Όταν οι ΣΤΑΡΣ πρότειναν τις σπεσιαλιτέ τους! Όχι μία αλλά επτά συνταγές των αγαπημένων μας ηθοποιών να δούμε στο παρακάτω ρεπορτάζ. Εύκολες συνταγές και γρήγορες ”Ντελικατέσσεν” όπως τις αποκαλούμε οι περίσσοτεροι.
Οι γνωστοί πρωταγωνιστές τις πρότειναν τη δεκαετία του 1980 σε γνωστό περιοδικό της επόχης και τις παραθέτουμε παρακάτω μία προς μία. Σκοπός της επαναδημοσίευσης του ρεπορτάζ είναι για να νιώσουμε λιγουλάκι σταρ στην κουζινά μας. Μαγείρεψτε σαν σταρ λοιπόν, με τις ατόφιες συνταγές των λαμπερών αστέρων.
Το Πιλάφι της Αλίκης
ΥΛΙΚΑ: 250γρ. γαρίδες, 250γρ. μύδια, 250γρ. τουρσιά ψιλοκομμένα, 500γρ.καραβίδες, 2-3 σταγόνες σόγια, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια , 4 φλυτζάνια ρύζι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε το νερό με τη σόγια και τα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα.Βουτάμε σε κουρκούτι τα θαλασσινά αφού τα ψιλοκόψουμε και σοτάρουμε τα μισά.Τα άλλα μισά τα κρατάμε για το τέλος.Ρίχνουμε το ρύζι όταν το νερό πάρει βράση.Σε 15′ ρίχνουμε τα υπόλοιπα θαλασσινά και τα αφήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας αφού το κλείσουμε.Το πιλάφι σερβίρεται κρύο και γαρνιρισμένο με μερικές μεγάλες καραβίδες και τουρσιά.Η Αλίκη όταν έιχε κέφι το γαρνίριζε με φύλλο ζελέ και ήταν θεαματικότατο.
Το Ρολό με μπέικον της Λάσκαρη
10 αυγά , 10 φέτες μπέικον , δυόσμος , παρμεζάνα , άνιθος, γαλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τηγανίζουμε σε βούτυρο τις φέτες μπέικον.Χτυπάμε σε λεκάνη τα αυγά με την παρμεζάνα και το γάλα.Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τον δυόσμο και το ρίχνουμε στα αυγά.Τηγάνιζουμε χωριστά μικρές ποσότητες (όσες μερίδες θέλουμε να βγουν) τα αυγά.Βάζουμε στη μέση την φέτα μπέικον και διπλώνουμε σε ρολό.Σερβίρεται με σαλάτα από βρασμένες πατάτες, άνιθο , τουρσιά και κρέμα γάλακτος χτυπημένη με ροκφορ (θα γίνει μια πράσινη σως).
Το Σπαγγέτι της Άννας
ΥΛΙΚΑ: Προσιούτο , μικρό πεπόνι , σπαγγέτι πολύ ψιλό, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 φλυτζάνι λάδι, άνιθο, ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε ένα μικρό πεπονάκι στα τέσσερα.Σκεπάζουμε το κάθε κομμάτι με μία φέτα προσιούτο.Βράζουμε τα μακαρόνια al dente.Σωτάρουμε το σκόρδο με τον άνιθο την ρίγανη και περιχύνουμε τα μακαρόνια.Σερβίρονται ζεστά σε βαθύ μπωλ με το πεπονί και το προσιούτο στον πάτο του μπωλ και συνοδεύεται με καπνιστό χοιρινό και φύλλα από μαρουλι.
Η Σπεσιαλιτέ της Μιμής
ΥΛΙΚΑ: Κρέας μόσχου κόντρα ή φιλέτο, 1 κονσέρβα τόνο λευκό, 100γρ. σολομό, 100γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψήνουμε τις φέτες το κρέας στον ατμό για αρκετή ώρα.Χτυπάμε στο μπλέντερ τον τόνο (χωρίς λάδι) και τον σολομό για λίγα λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα και το περιχύνουμε με την ροζ σως.Συμπληρώνουμε με ψωμάκια αλειμμένα με λάδι και σκόρδο και ψημένα σε χαμηλό φούρνο για 10 λεπτά.
Λιχουδιές από τον Καρρά
ΥΛΙΚΑ: Φιλέτο μόσχου, 1 μεγάλο μπουκάλι κρέμα γάλακτος, αγκοστούρα, ξύδι, καρότα, μανιτάρια, μήλο, αντίβ , κόκκινο κρασί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σωτάρουμε το φιλέτο με βούτυρο.Ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και την αγκοστούρα. Τα αφήνουμε στην άκρη και αρχίζουμε να σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα καρότα και τα ολόκληρα μανιτάρια (που εν τω μεταξύ τα είχαμε βάλει σε μια βαθιά λεκάνη με ξύδι).Ρίχνουμε μέσα στα μανιτάρια και τα καρότα, ψιλοκομμένο το μήλο και τα σωτάρουμε όλα μαζί.Προσθέτουμε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί το κρέας και το σκεπάζουμε με όλα τα υλικά και την κρέμα γάλακτος.Τα βάζουμε στο φούρνο για λίγη ώρα.Σερβίρεται με αντίβ που έχουν σοταριστεί με βόυτυρο.
Παντζάρια αλα Πάντζα
ΥΛΙΚΑ: Μια κονσέρβα παντζάρια, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κεσεδάκι γιαούρτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβεται σε πολύ μικρά κομμάτια τα έτοιμα παντζάρια. Ρίχνεται μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο και το γιαούρτι. Τα ανακατευέτε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σως. Σερβίρεται σε μικρά μπωλ γαρνιρισμένο με μια μεγάλη ελιά στο κέντρο.Συνοδεύεται με μία καπνιστή πέστροφα.
Κοτόπουλο στου Βουτσινά
ΥΛΙΚΑ: 2 κοτόπουλα τεμαχισμένα, 1 κονσέρβα καλαμπόκι, 250γρ.καρότα ψιλοκομμένα, 1 μεγάλο μπουκάλι κρέμα γάλακτος, 2-3 κορνισόνς, βούτυρο, 2-3 φύλλα δάφνης, λευκό κρασί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ρίχνουμε τα κοτόπουλα στο βούτυρο με τα φύλλα δάφνης και τα καρότα.Όταν σωταριστούν τα σβήνουμε με κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Σε ένα ημίωρο περιπού το κατεβάζουμε.Ρίχνουμε τα κορνισόνς ψιλοκομμένα , το καλαμπόκι και όταν αρχίζει να κρυώνει, την κρέμα γάλακτος.Σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί και το γκρατινάρουμε.
Δείτε ακόμη: Σε ποιό ζώδιο ανήκαν οι αγαπημένοι μας Έλληνες καλλιτέχνες (Α’Μέρος)
Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!