Αρχική RETROLOVERS Μια φορά κι έναν καιρό: Όταν η Τζένη Καρέζη έκανε ψαροτούφεκο!

Μια φορά κι έναν καιρό: Όταν η Τζένη Καρέζη έκανε ψαροτούφεκο!

τζενη κοιτα Καρέζη

Η Τζένη στα πρώτα της βήματα

Το καλοκαίρι του 1957 η νεαρή πρωταγωνίστρια Τζένη Καρέζη συμμετείχε στις παράστασεις της ”Λυσιστράτης” του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο και γύριζε και δύο ταινίες.

Την θρυλική πλέον ταινία της Φίνος φιλμ ”Η Θεία απ΄το Σικάγο” του Αλέκου Σακελλάριου όπου ήταν μία από τις τέσσερις βασικές ηρωϊδες του έργου και την ταινία ”Η λίμνη των πόθων” της Ανζερβός στο μεσολόγγι.

Δείτε επίσης: Αναμνήσεις: Τζένη Καρέζη – Τα Ποτραίτα του Φαντάζιο!

Παράλληλα τον οκτώβρη της ίδιας χρονιάς θα ακολουθούσε η συνεργασία της με τον Αλέκο Σακελλάριο στο θέατρο με τον νέο θίασο Ηλιόπουλος-Καρέζη.

Pictures12

Το ψαροτούφεκο

Παρά τις τόσες ασχολίες όμως η Τζένη Καρέζη έβρισκε τον χρόνο να πηγαίνει στην Βουλιαγμένη ή σε κάποια άλλη ακτή κοντά στην Αθήνα. Και έτσι περνούσε μερικές ώρες με τον αγαπημένο της σπορ! Το ψαροτούφεκο!

Βουτούσε βαθιά μες το νερό. Κυνηγούσε το περιεχόμενο του βυθού με το ειδικό θαλάσσιο τουφέκι που πρόσφερε ιδιαίτερα θέλγητρα για όσους το χειρίζονταν σωστά.

Το θαλάσσιο αυτό σπορ της το δίδαξε ο γνωστός ζεν πρεμιέ της εποχής Γιώργος Παππάς το προηγούμενο καλοκαίρι. H Τζένη είχε γοητευθεί τόσο με το άθλημα που ξεπέρασε τον ”δάσκαλο” της. Χαίροταν σαν μικρό παιδί με αυτόν τον τρόπο ψαρέματος.

Δείτε επίσης: Μια φορά κι έναν καιρό: H Τζένη Καρέζη στις Κάννες!

Pictures11

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στην σελίδα μας για την Τζένη


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΕlvis Presley: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Βασιλιάς του Ροκ-εντ-ρολ
Επόμενο άρθροΈφυγε ο σχεδιαστής μόδας Γιάννης Βούρος
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!