Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Ρεπορτάζ ΄΄ΤΥΦΛΗ ΓΩΝΙΑ΄΄ του ΝΤΙΝ ΚΟΥΝΤΖ από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

΄΄ΤΥΦΛΗ ΓΩΝΙΑ΄΄ του ΝΤΙΝ ΚΟΥΝΤΖ από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

RadioPointtifligonia

H Τυφλή γωνία είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα πού,με δεδομένες τις γνώσεις μας,θα μπορούσε να το κατατάξει κανείς και στην επιστημονική φαντασία. Όχι επειδή αυτά που περιγράφει φαίνονται πολύ μακρινά, κάθε άλλο,αλλά απλά γιατί ακόμα δεν έχουμε απτές αποδείξεις ότι αυτά που περιγράφει μπορεί να γίνονται ή να μη γίνονται.

Τι είναι αυτό που σπρώχνει εκατοντάδες πετυχημένους και ευτυχισμένους ανθρώπους να βάζουν τέρμα στη ζωή τους; Κανείς δεν μπορεί να δώσει μιά αληθοφανή απάντηση. Η Τζέιν Χόκ,όμως,όταν ζει την απώλεια του άντρα της και πατέρα του παιδιού της,αποφασίζει να ψάξει να βρει τι είναι αυτό που κάνει ανθρώπους σαν τον άντρα της να θέλουν να αυτοκτονήσουν. Έχω μεγάλη ανάγκη να πεθάνω, ήταν οι τελευταίες λέξεις που είπε πριν αποφασίσει να θέσει τέρμα στη ζωή του. Δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο. Ήταν νέος, πετυχημένος και κυρίως ευτυχισμένος.

Κάπως έτσι αρχίζει το ψάξιμο. Και πολύ γρήγορα διαπιστώνει ότι η περίπτωση του άντρα της δεν είναι η μοναδική. ΄΄Ο αριθμός των επιτυχημένων ανθρώπων που χαίρουν εκτίμησης και,παρ΄όλα αυτά ,οδηγούνται στην αυτοκτονία είναι ανεξήγητα υψηλός. Όταν η Τζέιν αναζητά το γιατί,βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εφιαλτική πραγματικότητα, μια σκοτεινή συνωμοσία που απλώνει τα δίχτυα της σαν ιστός αράχνης. Οι πανίσχυροι εχθροί της προστατεύουν ένα μυστικό τόσο σημαντικό και τόσο τρομακτικό, ώστε δε διστάζουν να εξοντώσουν τους πάντες προκειμένου να το διατηρήσουν κρυφό. Αλλά η δύναμη και η πανουργία τους δεν αρκούν για να σταματήσουν μια γυναίκα που αποδεικνύεται εξίσου ψυχρή και αδίστακτη και οδηγείται από ένα μίσος που δεν μπορούν να κατανοήσουν. Επειδή είναι ένα μίσος γεννημένο από έρωτα΄΄,αντιγράφω από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Για μιά ακόμα φορά άνθρωπος και επιστήμη βρίσκονται αντιμέτωποι. Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με την ΄΄σκοτεινή΄΄ επιστήμη,που κινείται εκτός των συμβατών πλαισίων,με σκοπό να ελέγξει το μυαλό των ανθρώπων. Καθόλου μακρινά αυτά που περιγράφει ο συγγραφέας,και γι΄αυτό αληθοφανή. Μόνο πού τα ανθρώπινα συναισθήματα καταφέρνουν να νικήσουν.

Για να φτάσει ,όμως,η Τζέιν να βρει την άκρη σε αυτό το σκοτεινό κουβάρι,πρέπει να βρεθεί στην ΄΄Τυφλή γωνία΄΄. Τι είναι η τυφλή γωνία; ΄΄Οι γκουρού των υπολογιστών έχουν μια λέξη για εκείνους που νομίζουν ότι είναι εκτός συστήματος,αλλά δεν είναι. Η λέξη είναι ΄΄ανόητοι΄΄. Ακόμα και ανάμεσα στους αφοσιωμένους περιθωριακούς που πιστεύουν ότι πλησιάζει το τέλος του κόσμου, μόνο ένα απειροελάχιστο ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι είναι εκτός συστήματος είναι όντως εκτός. Εκείνοι που πραγματικά δεν μπορούν να εντοπισθούν,όπως η Τζέιν,αλλά,παρ’ όλα αυτά,είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, λέγεται ότι βρίσκονται στην ΄΄τυφλή γωνία’’. Η Τζέιν βρισκόταν στην τυφλή γωνία επί δύο μήνες τώρα΄΄.

Ο Ντίν Κούντζ έγραψε ένα μυθιστόρημα που κινείται με γρήγορους ρυθμούς σε έναν συναρπαστικό νέο κόσμο. Τον κόσμο της τεχνολογιας και της σημερινης επιστήμης. Που,και η μία,και η άλλη,δεν χρησιμοποιούνται πάντα για καλούς σκοπούς. Υπάρχει όμως και ο παράγοντας άνθρωπος. Τα ανθρώπινα συναισθήματα,που και η τεχνολογία και η επιστήμη πολλές φορές τα αγνοούν. Είναι τα μόνα ,όμως,που μπορούν να σταματήσουν την παράνοια.

Τα βιβλία του Ντίν Κούντζ έχουν μεταφραστεί σε 38 γλώσσες και οι συνολικές πωλήσεις των έργων του ξεπερνούν τα 450.000.000 αντίτυπα. Δεκατέσσερα από τα έργα του έφτασαν στην πρώτη θέση στη λίστα των μπέστ σέλερ των New York Times.Το περιοδικό Rolling Stone τον έχει χαρακτηρήσει ΄΄τον πιό δημοφιλή συγγραφέα έργων αγωνίας της Αμερικής΄΄.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΓαύδος, το νησί που αντιστάθηκε στο Airbnb, μας περιγράφει η Άννα Καραβαγγέλη
Επόμενο άρθροΟ Τέρης Χρυσός επισκέφτηκε την Μαίρη Λίντα στο γηροκομείο!