Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ Μια ζωή ροκ και… ποδήλατο για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Μια ζωή ροκ και… ποδήλατο για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

billy_0

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στο χώριο Βάστας στην Αρκαδία, κοντά στη Μεγαλόπολη. Έζησε εκεί έως τα 7 του χρόνια και μερικές από τις εμπειρίες του τις έκανε τραγούδια, όπως τη «Σφεντόνα». Στα 12 του χρόνια πήρε την πρώτη του κιθάρα και ργότερα συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα της εποχής όπου έκανε και τα πρώτα του μουσικά βήματα. Το πρώτο του συγκρότημα, με το οποίο τραγουδούσε σε ιταλικό στίχο σε διάφορα κλαμπ, το ονόμασε Crosswords.

Σε συνεντεύξεις του, για τα παιδικά του χρόνια στο χωριό έχει δηλώσει ότι υπήρξε εξαιρετικός στο να φτιάχνει χαρταετούς αλλά και εφευρέτης ενός συστήματος φρεναρίσματος για πατίνι. Για τον ερχομό του στην Αθήνα θυμάται πόσο μεγάλη εντύπωση του έκανε όταν είδε πρώτη του φορά τροχοφόρα οχήματα: μοτοσικλέτες, ποδήλατα και αυτοκίνητα, καθώς στο χωριό του δεν είχαν δρόμο ή ποδήλατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ολοκαίνουριο δίσκο του «Μπλέξαμε», ο Παπακωνσταντίνου «κάνει» και πάλι ορθοπεταλιές με το τραγούδι «Ένα παιδί ζητάει ένα ποδήλατο» σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου και μουσική δική του.

Ελληνικό στίχο άρχισε να τραγουδά στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Το ποδήλατο συνεχίζει να υπάρχει στη ζωή του, καθώς το χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του. Σε συνεντεύξεις του έχει αφηγηθεί και ένα ατύχημα που είχε με αυτό, όταν έφευγε από τη ροκ σκηνή που τραγουδούσε στη Νέα Φιλαδέλφεια για να πάει να παίξει Νέο Κύμα στη Φιλοθέη. Μια χειμωνιάτικη και βροχερή μέρα, με την κιθάρα στην πλάτη, γλιστράει με το ποδήλατό του στις γραμμές του τρένου και χτυπάει αρκετά. Το ατύχημα δεν τον σταματάει από το πάθος του, σηκώνεται, σκουπίζεται και συνεχίζει το δρόμο του για να πάει να τραγουδήσει.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗreader
Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Γεωργίου: Η γνωριμία με την Κάθριν Κέλι Λανγκ και η συνεργασία τους
Επόμενο άρθροΔείτε πως είναι σήμερα η «Γυναίκα Αντιπρόσωπος / Λέρα»