Αρχική RETROLOVERS Ποιες ελληνικές ταινίες έκαναν πρεμιέρα ανήμερα των χριστουγέννων!

Ποιες ελληνικές ταινίες έκαναν πρεμιέρα ανήμερα των χριστουγέννων! [Pics]

πρεμιέρα

Ποιες ελληνικές ταινίες έκαναν πρεμιέρα ανήμερα των χριστουγέννων. Σήμερα λόγω της ημέρας θα σας παρουσιάσουμε τις χριστουγεννιάτικες πρεμιέρες μιας άλλης εποχής. Πρεμιέρες που έγραψαν ιστορία στον κόσμο της τέχνης και του ελληνικού παλιού καλού και εμπορικού κινηματογράφου!

Αγαπημένοι πρωταγωνιστές επέλεξαν αυτή τη μέρα για να προβληθεί για πρώτη φορά στο κοινό η ταινία τους, να κάνει πρεμιέρα δηλαδή. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ζωή Λάσκαρη, ο Θανάσης Βέγγος αλλά και η Τζένη Καρέζη προτίμησαν πάνω από μια φορά την ημέρα των χριστουγέννων. Πάμε να θυμηθούμε ποιες ήταν αυτές με σειρά χρονολογίας.

Εορταστική Πρεμιέρα

1988 ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΣΕΤΑ (5)

Η ταινία «Το πιο λαμπρό αστέρι» προβλήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου το 1967 και έκοψε 652.661 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες.

«Το πιο λαμπρό αστέρι» ήταν η πρώτη ταινία που γύρισε η νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής. Το λαμπρό τους αστέρι θεωρούσαν την Αλίκη. Έτσι, το «αστέρι» στον τίτλο της πρώτης τους ταινίας, συμβολίζει την Αλίκη!

laskari koita

Η ταινία «Μια κυρία στα μπουζουκιά» προβλήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου το 1967 και έκοψε 615.483 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 99 ταινίες.

Μια κυρία στα μπουζούκια είναι ελληνική μουσική κωμωδία του 1967 της Φίνος Φιλμς. Έγχρωμη, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.

1981 ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΥΣΟΥΜΙΔΗ (5) πρεμιέρα

Η ταινία «Μαντώ Μαυρογένους» προβλήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου το 1971 και έκοψε 201.626 εισιτήρια. Ήρθε στην 20η θέση σε 90 ταινίες.

Η Μαντώ Μαυρογένους (Τζένη Καρέζη), αρκετά χρόνια μετά την επανάσταση και την ενεργό δράση της, ζητά τη σύνταξη του αγωνιστή και αναθυμάται τη ζωή της. Παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της (Κάκια Παναγιώτου), πρόσφερε την προίκα της για να στηρίξει οικονομικά την επανάσταση. Θυμάται ακόμα τον έρωτά της με τον πρίγκιπα Υψηλάντη (Πέτρος Φυσσούν) και τις δολοπλοκίες των εχθρών τους.

λασκαρη κοιτα πρεμιέρα

Η ταινία «Αιχμάλωτοι του μίσους» προβλήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου το 1972 και έκοψε 124.745 εισιτήρια. Ήρθε στην 14η θέση σε 64 ταινίες.

ο Αιχμάλωτοι του μίσους είναι ελληνικό ψυχολογικό δράμα του 1972, της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου. Έγχρωμο διάρκειας 101 λεπτών. Σεναριογράφος ήταν ο Νίκος Φώσκολος και πρωταγωνιστές ήταν η Ζωή Λάσκαρη και ο Κώστας Καρράς.

καρεζη κοιτα πεμιέρα

Η ταινία «Λυσιστράτη» προβλήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου το 1972 και έκοψε 191.459 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 64 ταινίες.

Στην αρχαία Αθήνα, οι άντρες είναι απορροφημένοι απ’ τον πόλεμο με τους Σπαρτιάτες και παραμελούν τις γυναίκες και τα σπιτικά τους. Απηυδισμένες, οι γυναίκες αποφασίζουν με επικεφαλής τη Λυσιστράτη να κηρύξουν ερωτική αποχή. Με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να συνάψουν επιτέλους ειρήνη. Και, μολονότι η εγκράτεια δεν είναι η μόνη λύση, οι Σπαρτιάτισσες σπεύδουν κι αυτές να ενωθούν μαζί τους. Απαιτώντας ειρήνη από τους δικούς τους άντρες, των οποίων η απουσία από τη συζυγική κλίνη έχει γίνει επίσης αισθητή.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΒΟΥΖΑ (2) πρεμιέρα

Η ταινία «Από που πάνε για τη χαβούζα» προβλήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου το 1978 και έκοψε 480.145 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 15 ταινίες.

Ένας ευσυνείδητος οδηγός βυτιοφόρου, ο Θανάσης Παπαθανάσης, εργάζεται σκληρά για να σπουδάσει ιατρική η αδελφή του Αφροδίτη. Πιστεύει πως έτσι θα την αποκαταστήσει, και μετά θα μπορέσει κι αυτός να πάρει επιτέλους την Ελένη. Την οποία αγαπά χρόνια όπως και ο αδελφός της Ελένης, ο Μανώλης, με τη σειρά του θα μπορέσει να πάρει τη δικιά του αγαπημένη. Οι προσπάθειές του όμως αποβαίνουν μάταιες καθώς βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπος μ’ ένα διεφθαρμένο αστικό καθεστώς. Και μια πολιτική κατάσταση που είναι πηγή για όλες τις κακοδαιμονίες – προσωπικές, κοινωνικές και εθνικές.

Δείτε ακόμη:  την Αλίκη, την Κάτια Δανδουλάκη και άλλες μεγάλες σταρ ντυμένες γιορτινά!

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗGreekCinemaFanPage
Προηγούμενο άρθροΟι «Αγριες Μέλισσες» θα ήταν αλλιώς αν έπαιζε ο Γιάννης Φέρτης
Επόμενο άρθροΚάτια Σαμαντζή- C-real: ” Η δίψα μου για την μουσική ήταν και είναι τεράστια ”
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!