ότι έχει συναισθηματικά εξαρτηθεί βαθιά από ένα μόνο άτομο, έτσι, συνήθως οπισθοχωρεί ή «κάνει κύκλους», ακριβώς για να αποφύγει αυτή την οικειότητα και το στενό δέσιμο, που τον τρομάζει.

Ένας άνδρας Σκορπιός έχει δύο λόγους για να ζει. Ο πρώτος είναι η δύναμη κι ο δεύτερος ο έλεγχος. Αν μπορούσε να ελέγξει το μοίρα του, θα το έκανε οπωσδήποτε, και είναι αλήθεια πως μερικοί το προσπαθούν, όχι πάντα με επιτυχία. Είναι συνήθως καλός στη δουλειά του, επειδή η επιθυμία του για εξουσία και έλεγχο τον οδηγεί στην επιτυχία, όποιο επάγγελμα κι αν ακολουθήσει. Αλλά τα χρήματα σπανίως αποτελούν πρωταρχικό του κίνητρο. Είναι υπεράνω. Οι οικονομικές απολαβές είναι για εκείνον μόνο ένα «παράπλευρο κέρδος», ένα υποπροϊόν του να γίνει ο κ. Κάποιος και κατά προτίμηση ο κ. Τεράστιος. Οι διαθέσεις του αλλάζουν γρηγορότερα κι από των Ιχθύων, και θα υποβάλλουν την αγάπη σας σε δοκιμασίες, ζητώντας την φανατική αφοσίωσή σας ανά πάσα στιγμή. Είναι τόσο ζηλιάρης, κτητικός και σαρκαστικός, που θα μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε ακουαφόρτε στα δημητριακά του για να ησυχάσετε. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος χειρισμού ενός Σκορπιού. Μπορείτε, είτε να τον αποδεχτείτε, είτε να εξαφανιστείτε.

Αν ξυπνήσετε σκόπιμα το «θηρίο» μέσα του, καλύτερα προμηθευτείτε κι ένα φτυάρι για να σκάψετε το λάκκο σας. Θυμηθείτε το αυτό, πριν κάνετε καμιά ανοησία να ξενοκοιμηθείτε, ή, ακόμη χειρότερα, να απιστήσετε σοβαρά.

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να του κάνετε, είναι να μείνετε απαθής στις συναισθηματικές τακτικές του να σας «εκφοβίσει», και στις απειλές τύπου «θα φύγω και θα με ζητάς». Αν θέλει να μείνει μόνος του, επιβραβεύστε τον, δεν κοστίζει. Συγκρατήστε τον σαρκασμό του, με ένα χασμουρητό σας. Αν σας πει ότι θέλει ανοιχτό γάμο, απαντήστε του πως είχατε ήδη μεταξύ σας έναν τέτοιο. Όταν σας ανακοινώνει πως πρόκειται να βγει έξω χωρίς εσάς, ευχηθείτε του «καλά να περάσεις», και στη συνέχεια μειδιάστε ελαφρώς, σαν να ξέρετε κάτι για το οποίο εκείνος έχει μαύρα μεσάνυχτα… Τότε, θα προσποιηθεί πως φεύγει, θα παρκάρει στο πίσω τετράγωνο, και θα γυρίσει πίσω περνώντας κρυφά μέσα από αγκαθωτούς θάμνους, πεπεισμένος ότι τον απατάτε. Μοιάζει με τον Ταύρο, που όταν κι αυτός νομίζει ότι «έχει πέσει μέσα», μένει όλη νύχτα στη νεροποντή βλαστημώντας τον εαυτό του, ενώ εσείς είστε ξαπλωμένη αναπαυτικά δίπλα στο τζάκι σας και τον περιμένετε. Tragic!

Το μόνο ζώδιο, εκτός από έναν άνδρα Σκορπιό, από το οποίο είναι ίσως κι ακόμη δυσκολότερο να απελευθερωθείτε, είναι μια γυναίκα Καρκίνος. Ένας άνδρας Σκορπιός συχνά μοιάζει σαν να κατάπιε μόλις έναν ολόκληρο κάκτο. Αυτό συμβαίνει γιατί περνά τη μισή του ζωή προσπαθώντας να ξετρυπώσει αληθινές ή φανταστικές προσβολές, και την άλλη μισή προκαλώντας στον εαυτό του ένα κάρο προβλήματα.

Είναι τόσο μυστικοπαθής, που θα προτιμούσε να του ξεριζώσουν τα νύχια, παρά να σας αποκαλύψει τι έφαγε για μεσημεριανό. Τον διακατέχει ένας νοσηρός φόβος, πως αν τολμήσει να μοιραστεί μαζί σας κάποια σοβαρά γεγονότα ή τους φόβους του, θα πάρετε το πάνω χέρι και θα του κουμαντάρετε τη ζωή. Γι ‘αυτό είναι τόσο καλός στο ψιλοκούβεντο και στις ανάλαφρες συζητήσεις. Μπορεί να σαχλοκουβεντιάζει επί ώρες για ασήμαντα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο, αλλά αν του κάνετε μια ευθεία, άμεση ερώτηση που τον αφορά, θα σιωπήσει και θα σπεύσει να διακόψει την κουβέντα.

Το σπίτι σας θα είναι είτε κοντά σε νερό ή κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο στενάκι πίσω από έναν ψηλό κι απροσπέλαστο φράχτη. Αν είναι εργένης , το μέρος που θα ζει θα είναι προσβάσιμο μόνο με ελικόπτερο, και θα βγαίνει απ΄αυτό μόνο για το εβδομαδιαίο ραντεβού του κάθε Πέμπτη βράδυ με τη σερβιτόρα στο τοπικό μπαρ. Αν τον πιάσετε στα πράσα να ξενοκοιμάται, θα σας δείξει έναν εαυτό τόσο δουλοπρεπή, κλαψουρίζοντας και ικετεύοντας γονατιστός, που μπορεί να νομίσετε ότι έπαθε νευρικό κλονισμό. Μη μασάτε. Η ένταση είναι το καλύτερό του και όσο μαζοχιστής είναι,  άλλο τόσο και επιδέξια χειριστικός. Θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί εκείνη τη στιγμή για να κερδίσει τη συγχώρεσή σας, εκτός από το να αλλάξει χαρακτήρα και τακτική. Ο Σκορπιός είναι στάσιμο νερό. Ζει σε ένα απύθμενο πηγάδι που αναβλύζει από τα βάθη του συναισθηματική υπερβολή, και είναι τόσο μπλεγμένος στην προσπάθεια να καταλάβει τα δικά του συναισθήματα, που δεν του μένει περιθώριο να καταλάβει τα δικά σας.

Αν παρασυρθείτε στη δίνη της γοητείας του, θα είναι σαν να εξαφανίζεστε στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Μπορεί να επιβιώσετε απ΄αυτό το ταξίδι, μπορεί και όχι.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε το απoτέλεσμα: 19χρονη έκανε 50 πλαστικές για να μοιάσει στην Αντζελίνα Τζολί
Επόμενο άρθρο“ΑΣΑΝΣΕΡ” , τώρα είσαι αντιμέτωπος με τις φοβίες σου