Αρχική RETROLOVERS Η κηδεία της Τζένης Καρέζη, τα δάκρυα της Αλίκης & το μνημόσυνο...

Η κηδεία της Τζένης Καρέζη, τα δάκρυα της Αλίκης & το μνημόσυνο ένα χρόνο μετά

τζένη αλίκη κοιτα κηδεία

Η κηδεία της Τζένης που συγκλόνισε την Αλίκη.

Την περίοδο 1988-1989 η Τζένη Καρέζη έπαιζε στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχωφ. Τον Μάρτιο του 1989 η παράσταση διακόπηκε και η Καρέζη ταξίδεψε για εξετάσεις στο Λονδίνο. Εκεί της διαγνώστηκε γυναικολογικός καρκίνος. Η Καρέζη όμως έδωσε ακόμα μια παράσταση, το «Διαμάντια και Μπλουζ» την περίοδο 1990-1991. Έκτοτε η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε αρκετά, ενώ τις τελευταίες μέρες της ζωής της η υγεία της χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο.

Το τέλος της Τζένης

Απεβίωσε στις 26 Ιουλίου 1992 τρία λεπτά πριν τα μεσάνυχτα προς 27 Ιουλίου μετά από τριετή μάχη με τον καρκίνο. Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 29 Ιουλίου έγινε η κηδεία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και απλού κόσμου. Λίγους μήνες πριν το θάνατό της είχε συγγράψει την αυτοβιογραφία της, που εκδόθηκε ένα χρόνο μετά τον θάνατό της υπό τον τίτλο «Τετράδια Ζωής».

Τον Σεπτέμβριο του 1992 ιδρύθηκε η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ίδρυμα Τζένη Καρέζη», στόχος της οποίας είναι η ανακουφιστική φροντίδα για καρκινοπαθείς και ασθενείς με άλλες χρόνιες νόσους. Ιδρυτικά μέλη της ήταν μεταξύ άλλων ο Κώστας Καζάκος, η Μελίνα Μερκούρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Κούρκουλος, η Νόνικα Γαληνέα και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Παρακάτω θα δούμε συγκλονιστικές στιγμές από την κηδεία της αλλά και έναν χρόνο μετά τον μνημόσυνο της μεγάλης μας ηθοποιού.

Τραγικές φιγούρες ο γιος της Κωνσταντινός Καζάκος, ο συζυγός της Κώστας Καζακός και η μητέρα της Θεώνη.

Δείτε επίσης: Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πανταχού παρούσα φανερά καταβεβλημένη και συγκινημένη. Συχνά έλεγε αφού έφυγε η Τζένη έχει ανάψει το πράσινο φως και για μένα. Και ότι δεν επιτρέπω να με συγκρίνεται με καμία άλλη εκτός από την Τζένη που πιστεύω ότι ήταν η πιο άξια αντιπαλός μου και καλυτέρη ηθοποιος από εμένα.

Τα πιο συγκινητικά λόγια της ήταν εκεί που λέει μπροστά στις κάμερες στην Τζένη που έχει φύγει:

«Καλό ταξίδι και καλή αντάμωση».

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤην Τρίτη 10 Δεκεμβρίου θα «ανάψει» το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα
Επόμενο άρθροΆγιοι Θεόδωροι: Συγκλονίζει ο γιος της 77χρονης – Την διέλυσαν με το αμάξι για μία χρυσή αλυσίδα
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!